Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Titty píše:
To jsi hezky shrnula!![]()
![]()
Mě zaujala ta informace o druhém stupni - už to zase zavrhli, nebo mám ještě šanci, že budu moct odeslat i puberťáka?
No tak dobré v tomhle zmatku je, že naděje umírá poslední a nic není definitivní. ![]()
@hanka.br. píše:
No tak dobré v tomhle zmatku je, že naděje umírá poslední a nic není definitivní.
Budu se k té naději upínat! On už by to taaak potřeboval! ![]()
@Titty píše:
To jsi hezky shrnula!![]()
![]()
Mě zaujala ta informace o druhém stupni - už to zase zavrhli, nebo mám ještě šanci, že budu moct odeslat i puberťáka?
Teď už se o tom zase mluví. A dnes jsem četla něco o tom, že by poslanci rádi viděli, kdyby šel první stupeň povinně. Tady už se může stát cokoliv. Nejlépe počkají, až se všechny školy pěkně připraví na skupiny, všechno si vyzkouší a pak jim do toho hodí ze dne na den druhý stupeň. ![]()
Jana Malacova pred chvili na Twitteru
Dnes je den D pro rodiče a samoživitele, kteří napjatě sledovali seriál Nekonečný příběh - Ošetřovné. Tento díl má, chválabohu, happyend. Ošetřovné bude pro všechny rodiče a samoživitele, kteří mají závažný důvod dítě do školky nebo školy nedat. A teď ještě Senát…
https://mobile.twitter.com/…854780276746
@AvajBr píše:
Dnes je den D pro rodiče a samoživitele, kteří napjatě sledovali seriál Nekonečný příběh - Ošetřovné. Tento díl má, chválabohu, happyend. Ošetřovné bude pro všechny rodiče a samoživitele, kteří mají závažný důvod dítě do školky nebo školy nedat. A teď ještě Senát…
A co je to ten „zavazny duvod“? ![]()
@Svistice https://www. novinky. cz/domaci/clanek/ano-couvlo-osetrovne-se-snizovat-nebude-cssd-si-prosadila-svou-40323928#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=F8Ttm4jhSCz-202005131747&dop_source_zone_name=novinky. sznhp. box&utm_source=www. seznam. cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
Jsou jimi například přímo nákaza koronavirem, cukrovka, těžká obezita nebo chronické onemocnění plic. Do školy nesmí nastoupit ani tehdy, pokud žije v rodině s osobou starší 65 let nebo někým, kdo má zmíněná onemocnění.
Přidány byly i provozní důvody, tedy pokud škola nebude mít dostatek míst pro žáky. Nebo jiné vážné důvody, například pokud by byla výuka dítěte výrazně zkrácena oproti běžnému rozvrhu a rodiče by tak stejně nemohli jít do práce. Podle stejného režimu by se po schválení změny měly řídit i školky.
Pravidla jsou k dispozici na stránkách ministerstva školství.
Zmíněné důvody uvede rodič na předepsaném tiskopisu vydaném Českou správou sociálního zabezpečení v rámci měsíčního výkazu k čerpání ošetřovného.
@AvajBr píše:
Proč píše samoživitele?
To je nějaký speciální druh nespadající pod rodiče? ![]()
To je jak kdyby psala Den D pro rodiče a blondýnky. ![]()
@Lama Lama píše:
Proč píše samoživitele?To je nějaký speciální druh nespadající pod rodiče?
To je jak kdyby psala Den D pro rodiče a blondýnky.
Honí politický body, přeci… Tolik toho udělala nejen pro rodiče, ale i pro samoživitele ![]()
Ale mejdan za 80% jsem nečekala, byla jsem pro to nechat, ale výrazně snížit. ![]()
@Lama Lama píše:
Proč píše samoživitele?To je nějaký speciální druh nespadající pod rodiče?
To je jak kdyby psala Den D pro rodiče a blondýnky.
Pry to maji strasne těžký a stezovaly si
Takze asi opravdu zvlastni druh.
@AvajBr píše:
Pry to maji strasne těžký a stezovaly siTakze asi opravdu zvlastni druh.
A co my, co s drobotinou uz dva mesice doma makame, aby meli ten mejdan z ceho zaplatit? My to tezky nemame? Chci tak nejaky davky, bonus nebo vyrovnavaci priplatek za neklid na praci pro utahany rodice na HO. ![]()
@Svistice píše:
A co my, co s drobotinou uz dva mesice doma makame, aby meli ten mejdan z ceho zaplatit? My to tezky nemame? Chci tak nejaky davky, bonus nebo vyrovnavaci priplatek za neklid na praci pro utahany rodice na HO.
My nic, musime jeste vic maknout, aby bylo z ceho zaplatit vyplatu zamestnancum firem (teda vlastne ono ocr), jako te zakladatelky ze vcerejsi diskuze.
Ja bych brala nejaky dny dovolene navic. ![]()
Ono se jim to vrátí o dovolené, ta se jim bude počítat z té nuly.
@AvajBr píše:
My nic, musime jeste vic maknout, aby bylo z ceho zaplatit vyplatu zamestnancum firem (teda vlastne ono ocr), jako te zakladatelky ze vcerejsi diskuze.Ja bych brala nejaky dny dovolene navic.
Mas recht, chtelo by to dovolenou na zotavenou po HO a vedlejsaku v podobe domaci vyuky a kucharky.
Babis by mel dovalit nejen extra dny dovolene, ale i nejaky poukaz do lazni a na hlidani fakanu.
@Lama Lama píše:
Ono se jim to vrátí o dovolené, ta se jim bude počítat z té nuly.
Obavam se, ze dovolena se bude pocitat z predpokladaneho vydelku/platu ve smlouve. Maximalne se jim trochu pokrati narok na dovolenou.
NJN, si pod záštitou COVIDa financují ze státního rozpočtu předvolební kampaň pro socky za pár set miliard.