Prvňáček - deníček proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
6.9.21 10:10

@Pozitivni-obrazy By mě zajímalo, čím se živíš. Když je problém zkontrolovat prvňáka do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.9.21 10:11
@lucenka píše:
Takže bude lepší každý den podepisovat sešit :palec: jsem ráda, že naše škola používá primárně e-maily.

Když ti to vyhovuje…
Já se bavila s maminkou, co 1.9. září netušila, že jí škola poslala několik mailů včetně organizace školního stravování. Já jsem schopná se denně podívat, co přišlo. Ona ne. A takových rodičů je víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.9.21 10:12
@divine woman píše:
@Pozitivni-obrazy By mě zajímalo, čím se živíš. Když je problém zkontrolovat prvňáka do školy.

Na to chce minimálně vejšku a poloviční úvazek. Jinak se to nedá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.21 10:16

@Russet Asi mám extra šikovnou holku, ale moc dohledu opravdu nepotřebuje. Nevím, já si na to prostě každý den v tom frmolu co se tu děje nevzpomenu. A dát si upomínku na nějaký čas na mobil je naprd, protože v ten konkrétní čas můžem být někde jinde než doma. Asi si to přilepím na lednici :-D NEbo na počítač na plochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.21 10:21

@divine woman Momentálně jsem na rodičáku a prodávám obrazy abych si přilepšila, kdo jste ze středních čech zvu vás do Slaného na říjnovou výstavu :lol:
Po rodičáku na půl úvazek chci se zabývat ekologickýma projektama, na což mám ofiko vzdělání a dodělávám si teď ještě Ing.
Kdo píše, že nemá tři minuty času, ten kecá, a to já fakt nepíšu. Já píšu, že mám problém to zařadit do života jako další povinnost, protože už tak jich mám dost.
A teď už končím své příspěvky protože musím jet do těch ústavů pro ty moje breberky a už se tu právě vracet nebudu..tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.9.21 10:23

@Pozitivni-obrazy Děkuji za pozvání, výtvarné umění mám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
6.9.21 10:35
@Pozitivni-obrazy píše:
@Russet Psát na emimino mám čas teď, protože jsem si ho vyhradila, nepíšu, že nemám čas. Já mám času dost a teď když ty dva starší si vzaly ústavy tak se cítím jako na dovolené :lol:
Nejde o ten čas, ale o to plánování. Ve čtvrtek se objevily ty požadavky - a já mám jako během pátku, soboty a neděle to shánět? My už ale máme čas rozplánovaný jinak. Rozhodně tam nezapadá cesta do mesta pro sešity, ta bude třeba ve čtvrtek.
Takže co jsem mohla udělat doma jsem udělala, máme sice nadstandartně vybavený kufřík na výtvarku,
ale zbytek fakt smůla.
A co se týká každodenní kontroly, nepíšu, že na to nemám čas, ale nemám na to hlavu. Prostě si na to nevzpomenu, protože lítám jinde.

Nevim no, podle mne by mely mit prioritu deti a jejich potreby. Ne dotace na rybnik :think: S prvnaky holt clovek neco doma delat a kontrolovat ho musi. Zabere to max pul hodiny denne a podle mne se to vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
6.9.21 10:37
@Pozitivni-obrazy píše:
@divine woman Momentálně jsem na rodičáku a prodávám obrazy abych si přilepšila, kdo jste ze středních čech zvu vás do Slaného na říjnovou výstavu :lol:
Po rodičáku na půl úvazek chci se zabývat ekologickýma projektama, na což mám ofiko vzdělání a dodělávám si teď ještě Ing.
Kdo píše, že nemá tři minuty času, ten kecá, a to já fakt nepíšu. Já píšu, že mám problém to zařadit do života jako další povinnost, protože už tak jich mám dost.
A teď už končím své příspěvky protože musím jet do těch ústavů pro ty moje breberky a už se tu právě vracet nebudu..tak :mavam:

Boze, mas 3 deti, cos myslela, ze je odevzdas do skol a o nic se uz nebudes starat? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
6.9.21 11:17
@veria píše:
Nevim no, podle mne by mely mit prioritu deti a jejich potreby. Ne dotace na rybnik :think: S prvnaky holt clovek neco doma delat a kontrolovat ho musi. Zabere to max pul hodiny denne a podle mne se to vyplati.

Angažování se ve veřejných věcech je podstatě věnování se dítěti, obzvláště pokud se o tom doma společně baví. Dítě má v rodiči příklad. V mnoha případech je toto mnohem přínosnější typ aktivity než děcku kontrolovat aktovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.9.21 11:23

@samantafox Když myslíš. Podle mě prvňák ocení víc pomoc s přípravou do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
6.9.21 11:23
@samantafox píše:
Angažování se ve veřejných věcech je podstatě věnování se dítěti, obzvláště pokud se o tom doma společně baví. Dítě má v rodiči příklad. V mnoha případech je toto mnohem přínosnější typ aktivity než děcku kontrolovat aktovku.

Kdyz myslis…. A o kontrolu aktovky jde az v posledni rade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
6.9.21 11:39
@SAJ píše:
Debata je o tom, že mamince vadí linkování deníčku - což je praxi rozdělení stránky pomocí čtyř čar na pět oddílů pro školní dny. :nevim: Je to pitomost, ale pro dítě je to nácvik na nějaký řád a plánování času. Rodič má dohlédnout, pokud to dítě potřebuje - a dnešní děti na povinnosti moc zvyklé nebývají…Elementaristky bývají hodné holky a jo, mají sklon komunikovat s rodiči jako s malými dětmi - prostě protože jsou to fakt zlaté duše, které jsou trénované na nekonečnou trpělivost. Přečti si znovu úvodní příspěvek zakladatelky. Na mě takhle vyběhnout matka žáka, budu na ni koukat jak zjara. 8o No a pak bych se tedy dost rázně ohradila - ale to elementaristka neudělá, ona jen znovu a znovu trpělivě opakuje.

Ty v sobě tu učitelku vážně nezapřeš :)

1. Nebudu si nic číst znovu, četla jsem, pochopila jsem, jen mám prostě na to jiný názor než ty.
  2. Téma už jsme na dvaceti stranách dávno rozvinuli a k tomu se průběžně vyjadřuju.
  3. To, že něco napíšeš tučně, pro mě není argument. Nesdílím prostě s tebou ten pocit, že se tímto dítě naučí řád a připadá mi to jako zmechanizovaná a samoúčelná činnost, která v dítěti žádný pocit zodpovědnosti nezanechá.

Zakladatelka od začátku píše slušně, věcně. To, že ty to označuješ za „dramata“, je možná proto, že jsi přecitlivělá na rodičovskou zpětnou vazbu, pro což asi mám pochopení, ale stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.21 11:49

@samantafox Ačkoliv jinak s tebou dost souzním, tady se teda neshodneme. Člověk v průběh života přijímá a zase opouští různé životní role. Jelikož je čas omezený a je moc těžké sedět jedním zadkem na dvaceti židlích, je to někdy na úkor něčeho jiného, co musíme trochu osekat nebo se toho i vzdát.
Občanská angažovanost je sice krásná a rozhodně je přínosnější, než linkování deníčku pro paní učitelku, ale podle mě by i před tou občanskou angažovaností mělo mít priortu vždy tvoje dítě.
Pokud bude šikovné, je příprava do školy se soudnou učitelkou opravdu otázka 5 minut denně možná první měsíc školy. Sama jsme jako dítě byla co se školy týče zcela bezúdržbové. Pokud šikovné nebude, tu podporu nebo jen dozor rodiče bude potřebovat déle a možná intenzivněji.
A i tak se ti může v průběhu školních let vynořit něco, co budeš jako rodič muset řešit (problémy v kolektivu, kroužky, dítě se ve škole nudí, v pubertě revoltuje a nechová se vhodně - na všechno tohle je potřeba spolupráce rodič-škola a nějaký ten čas to stojí, jednosměrně to nefunguje).
Jestli tvé dítě již plynule nečte, tak třeba to čtení nahlas by s ním měl opravdu někdo udělat. Pokud i to by byl problém, protože moc starostí ohledně obecního rybníku a ten rybník je pro tebe důležitější, než aby se dítě naučilo dobře číst, pak bych se možná zamyslela proč jsem si pořizovala tři děti.

Příspěvek upraven 06.09.21 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.9.21 13:06

Jeste nam do skolaka zbyva par let, tak se to treba zmeni a skolu ani jeji vyber zatim neresim, ale chtela bych se zeptat na jednu vec ohledne emailu.

To opravdu nema dneska kazdy dospely email v mobilu? Mne kazdy email proste pipne a to i na hodinkach. Neumim si predstavit, ze bych pro kontrolu emailu poustela pocitac, ktery vlastne uz nekolik let doma nepouzivam. :nevim:

Mozna je to blby dotaz, ale fakt by me to zajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
6.9.21 13:17

@samantafox linkování deníčku jsem moc nepochopila a to i přes to, že deníček používají obě děti, hlavně tedy na psaní toho co mají za DÚ. U obou dětí učitelky posilaly mail, co mají deti za DÚ tak první tři měsíce, zároveň si děti úkoly znacily do sesitů. Takže linkování bych naučila dítě, ať si to linkuje samo. Také nevidím důvod proč rodič musí linkovat deníček. Vždyť důležité záznamy se mohou psát pod sebe, bez linek, označené datem zápisu a případně datem splnění.

Jinak komunikace školy vůči nám nezávisí na třídě, do ktere dítě chodí. Důležité věci mají v žákovské k podpisu nebo deti donesou na papíře k podpisu. Ostatní komunikace je buď přes mail či whatsup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí