Prvňáček - deníček proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12884
7.9.21 07:35
@Svistice píše:
@Glucklich Ne, nemá. Jasně se to ukázalo na distanční výuce-jsou rodiny, které prostě nevlastní IT technologie, nemají připojení k netu a když ž to třeba mají, tak s tím neumí zacházet ani na běžnější uživatelské úrovni.
U nás se vždy v září koná pro zájemce osobní zaškolení ze strany vedení školy na školní platební systém. Návod je sice jak pro pomocnou školu na webu školy, i ho děti obvykle dostanou tištěný domů pro rodiče (A4 manuál s obrázky, kde kam kliknout, co vyplnit), no stejně prostě jsou lidi, kteří to nezvládnou.
A i když na krásno smartphone jakožto statusovou věc mají, e-mail prostě nepoužívají.
Samozřejmě záleží na lokalitě. Pokud dáš dítě na nějakou pražskou vyhlášenou školu, tak tam asi nenerazíš ani na jednoho rodiče tohoto typu.
Když budeš z Ústí nad Labem, tak tam můžeš mít takovách rodičů klidně 80% ze třídy.

Uvědom si, že do třídy s tvým dítětem budou chodit třeba jak děti lékařů, právníků, inženýrů, tak děti řemeslníků, pracovníků ve výrobě, OSVČ všeho druhu, tak děti dlouhodobě nezaměstnaných absolventů zvláštní školy, děti cizinců apod.

Pokud jezdí s traktorem a obdělává rodinné hektary a máma prodává v pekárně, tak nějaký e-mail v mobilu pro ně prostě není priorita. Stejně jako někteří lidé se v pohodě obejdou bez FB, What´s Up, Instagramu nebo dokonce chytrého telefonu.

Nás soused má sice stavební firmičku, zaměstnává asi 10 lidí, ale za celých těch 10 let nepobral, jak fungují variabilní symboly na platby záloh a fondu oprav. :nevim: Taky jsem tomu neveřila, ale je to tak.

Takže když pro rodiče traktoristu není priorita email, tak je to cajk, ale když pro rodiče ajťáka není priorita linkovat papír, tak tím ničí dítěti život? :mrgreen: no nevím teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
7.9.21 07:42
@divine woman píše:
@LaRoux Samozřejmě, do práce mi kecá každý z mých klientů. To je snad normální ne? Vždyť za ni platí.
Tak to proč ne, když si tě platí.

Učitele si platíme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
7.9.21 07:43
@divine woman píše:
@hanka.br. Třeba doktorovi budeš taky mluvit do toho jaké ti předepíše léky?

Samozřejmě, na západě je běžné, že doktor s pacientem se dohodnou o tom, jak postupovat. Doktor vysvětlí a konečné rozhodnutí je na pacientovi, protože je to je jeho tělo a zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
7.9.21 07:47
@Liberalissima píše:
Takže když pro rodiče traktoristu není priorita email, tak je to cajk, ale když pro rodiče ajťáka není priorita linkovat papír, tak tím ničí dítěti život? :mrgreen: no nevím teda

Neni cajk ani jedno. :nevim: Ale tak okecat si to umíš…

Hele, tvoje dítě, tvůj život. Nám to je tu vlastně buřt, jen třeba za sebe hážu nahoru tiché díky, že tvé děcko neučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
7.9.21 08:24
@SAJ píše:
Neni cajk ani jedno. :nevim: Ale tak okecat si to umíš…Hele, tvoje dítě, tvůj život. Nám to je tu vlastně buřt, jen třeba za sebe hážu nahoru tiché díky, že tvé děcko neučím.

Já se zase modlím, aby naše děcko, pokud se narodí, nemělo učitelku tvého formátu, která si okecává svojí neschopnost fungovat v 21. století slovy jako „tvoje ruka si pamatuje každý klik“ (tomu se jako testerka fakt můžu jen smát). :palec:

Jinak u nás by s podobnou v první řadě vyběhl chlap, protože je programátor, a podobné kraviny nesnáší.

