Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojda, mě se také zvětšily hnedka na začátku, večer jsem usla a ráno už jsem měga prsa.
Strašně to bolelo, ani spát jsem nemohla a to jsem zvyklá spát na břiše. Z dvojek mi vyrosly pětky.
Fakt síla. ![]()
já měla čtyřky. Najednou mě prsa bolely tak strašně, že jsem příteli při dotyku málem urazila ruku/hlavu! No a takhle jsem zjistila, že jsem ve třetím měsíci
a v pátém o číslo nahoru, mám teda pětky! Popraskané a to je mažu jak blázen ale je mi to prd platné, bradavky mám tmavé až hrůza a najít padnouci podprsenku je maraton po krámech! Vůbec se mi to nelíbí a pokud mi budou rust tak rychle, sko čím na velikosti 8! A to jsem kdysi měla mindrák, že prsa nemám! Ted nemám prsa, ale dva žilnaté popraskané melouny!!! A první mléko mi teče už měsíc! Jsem zvědavá jaká budu mit prsa po kojení! Přítel by bral i ty osmičky ![]()
Jé tak to já jsem hrozně nadšená..od té doby co jsem těhotná mi začly růst a zatím se nezastavily:-) teď jsem 20tt a pomalu přeskakuji vel.C a to jsem vždycky měla jedničky:-) musim si ten pocit užít než se mi zas vrátí do původnì velikosti:-(
lusy_yu píše:
Jé tak to já jsem hrozně nadšená..od té doby co jsem těhotná mi začly růst a zatím se nezastavily:-) teď jsem 20tt a pomalu přeskakuji vel.C a to jsem vždycky měla jedničky:-) musim si ten pocit užít než se mi zas vrátí do původnì velikosti:-(
Ještě budeš ráda ráda, až se vrátí do původní velikosti.
Ono je mít fajn velká prsa,
ale jen chvíli, pak už to leze na nervy,bolí záda, překáží,…
Zlatě,že už mám zase původní!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
To já věřim, že se mi vrátí původní velikost
vždycky jsem jí měla.. proto si ten pocit užívám..dokud je co ![]()
Holčiny? A umíte popsat bolest prsou v začátku těhotenství? Boleli vás prsa po vnějších stranách?
Ahojky..tak prsa mě bolely hned ze začátku, palely mě bradavky..po vnějších stranách mě to bolelo nejvíc. To je normální.
Mě bolí furt, od 4 tt nepřetržitě. Z původních 80DD jsem na 85F a ještě to není u konce. A doma neustále poslouchám řeči, že se nemám moc sklánět, jinak se převážím a padnu přímo na hlavu…!
Pěkný večer
o prsou v těhotenství se tady píše dost, ale nikde jsem nenašla, to co mě zajímá. Poslední dva dny se mi zvětšili dvorce ( což předpokládám, že je normální), ale taky mám pocit, jak kdyby se mi prsa nalívala ( trošku, jak kdyby to pálilo). Takový pocit jsem měla u prvního dítěte po porodu. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Nemůže to značit blížící se porod ? 37tt.
mě se tohle stalo asi v 6tt, kolem 15tt, teď někdy asi ve 22tt a znova včera
22tt bylo provázeno průhlednou kapičkou mleziva, včera se přidala i bílá kapička…
takže bych to neviděla tak tragicky. neporodila jsem zatím ani v jednom případě
obzvlášť pokud už máš dítě, tzn.prsa už někdy byla nastartována do „kojícího režimu“, pak mi nepříjde nijak divný, že se to nalívají dřív než u prvního
@PjckjsANEBjája
mlezivo to už mám od samého začátku:-) to neřeším. Ted mám spíš pocit, který jsem měla až po porodu:-) asi to neumím popsat:D
@Dee19 když já čekám první, tak to asi úplně neporadím
ale to pálení a trochu jako nalívání (ne úplně, ale trochu ano), to mám stejně… ale uvidíš. kdyby nejhůř, tak 37tt není taková tragédie, kamarádka takhle porodila v 37tt z gruntovního úklidu
to bych byla nervóznější. ale pokud jsi v klidu a tělo se připraví samo bez nějaké extra námahy a ty porodíš, tak to tak má být ![]()
Achjo, mám už 80G a bojím se, že ještě porostou. Během těhotenství šly nahoru o číslo.
Mám pocit, že se mi z nich stávají věšáky. Vždy jsem měla pěkná a pevná, ale ted jdou nějak dolů. Naštěstí mě aspon na nich strie nepotkaly.
Co s tím?
Ahoj
mám asi hloupý dotaz, ale dost mě to trápí..Podotýkám že je mi 18let a před těhotenstvím jsem měla prsa dvojky a pěkně pevné což je v tomhle věku asi normální, jenže v těhotenství mi prsa porostly na čtyřky, hrozně popraskaly, zvětšili se dvorce a ztmavli.To všechno beru jako normální a nějak to nehrotím, ale co mě trápí je to že se hrozně svěsily, ale fakt hoooodně
,mám prsa jako by mi bylo 50 let, teď už jsem skoro měsíc po porodu a zatím kojim takže změna žádná, ale chci se zeptat jestli se to časem aspoň trošku vrátí do původního stavu nebo už navždy budu mít prsa jak uši jezevčíka
!
Taky se hlásím do klubu, prsa mě bolí od samého začátku, snad už od oplodnění, protože teď jsem v pátém týdnu a nevěřím: jsou nateklá, pevná, bolí a asi tak o číslo větší, ráno snad i o dvě, během dne to trochu splaskne.
Podprsenku mám normálně 70 - 75 B, půjdu si koupit větší.
Četla jsem, že ženy, které bolí prsa i v rámci PMS, to mají i během těhotenství. To je můj případ.
Jak Vás tak čtu, tak se mám na co těšit. Včera jsem si šla koupit nějaká tmavá trička a světřík, aby to v práci nebylo tak vidět. Zkušený by asi hned přišel na to, že jsem těhotná.
Holky, čím ta prsa mažete?