Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chci se zeptat jestli už se ví jak bude probíhat škola plod 25.5.? Vím, že budou muset mít roušky a po 15 detech, se řešilo se už jestli budou obědy a něco jako družina?
Tak pokud to nevi vase skola, tak leda mistni věštírna. Obratil bych se na ne.
@lussinka Počkej si, ať se k tomu vyjádří přímo škola, jak to konkrétně hodlají zorganizovat, kam chodí tvje dítě.
Může to být škola od školy jiné.
Tak moje věštecká koule mlčí i co se týče naší školy, natož nějaké cizí.
Ale pokyny MŠMT jsou dané - max 15 dětí, skupiny se nemění ani vyučující u nich, dvě roušky denně žádná ranní družina, jedno dítě v lavici, žádný tělocvik, žádné aktivity mimo areál školy… Výuka dobrovolná - rodič dítě přihlásí do 18.5., po 25.5. už žádné dítě přijato nebude, podmínkou přijetí k výuce je podepsané čestné prohlášení. Odpolední družina, obědy, organizace výuky - to má v kompetenci ředitel, informace určitě dostanete včas.
@hanka.br. píše:
Tak moje věštecká koule mlčí i co se týče naší školy, natož nějaké cizí.
Ale pokyny MŠMT jsou dané - max 15 dětí, skupiny se nemění ani vyučující u nich, dvě roušky denně žádná ranní družina, jedno dítě v lavici, žádný tělocvik, žádné aktivity mimo areál školy… Výuka dobrovolná - rodič dítě přihlásí do 18.5., po 25.5. už žádné dítě přijato nebude, podmínkou přijetí k výuce je podepsané čestné prohlášení. Odpolední družina, obědy, organizace výuky - to má v kompetenci ředitel, informace určitě dostanete včas.
Hlavně se bude furt desinfikovat.
Podle pokynů ministerstva: Pro čištění a dezinfekci se používají dezinfekční prostředky, které působí jakoukoliv virucidní aktivitou. Na etiketě je uvedená účinná koncentrace dezinfekčního prostředku a čas působení (min. EN14476 nebo DVV/RKI). Ředění dezinfekčních prostředků musí být prováděno v souladu s návodem uvedeným na etiketě dezinfekčního prostředku a po uplynutí času působení je nutné dezinfekci zopakovat.
To jsem na ně zvědavá. Na všech je napsaný na etiketě čas působení 1 minuta. ![]()
@lussinka Tady jsou podrobné informace z ministerstva, pokud si chceš počíst:
@hanka.br. tak kdyby mi to škola sdělila tak se neptám že, ale zatím jen poslali čestné prohlášení a jiné info ne a chtějí to do 10.5. odevzdat.
@Lama Lama píše:
Hlavně se bude furt desinfikovat.
Podle pokynů ministerstva: Pro čištění a dezinfekci se používají dezinfekční prostředky, které působí jakoukoliv virucidní aktivitou. Na etiketě je uvedená účinná koncentrace dezinfekčního prostředku a čas působení (min. EN14476 nebo DVV/RKI). Ředění dezinfekčních prostředků musí být prováděno v souladu s návodem uvedeným na etiketě dezinfekčního prostředku a po uplynutí času působení je nutné dezinfekci zopakovat.To jsem na ně zvědavá. Na všech je napsaný na etiketě čas působení 1 minuta.
Ta dezinfekce mě zabije dřív než covid. Teď jsem se byla podívat ve škole a tam už se nedá dýchat a ani nám moc nejdou otevírat okna. Bude radost, když tam všichni do 4 vydržíme ![]()
@lussinka píše:
@hanka.br. tak kdyby mi to škola sdělila tak se neptám že, ale zatím jen poslali čestné prohlášení a jiné info ne a chtějí to do 10.5. odevzdat.
Tak oni ty skupiny nemůžou udělat dřív, než budou vědět, kolik děcek z jakých tříd jim přijde.
@lussinka píše:
A co potřebuješ vědět? Škola se otvírá, tak tam buď dítě poslat potřebuješ a pošleš, nebo máš důvod ho neposlat a nepošleš.
@hanka.br. píše:
A co potřebuješ vědět? Škola se otvírá, tak tam buď dítě poslat potřebuješ a pošleš, nebo máš důvod ho neposlat a nepošleš.
Když ono je to těžký, pro spoustu lidí byla třeba zásadní ta ranní družina nebo info, do kdy odpoledne škola pojede (kdyby např. do 16:30, dítě tam dají, pokud do 16h, už to logisticky nezvládnou a je pro ně jednodušší dítě odvézt k babičce). Ségře taky volali ze školy, jestli bude mít zájem, ale nebyli jí schopni říct, v jakých časech bude škola otevřená.
Pokud je někdo teď na OČR, nemá dítě z rizikové skupiny, tak ho i do školy chce dát, ale pokud škola/družina nepojede v časech jako dřív, tak do práce nemůžou (protože i kdyby vyšel vstříc zaměstnavatel, tak třeba jsou závislí na dojíždění apod.)
Určitě je teď spousta lidí, kteří chtějí zneužít situace a nejradši by byli na OČR do září, ale taky je spousta těch, kteří to chtějí řešit, ale bez konkrétních informací nemohou.
@lussinka tak se zeptej ve škole jak to bude. U nás vím že učit budou asistentky, družinářky a učitelé z 2.st . Obědy studené balíčky a kdo se nepřihlásí do 18.5. tak smůla ![]()
@lussinka píše:
Ale tady se fakt nic, co Ti pomuze, nedozvis. Musis chtit informace od vasi skoly.
Po mne dneska chtela skolka do ctvrtka nejpozdeji, zda dite pujde. Takze jsme si to behem par minut vysvetlili, ze dokud nebudu mit info ze skoly od starsiho ditete a meho i manzelova zamestnavatele, tak jim zadne zavazne vyjadreni nemuzu dat a nedam.