My jsme toho názoru, že dítě se má připravovat na život, který skutečně bude žít, tj nabitý technologiemi a potřebou neustálého učení se nových věcí a hledání různých řešení, ne na dobu Marie Terezie se slepým posloucháním a linkováním chlívečků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.9.21 09:35
@Liberalissima píše:
Samozřejmě, na západě je běžné, že doktor s pacientem se dohodnou o tom, jak postupovat. Doktor vysvětlí a konečné rozhodnutí je na pacientovi, protože je to je jeho tělo a zdraví.

A my jsme asi 100 let za opicema, ne? Takto to funguje i tady. A obyčejnému pacientovi, který nemá lékařské vzdělání, stejně nezbývá nic jiného než lékařům věřit. Pokud se nechce léčit sám alternativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.9.21 09:36
@Liberalissima píše:
Učitele si platíme všichni.

Omyl. Jen ti, kteří odvádí daně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
7.9.21 10:12
@divine woman píše:
Omyl. Jen ti, kteří odvádí daně.

Tak napriklad DPH plati kazdy, spotrebni dan skoro kazdy. Nejsou jen dane z prijmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
7.9.21 11:43
@divine woman píše:
@LaRoux Ty snad platíš učitele přímo jako platí tvůj klient tebe? Těžko, pokud nemáš děti v soukromé škole.

Můj klient byla například NTK, jejímž zřizovatelem je MŠMT. Tzn. stejný veřejný rozpočet a stejné peníze, o kterých si pravděpodobně myslíš, že rostou na stromě. A skutečně mi vědomí, že ty peníze prošly porcováním medvěda, nedodalo pocit nějaké falešné nezávislosti na těch, kteří je do toho systému nasypali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.9.21 12:03

@LaRoux Nikoli, peníze leží na zemi, stačí je jen sebrat. :D Pravil klasik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
7.9.21 17:39
@Liberalissima píše:
A to zas podle mě dítěti do života víc dá to, že může být u procesu vyřizování dotace a renovace místního rybníka, než linkování notýsku :nevim:

Jo jo, být u procesu vyřizování dotace dá 6letému dítěti nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
7.9.21 17:52

@milami by mě zajímalo co konkrétně mu to dá? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
7.9.21 17:55
@hanka.br. píše:
No právě. Bude to pižlat půl dne, výsledek mizerný. Už vidím, jak zákazníci stojí spořádaně ve frontě a nehodnotí metodu té práce. Včetně tebe. A o tom to je. proč by zákazník, klient, rodič nemohl hodnotit práci někoho jiného? Co ti na tom vadí?

Jenže ta učitelka to bude psát ve svém čase, ne že ty budeš stát a čekat na desítek. A stejně tak ta prodavačka. Pokud by ten salám nakrajela třeba ráno před otevřením, a stejně úhledně jako na kráječi, tak je mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
7.9.21 18:12
@inkakřivák píše:
Jenže ta učitelka to bude psát ve svém čase, ne že ty budeš stát a čekat na desítek. A stejně tak ta prodavačka. Pokud by ten salám nakrajela třeba ráno před otevřením, a stejně úhledně jako na kráječi, tak je mi to jedno.

No tak pokud by ta prodavačka, kvůli krájení salámu nožíkem nestihla vytřít krám, nanosit si zboží, připravit vše potřebné, případně by byla nerudná a protivná, protože si neměla kdy odpočinout, tak by ti to jedno asi nebylo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
7.9.21 20:32
@divine woman píše:
A my jsme asi 100 let za opicema, ne? Takto to funguje i tady. A obyčejnému pacientovi, který nemá lékařské vzdělání, stejně nezbývá nic jiného než lékařům věřit. Pokud se nechce léčit sám alternativně.
… hele, třeba já jsem chronicky nemocná a není to žádná banalita - no a je pro mě přirozený s mým doktorem mluvit, ptát se, navrhovat, zamitat případně souhlasit s postupem léčby a taky a to především - studovat - jako číst, shánět info a tak o té mé nemoci - prostě proto, abych tomu doktorovi rozuměla a umělá o sobě fundovaně rozhodnout :) Protože to o moje tělo a o můj život jde :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí