Průjem po syrovém mase

1
5.11.17 13:11

Průjem po syrovém mase

Zdravím všechny maminky a prosím o radu nebo o sdílenou zkušenost. V 5tt, kdy jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná, jsem v jedné méně kvalitní restauraci snědla steak z vepřového masa, které nebylo úplně propečené. Následující den jsem dostala asi týden trvající průjem, bez horeček, bez zvracení. Na průjmy vůbec netrpím, většinou mě trápí zácpa, zvlášť teď v těhotenství. Nyní jsem v 8tt, plod žije, gynekolog celou záležitost nepovažuje za významnou, ale mě přesto vyděsily informace, že nákaza salmonelou, listerií, toxoplasmou a jinými podobnými bakteriemi ze syrového masa může mít i bezpříznakový průběh. Je to pravda? Jaké je v tomto případě riziko poškození plodu? Dá se to zpětně zjistit (např. ultrazvukem, krevními testy, odběrem plodové vody,…)? Máte s tím někdo zkušenost?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9947
5.11.17 13:19

Nemysli hned na to nejhorší :) a salmonela to by jsi seděla pořád celý dny na wc a to nejspíš nesedíš ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.17 13:44

Pokud bych mela podezreni, zeptala bych se na moznost testu. Ziju v Nemecku a tady se to testuje vse automaticky, jen pozdeji. Nebo bych to probrala s jinym dr., jake je podle neho riziko nakazy. Nejsem schopna posoudit.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.11.17 15:27

V těhotenství se zdvihá obecně hladina úzkosti, je to podmíněno jak hormonálně, tak primárně šlo o evoluční mechanismus.

Bohužel dneska tento mechanismus, co kdysi pomáhal přežít dost škodí, protože člověk se zahltí nesmyslýni informacemi z internetu, začne si rozvíjet děsivé scénáře a fantazie a začne panikařit - to sebou nese spoustu velmi nežáoucích hormonů do krevního řečiště.

Takže namísto řešení bezpříznakových bakteriálních infekcí začněte řešit jak se naučit zvládat svoje úzkosti, jak je nevykrmit do paniky, jak jim čelit a rozpouštět hned v základu.

A naučte se to co nejdříve, protože po porodu se k tomu všemu ještě přidá únava a nevyspání a to se rozbouřené emoce krotí daleko hůř, když to jeden nemá natrénováno.

konkrétní a praktické návody najdete zde

http://www.paulinky.cz/…klienty.html
https://www.kosmas.cz/…ost-a-obavy/

jedna z mnoha výhod toho, když se naučíte pracovat s úzkostí tak, abyste nad ní měla vládu a ne aby ona vládla vašemu životu je, že to pak budete umět předat vašemu dítěti. A když se čelit strachu a překonávat ho naučí hned od mala, na malých straších, tak se mu pak životem půjde daleko snáze.

Ale se pokud vy sama do toho boje s úzksotmi a obavami nepustíte, tak na děti naopak přenesete svou úzkostnost.

držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast