Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky.
Chtěla jsem se zeptat, jak to máte vy v těhotenství? Já jsem zhruba 10tt a už teď mám o číslo větší prsa
Je to normální takhle brzy? A hodně bolí, nejen bradavky, ale celé. Začala jsem je radši promazávat, protože pokud to takhle půjde dál, budu mít na konci těhu tak pětky ![]()
Tak mě prsa narostly hned na začátku, ale začaly mě bolet až tak kolem toho 10.tt a dlouho to vydrželo. Už jsem pak nevěděla ani jak spát. Bolely fakt celé. Přešlo to až hodně pozdě. Teď jsem ve 27.tt a mám je o pořádná 2 čísla větší.
Ale aspoň už nebolí!!! ![]()
mě se taky hodně zvětšily už od začátku… nejdříve se muž radoval, ale když sem pak musela co měsíc koupit novou podprdu, tak se začal trochu bát
ale ono se to časem zpomalí nebo zastaví.. mno a na kojení zas třeba i pěkně nabydou ![]()
klidně maž, tím nic nezkazíš ![]()
Romaelka píše:
nejdříve se muž radoval, ale když sem pak musela co měsíc koupit novou podprdu
Ten můj má taky radost
Ale kazím mu to tím, že mě to bolí a jedinou možnost má při mazání ![]()
Já jsem 6 + 1 a brutálně mě teda pobolívají bradavky. Už ani nemůžu spát na břiše, jak jsem zvyklá, protože to fakt nejde.
Mám je takový těžší, neřekla bych že jsou zatím větší, jen takový plnější nebo nafouklý nebo jak to nazvat. ![]()
mě se teda prsa za celé těhotenství vůbec nezvětšily-jsem asi divná,ale za to pěkně bolely a mám je šíleně citlivý
..
Bolavá a nalitá prsa jsem měla hned. Myslela jsem, že to souvisí s blížící se MS, ovšem bylo to jinak. Pak mě bolely tak dva měsíce, hlavně v noci a ráno, když jsme vstala z postele. A měla jsme pocit, že mi vadí i vánek. Měla jsem je o dvě čísla větší celé těhu a kojení (kojila jsem plně do konce šestého m.), zato teď ani nemluvím. Zmizely… ![]()
Ahoj, jak vidím, tak to má každý jinak. Já jsem tušila, že bych mohla být těhotná, právě podle prsou. Bouřka mě v noci nevzbudila, zato přetočení na břicho díky bolesti prsou ano. Naštěstí bolest i růst po několika málo týdnech přešly (předpokládám ale, že ten klid bude jen do té doby, než se nalijí mlékem…teď jsem 30t).
Mě bolely a vyrostly o číslo v prvním trimestru. pak bolet přestaly a dál se nezvětšovaly. Dost se mi ulevilo. Normálně mám trojky, teĎ čtyřky a po porodu se prej zvětšej i o tři čísla. Budu před sebou muset asi vozit trakař, abych je uvezla ![]()
prodigy222 píše:
Mě bolely a vyrostly o číslo v prvním trimestru. pak bolet přestaly a dál se nezvětšovaly. Dost se mi ulevilo. Normálně mám trojky, teĎ čtyřky a po porodu se prej zvětšej i o tři čísla. Budu před sebou muset asi vozit trakař, abych je uvezla
A to já bych si i ráda vyzkoušela, se svýma nic jedničkama. ![]()
prodigy222 píše:
Mě bolely a vyrostly o číslo v prvním trimestru. pak bolet přestaly a dál se nezvětšovaly. Dost se mi ulevilo. Normálně mám trojky, teĎ čtyřky a po porodu se prej zvětšej i o tři čísla. Budu před sebou muset asi vozit trakař, abych je uvezla
Nemusí být! Mě se po porodu už nezvětšily a to jsem měla mlíka víc, než dost… ![]()
prodigy222 píše:
nestraš
![]()
KPKristy píše:prodigy222 píše:
Mě bolely a vyrostly o číslo v prvním trimestru. pak bolet přestaly a dál se nezvětšovaly. Dost se mi ulevilo. Normálně mám trojky, teĎ čtyřky a po porodu se prej zvětšej i o tři čísla. Budu před sebou muset asi vozit trakař, abych je uvezlaNemusí být! Mě se po porodu už nezvětšily a to jsem měla mlíka víc, než dost…
No jestli se dipozice dědí,. tak moje máma měla u všech tří dětí (mám tu čest být jedním z nich
), měla prsa normál dvojky a při kojení šestky…tedy o 4čísla!!!!!!!
No to je strašný!!!
Ale to jsem mimo téma…pardon
prodigy222 píše:KPKristy píše:prodigy222 píše:
Mě bolely a vyrostly o číslo v prvním trimestru. pak bolet přestaly a dál se nezvětšovaly. Dost se mi ulevilo. Normálně mám trojky, teĎ čtyřky a po porodu se prej zvětšej i o tři čísla. Budu před sebou muset asi vozit trakař, abych je uvezlaNemusí být! Mě se po porodu už nezvětšily a to jsem měla mlíka víc, než dost…
No jestli se dipozice dědí,. tak moje máma měla u všech tří dětí (mám tu čest být jedním z nich
Ale to jsem mimo téma…pardon), měla prsa normál dvojky a při kojení šestky…tedy o 4čísla!!!!!!!
No to je strašný!!!
Snad to bude dobrý
Moje mamča měla o dvě čísla větší a teď po dvou dětech (moje maličkost se vyřádila) jedničky s push-upkou