Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kralikcek Já mám info od naší učitelky, že chce s dětmi procvičovat/opakovat + nové učivo.
Jak to bude vypadat v reálu podle mě neví 100% ani ona sama.
@hanka.br. píše:
Ani se nedivím. Vedení školy tím chrání vás.
a myslíš, že to k něčemu je? jako, že si dítko tu roušku několik hodin nesundá? takže žádné pití, žádné jídlo, prostě v kuse dýchat v roušce několik hodin? vydrží ji mít správně nasazenou, nebudou si na ni šahat atd., tak nevím, jestli to u těch 7letých dětí není trochu naivní ![]()
jj, to ta několik hodin prodýchávaná látková rouška opravdu hodně ochrání, jen asi těch zkolabovaných dětí bude se vzrůstajícími teplotami přibývat…ale zas je reálná šance, že to dost rodičů zabalí a nechá si za takové situace dítka doma, tak jestli to měl být pán…
@sloninka píše:
Mám prvňáčky. Počítám, že než se děti do školy vrátí, zeptám se každého rodiče, co dětem za dobu nepřítomnosti ve škole, dělalo největší problém. Takže část věcí budeme opakovat společně, část bych ráda procvičovala individuálně.
Volná zábava je nereálná.
Navíc u nás se zbláznilo vedení a je nařízeno v prostorách školy VŮBEC NIKDE roušky nesundávat.
a lze to vůbec? jak ty děti budou pít nebo jíst? to se budou několik hodin v kuse v roušce učit a pořádně se nenadýchnou? tak to v červnu bude masakr, i když je otázkou, kolik dětí by tam ještě v červnu vůbec bylo ![]()
@Lama Lama píše:
Půjdou ven.
Děti by neměly opustit areál školy a ne každá škola má zahradu, či venkovní areál..
@Svistice píše:
@Kralikcek Já mám info od naší učitelky, že chce s dětmi procvičovat/opakovat + nové učivo.
Jak to bude vypadat v reálu podle mě neví 100% ani ona sama.
A když nebudou děti s svou učitelkou, jako že mnohdy budou třeba i s asistentem, vychovatelkou, tak jak bude ten celý den vypadat?
Já spíš přemýšlím.. marně…nad hry, které splňují podmínky rozestupu, atd..krom sezení u PC, případně malování, mě nic moc nenapada ![]()
@Kralikcek píše:
Děti by neměly opustit areál školy a ne každá škola má zahradu, či venkovní areál..
Dyť já nepíšu o všech, já píšu, co plánujou u nás.
@Kralikcek píše:
a i když má tak kolik se jich tam vejde. když se budou střídat po skupinách tak to tam moc dlouho nebudou ![]()
@Kralikcek píše:
A když nebudou děti s svou učitelkou, jako že mnohdy budou třeba i s asistentem, vychovatelkou, tak jak bude ten celý den vypadat?
Já spíš přemýšlím.. marně…nad hry, které splňují podmínky rozestupu, atd..krom sezení u PC, případně malování, mě nic moc nenapada
Ještě si můžou vevnitř v lavicích číst.
@Lama Lama píše:
Dyť já nepíšu o všech, já píšu, co plánujou u nás.
Tak to je asi nejlepší možnost, mít tolik místa v areálu školy, že mohou ven, mimo třídu…ale ven, mimo areál, nesmí..
@Markéta80 píše:
a i když má tak kolik se jich tam vejde. když se budou střídat po skupinách tak to tam moc dlouho nebudou
To je další věc, nesmí se mísit, takže střídat skupiny venku…na chodbě se nepotkat…
@Markéta80 píše:
a i když má tak kolik se jich tam vejde. když se budou střídat po skupinách tak to tam moc dlouho nebudou
Tak záleží, jak velké ty prostory jsou.
@Kralikcek píše:
Já spíš přemýšlím.. marně…nad hry, které splňují podmínky rozestupu, atd..krom sezení u PC, případně malování, mě nic moc nenapada
To se musíš ptát přímo u vás ve škole. Já osobně počítám, že to bude moct vypadat všelijak. Škola ani učitelka proaktivně příliš nekomunikují, takže se necháme překvapit.
Jeden týden bylo info, že děti bude mít asistenku, další týden to na můj přímý dotaz učitelka vyvrátila, že děti bude do počtu 15 dětí učit ona sama.
U nás bude škola jen 4 hodiny dopoledne, pak si dítě musím vyzvednout. Kluk je přihlášený, protože doma moc nespolupracuje a už se s ním odmítam př práci mordovat. Stáhnout ho můžu kdykoliv, že.
Na vedlejší škole to budou personálně pokrývat jen asistentkama a vychovatelkama, učitelky se prý budou soustředit na distanční výuku.
U nás jsou informace taky víceméně jan šedými kanály. Ofiko škola nechce nic pustit, protože se bojí reakcí rodičů a toho, že se bude handrkovat o něčem, co fakticky může být celéé uplně jinak.
Na jednu stranu to chápu, na strnu druhou je to taková hra s neodkrytými kartami…
Vy nám řekněte, jestli zájem máte. My podle toho uvidíme, kolik koho bude a rozhodneme se, jak to bude fungovat.
No, ale já vám zas neřeknu, jestli děti půjdou, dokud nebudu vědět, jak to v té škole bude probíhat… Začarovaný kruh.
Já se to snažila rozetnout, napsala zástupci, pak jsme si volala, říkala jsem, za jakých podmínek a co… Ale moc jsem z něj informací nedostala.
@Lama Lama to je jasné, my jsme velká škola a pokud by naplnili všech 13 skupin po 12 dětech tak bez šance
@Kralikcek ve výsledku si myslím že si to nebudou zbytečně komplikovat a většinu dne budou ve třídě. Ta výuka se ještě dá, i když i tak budou mít brzo hotov ale po obědě sedět zase v lavici min 3h ![]()
@Svistice u nás družinářky, asistentky a učitelé z 2. stupně ![]()