Prvňáček - deníček proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1017
5.9.21 21:45

A třeba ta báseň. Sama bych byla ráda, že si můžeme vybrat a děcka se nemusí učit zpaměti nějakou chujovinu že slabikáře. Řešení je přece jasné. Kdo chce, ať si vybere, kdo ne, tak ať se naučí na str. 43 básničku o jitrnici. Jak prosté a funkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.9.21 21:51

Twl, pátýho září, děcka jsem ještě ani neviděla, ale už zase začínám uvažovat o výpovědi. :roll: Stačí jedna diskuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.9.21 21:53
@SAJ píše:
Twl, pátýho září, děcka jsem ještě ani neviděla, ale už zase začínám uvažovat o výpovědi. :roll: Stačí jedna diskuse…

Asi někteří zde nechápou. Diskuse o školství je na místě. Kde jinde diskutovat volně než tady, na veřejné platformě, kde se setkávají rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
5.9.21 21:56
@SAJ píše:

Potrpíš si na nalinkované deníčky?

Jinak nechápu, pokud někomu vadí, že děti jsou každé jiná osobnost a že rodiče neexistují, aby ulehčovali život škole, ale naopak, tak snad nejde v dvacátém prvním století studovat peďák, ne?

S tímhle stylem myšlením „všichni jedno stádo, hlavně nevybočovat ze škatulky“ fakt nebudeme jako země nikdy nic jiného, než montovna vedená oligarchy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.21 21:57
@SAJ píše:

Tak ty jakožto poměrně progresivní matka, co si vydupala předčasné zaškolení, bys měla mít pochopení, že někdo prostě nechce tupe linkovat sesitek pro paní ucitelku, když např. existují předtištěné ukolnicky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.9.21 21:57
@samantafox píše:
Asi někteří zde nechápou. Diskuse o školství je na místě. Kde jinde diskutovat volně než tady, na veřejné platformě, kde se setkávají rodiče?

Zaplaťbůh, že nejsem elementaristka… :roll: Ty holky mají fakt svatou trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.9.21 21:59
@SAJ píše:

Přeji ti samé povolné rodiče jako já. Těším se na úkoly a pilování básniček. Možná víc než dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.9.21 22:00
@Svistice píše:
Tak ty jakožto poměrně progresivní matka, co si vydupala předčasné zaškolení, bys měla mít pochopení, že někdo prostě nechce tupe linkovat sesitek pro paní ucitelku, když např. existují předtištěné ukolnicky. :lol:

Hele, já taky svého času remcala, že jako úkoly mailem, bo sprátě nehlásí.

S odstupem uznávám, že pančelka měla pravdu - a sprátě se taky postupně naučilo. Ne, že by to nebolelo, že jo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.9.21 22:02
@Russet píše:
Přeji ti samé povolné rodiče jako já. Těším se na úkoly a pilování básniček. Možná víc než dítě.

Cc, ke mně už chodí rodiče pouze plakat. :mrgreen: Teda ne všichni, ty normální potkám jen hromadně na schůzkách v prváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.9.21 22:03
@SAJ píše:
Cc, ke mně už chodí rodiče pouze plakat. :mrgreen: Teda ne všichni, ty normální potkám jen hromadně na schůzkách v prváku.

To, doufám, nikdy ve škole dělat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
5.9.21 22:05
@SAJ píše:

Stejně jako řidiči, zdravotníci, prodavačky a tak dále ti rozhodně nemají chuť se na všechno vys… 8) ale jo, budou linkovat a držet hubu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
5.9.21 22:10

@Pantalaimon Neznám jinou profesní skupinu, do které by se všichni ostatní naváželi s takovou chutí jako do učitelů. Snad ještě policajti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.9.21 22:11
@SAJ píše:
Zaplaťbůh, že nejsem elementaristka… :roll: Ty holky mají fakt svatou trpělivost.

Ale to je úkol moderního učitele - srozumitelně komunikovat rodičům své cíle a motivovat je k součinnosti. Jen tak je to win-win. Rodič chápe, PROČ učitelka dělá/chce to a to, potom pro to logicky může nadchnout dítě, dítě se pak „dobře učí“ a je spokojená i učitelka. Asi to vše zabere čas, ale výsledky jsou jisté. Ne u všech rodičů, samozřejmě, ale většina rodičů tak zafunguje. A odpadá snad i argument, že učitelé jsou podhodnocení, tak na vše hážou bobek, protože teď se dost zásadně přidávalo. Ředitel má možnost ocenit dobrou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.9.21 22:13
@Russet píše:
To, doufám, nikdy ve škole dělat nebudu.

Pokud se děcko naučí plnit své povinnosti a nespoléhá se na vrtulníkového rodiče za zadelí, tak nebývá problém.

Nejhorší je, kdy dorazí robátko, které je zvyklé všechno vodrbávat a dělat pod ochranou rodiče věci po svém a pak se po něm něco začne chtít. Bývají to drsné kauzy a velmi často nekončí dobře. Dokud jsem bývala třídní, visívaly mi maminky na lince a vysvětlovaly, jako své robátko dělaly první poslední a jaké s ním teď mají problémy… :zed: Těžko vysvětlit, že v sedmnácti už s robátkem nenadělají vůbec nic…

Ježíš, ať si děcko nalinkuje ten přiblblej deníček a naučí se, že má taky nějaké povinnosti. :nevim: V čem je jako problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.21 22:14
@SAJ píše:
Hele, já taky svého času remcala, že jako úkoly mailem, bo sprátě nehlásí.S odstupem uznávám, že pančelka měla pravdu - a sprátě se taky postupně naučilo. Ne, že by to nebolelo, že jo… :roll:

Mě dneska dítě vynadalo, že ho v pátek učitelka donutila napsat do úkolnicku datum a obalit ucebnice. Prej není blbej a tohle si pamatuje (je fakt, to hlásil v pátek okamžitě při vyzvednutí ze školy a šli jsme tedy rovnou i s učebnicemi do papírnictví).
Takže pro našeho logika lenocha je těch cca 10 písmen prostě balast, který ho neskutečně zdržuje od pro něj zajímavějších aktivit. :mrgreen:

Já sice sdělení ze školy taky raději mailem (přinesené papírky porůznu zakládám a ztrácím, předáváme si to s mužem jak štafetový kolik apod.), důležité info o nedoplatku za obědy ze skolky kvůli nefunkčnosti stravovacího systému na papírků 4×4 cm byl taky dobrej haluze od vedení, nicméně vzhledem k tomu, co některé učitelky a následně rodiče (nepoužívání skrytých kopii a funkce odpovedet všem je moooc populární) dokázali rozposlat nebo neposlat (příloha 3× nepripojená, případně zaheslované, rozhozené formátování bo konvertace do PDF je asi uz moc složitý úkon), je ten notýsek taková jistota. Člověk nemusí možná tolik přemýšlet nad případnou kompetentnosti vyučujícího či některých rodičů. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí