Prvňáček - deníček proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
9.9.21 06:28
@Sexynohy píše:
Já si naopak myslím, že umetáš. Tvé děti by kdysi udělaly linky a šmitec. Težší a správnější by bylo bojovat za to, co považuji za nevýchovné a špatné. Ne držet hubu a krok, aby mělo dítě klid.to je do budoucna nebezpečné.
Pak se tento způsob přenáší i do českého pracovního procesu, kde je tuna byrokracie na kterou si každý stěžuje, ale většina plní dál a nesnaží se prosadit zefektivnění a zmenšení objemu byrokracie.
Ono takových linkování, přijde ještě hromada a v tom je v čr ten problém.

Nevýchovné a zbytečné je sebrat děcku jeho povinnosti a řešit školu bez něho.

Správné je vychovat samostatného a zodpovědného člověka. A v tomhle procesu vidím v tom přiblblém notýsku smysl. :nevim: Ale tak pokud ti přijde lepší řešit povinnosti a problémy děcka bez jeho přičinění, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.9.21 06:30
@vokishka píše:
Navic ta učitelka nema pivinnost, ani treba cas, rano prohlizet maily. Takze kdyz si rodic vzpomene pozdě odpoledne nebo vecer, taky muze učitelka kouknout druhy den po vyucovani.

A ten notýsek do té školy dítě donese jak, když ten den do školy nepůjde? :think: za mého dětství měla třeba mamka telefon do školy a tam mě omlouvala, řešila přes ten telefon i to, když jsem měla jít dřív ze školy. Tam si to někdo zapsal a o přestávce to sdělil třídní učitelce. Takže stejně by to mohlo fungovat i s tím emailem. Je to jen o ochotě.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
9.9.21 06:31
@Olina95 píše:
Jinak teda edukovat děti v práci s technologiema typu otevřít email, nebo mít email a hlavně bezpečnost na internetu si myslím že v dnešní době čím dřív tím líp…ale to už je diskuze o změně celého školství :D tohle je zatím na rodičích

Moc technologií je taky na škodu, nemysli si… A to jsem technický fanda a děti mám zdatné až až…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.9.21 06:36
@SAJ píše:
Nevýchovné a zbytečné je sebrat děcku jeho povinnosti a řešit školu bez něho.Správné je vychovat samostatného a zodpovědného člověka. A v tomhle procesu vidím v tom přiblblém notýsku smysl. :nevim: Ale tak pokud ti přijde lepší řešit povinnosti a problémy děcka bez jeho přičinění, prosím.

A jak je možné, že někde se z dětí vychovají samostatné a zodpovědné osoby a bez toho, aby musely mít notýsek a ještě ke všemu správně nalinkovaný :think:

• Citovat
  • Upravit
65258
9.9.21 06:39
@lucenka píše:
A ten notýsek do té školy dítě donese jak, když ten den do školy nepůjde? :think: za mého dětství měla třeba mamka telefon do školy a tam mě omlouvala, řešila přes ten telefon i to, když jsem měla jít dřív ze školy. Tam si to někdo zapsal a o přestávce to sdělil třídní učitelce. Takže stejně by to mohlo fungovat i s tím emailem. Je to jen o ochotě.

Jako, ze nekdo bude kontrolovat 500mailu? Navic u nas se pise přes bakaláře, je to soukroma pošta. Do vsech ma pristup jen vedeni. A pokud je to tak akutni, muze nechat vzkaz na sekretariátě. A pokud jde jen o absenci, staci, kdyz ji ucitelka uvidi odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.9.21 06:44
@vokishka píše:
Jako, ze nekdo bude kontrolovat 500mailu? Navic u nas se pise přes bakaláře, je to soukroma pošta. Do vsech ma pristup jen vedeni. A pokud je to tak akutni, muze nechat vzkaz na sekretariátě. A pokud jde jen o absenci, staci, kdyz ji ucitelka uvidi odpoledne.

Tak pokud ve škole v jeden den bude chybět 500 dětí, tak bude mít škola asi dost problém :think: a na omluvenky se dá určit speciální email ;) ale tak samozřejmě, lepší je psát do notýsku jak za krále klacka :palec:
Ale už jsem to tu psala, tam kde chtějí, tak to funguje. U syna ve škole stačí ráno před začátkem výuky poslat e-mail. Nemusíme jim tam nosit žádný notýsek.

• Citovat
  • Upravit
30408
9.9.21 07:17

Učím v první třídě. Notýsky máme také. Všichni stejné. Rodiče je chtějí a děti také, mají v nich razítka a jedničky, které elektronický systém neumí. Není pravda, že všichni rodiče mají přístup k mailu nebo telefonu. Není pravda, že rodiče kontrolují Bakaláře. Ani deníček není jistota, ale největší šance. První den jsem všem rukou napsala uvítání. Linkování po rodičích nechci. Mám bohaté zkušenosti s tím, že co je formulováno jako laskavá prosba pro zájemce je vzápětí interpretováno jako striktní rozkaz povinný pro všechny. Předpokládám, že to je i případ této paní učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
9.9.21 08:29
@hanka.br. píše:
Učím v první třídě. Notýsky máme také. Všichni stejné. Rodiče je chtějí a děti také, mají v nich razítka a jedničky, které elektronický systém neumí. Není pravda, že všichni rodiče mají přístup k mailu nebo telefonu. Není pravda, že rodiče kontrolují Bakaláře. Ani deníček není jistota, ale největší šance. První den jsem všem rukou napsala uvítání. Linkování po rodičích nechci. Mám bohaté zkušenosti s tím, že co je formulováno jako laskavá prosba pro zájemce je vzápětí interpretováno jako striktní rozkaz povinný pro všechny. Předpokládám, že to je i případ této paní učitelky.

Razítka a jedničky super, takový deníček mi dává smysl. Oproti té verzi, o které se tu mluvilo předtím, která slouží na omluvenky a vzkazy rodič versus škola (které si dítě neumí přečíst).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
9.9.21 08:51
@SAJ píše:
Moc technologií je taky na škodu, nemysli si… A to jsem technický fanda a děti mám zdatné až až…

Nikdo ale neříká že mají děti žít jen technicky. Ale v dnešní době neumět si založit/obsluhovat/napsat email, neumět psát na klávesnici v PC je skoro srovnatelné s tím že neumíš psát vůbec. Tak když se děti v první třídě učí úplné základy čtení psaní matematiky tak proč by neměli i úplné základy dnes tolik používaných technologií. Vždy by se mělo učit i to co člověk využije v běžném životě. No dnes se děti učí napsat ze školy v přírodě pohled a poslat poštou…ale tohle je už přežitek a email děti poslat neumí, ale pohled ano. :nevim: Proč by se děti nenaučili používat poštu, ale nevidím důvod proč před dětmi od útlého věku skrývat technologie. Leda že to dotyčné osoby samy neumí ovládat a mají z toho strach a předsudky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
9.9.21 09:12
@Olina95 píše:
Nikdo ale neříká že mají děti žít jen technicky. Ale v dnešní době neumět si založit/obsluhovat/napsat email, neumět psát na klávesnici v PC je skoro srovnatelné s tím že neumíš psát vůbec. Tak když se děti v první třídě učí úplné základy čtení psaní matematiky tak proč by neměli i úplné základy dnes tolik používaných technologií. Vždy by se mělo učit i to co člověk využije v běžném životě. No dnes se děti učí napsat ze školy v přírodě pohled a poslat poštou…ale tohle je už přežitek a email děti poslat neumí, ale pohled ano. :nevim: Proč by se děti nenaučili používat poštu, ale nevidím důvod proč před dětmi od útlého věku skrývat technologie. Leda že to dotyčné osoby samy neumí ovládat a mají z toho strach a předsudky

A postřehlas tedy taky, že děti obvykle minimálně první pololetí neumí číst a psát? :zed: Zato ten poblbanej deníček existuje hned od začátku, mohou se ho dotknout, mohou ho ukázat doma, dohlédnout na to, aby si rodič přečetl vzkaz a ano, mohou se v něm pochlubit razítkem nebo jedničkou. :nevim:

Je tedy samozřejmě možné, že tvé děti už při nástupu do školy psát uměly… :think: Moje ale určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
9.9.21 09:13
@LaRoux píše:
Razítka a jedničky super, takový deníček mi dává smysl. Oproti té verzi, o které se tu mluvilo předtím, která slouží na omluvenky a vzkazy rodič versus škola (které si dítě neumí přečíst).

Ty, počkej, ty sis fakt myslela, že ten deníček je jen na omluvenky a vzkazy? :think: Jak tě to napadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
9.9.21 09:15
@hanka.br. píše:

Vidím to stejně. :nevim: A musím říct, že ti rodiče zakladatelčina typu vůbec nezávidím… :mrgreen: Hodně sil do tohoto školního roku, budeme je potřebovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.9.21 09:17
@SAJ píše:
A postřehlas tedy taky, že děti obvykle minimálně první pololetí neumí číst a psát? :zed: Zato ten poblbanej deníček existuje hned od začátku, mohou se ho dotknout, mohou ho ukázat doma, dohlédnout na to, aby si rodič přečetl vzkaz a ano, mohou se v něm pochlubit razítkem nebo jedničkou. :nevim:Je tedy samozřejmě možné, že tvé děti už při nástupu do školy psát uměly… :think: Moje ale určitě ne.

A paní učitelka potřebuje ty okraje, protože je neumí dodržet? Nebo proč jsou ty nalinkované okraje potřeba? :think:

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
9.9.21 09:21
@lucenka píše:
A paní učitelka potřebuje ty okraje, protože je neumí dodržet? Nebo proč jsou ty nalinkované okraje potřeba? :think:

Znovu a posté - s tebou o českém školství nediskutuju.

Jsem neschopná zapšklá česká učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
9.9.21 09:22
@SAJ píše:
A postřehlas tedy taky, že děti obvykle minimálně první pololetí neumí číst a psát? :zed: Zato ten poblbanej deníček existuje hned od začátku, mohou se ho dotknout, mohou ho ukázat doma, dohlédnout na to, aby si rodič přečetl vzkaz a ano, mohou se v něm pochlubit razítkem nebo jedničkou. :nevim:Je tedy samozřejmě možné, že tvé děti už při nástupu do školy psát uměly… :think: Moje ale určitě ne.

Nemluvím o tom umět číst a psát. Ale s tím že se učí číst a psát se můžou učit používat písmena i přes klávesnici. Po nějaké době naučit se přečíst základní tlačítka a napsat základní email stejně jako napsat větu… nechápu co je na tom nenormálního??? Je to v dnešní době základ co má člověk umět a v první třídě umět základ s počítačem? Proč by ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí