Prvňáček - deníček proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
5.9.21 22:14
@divine woman píše:
@Pantalaimon Neznám jinou profesní skupinu, do které by se všichni ostatní naváželi s takovou chutí jako do učitelů. Snad ještě policajti.

Ne náhodou Troška do Kameňáku jako hlavní komickou dvojici zvolil nadrženou učitelku a blbého policajta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.9.21 22:14
@SAJ píše:
Pokud se děcko naučí plnit své povinnosti a nespoléhá se na vrtulníkového rodiče za zadelí, tak nebývá problém.

Nejhorší je, kdy dorazí robátko, které je zvyklé všechno vodrbávat a dělat pod ochranou rodiče věci po svém a pak se po něm něco začne chtít. Bývají to drsné kauzy a velmi často nekončí dobře. Dokud jsem bývala třídní, visívaly mi maminky na lince a vysvětlovaly, jako své robátko dělaly první poslední a jaké s ním teď mají problémy… :zed: Těžko vysvětlit, že v sedmnácti už s robátkem nenadělají vůbec nic…

Ježíš, ať si děcko nalinkuje ten přiblblej deníček a naučí se, že má taky nějaké povinnosti. :nevim: V čem je jako problém?

Už si nalinkovali. Sami. Mají to křivé. Je mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
5.9.21 22:15

@Russet Taky to mohlo být obráceně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.9.21 22:16
@divine woman píše:
@Russet Taky to mohlo být obráceně :D

To jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.9.21 22:17
@samantafox píše:
Šikula!

A stálo to za to drama tady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.21 22:18
@samantafox píše:
:palec: Alespoň uvidíš, zda ucitelka je normalni, nebo bude bazirivat nad křivym chliveckem. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.9.21 22:20
@SAJ píše: Šikula!A stálo to za to drama tady?

To drama tady se mi líbí. Vzdělávání je můj koníček. Ráda o školství diskutuju. Evidentně se to líbilo více lidem, soudě podle počtu příspěvků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
5.9.21 22:22
@divine woman píše:
@Pantalaimon Neznám jinou profesní skupinu, do které by se všichni ostatní naváželi s takovou chutí jako do učitelů. Snad ještě policajti.

Já mám pracovnice ve školství v úzké rodině, takže nevařím z vody. Vůbec netvrdím, že to je snadné povolání, ale to jejich hekání, když mají tři prde. e volna, se zregenerovat, jim taky nežeru… toť vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
5.9.21 22:25
@samantafox píše:

No vidíš, takhle se to dělá… Naše paní učitelka, která je skvělá, rychle pochopila, že já si školy užila 18 let a tím to pro mě hasne…teď je to na dětech…vono jim to neuškodí… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
5.9.21 22:30
@SAJ píše: Šikula!A stálo to za to drama tady?

Jaký drama? Ty s ní mluvíš, jako by byla tvůj žáček :roll: Fakt diagnóza tohle.
Mou optikou se žádné drama tedy nekonalo, také to považuju za velice zajímavou diskuzi, žádná ztráta času. Prostě ať se ti to líbí nebo ne, vzdělávací proces je veřejné téma a veřejný zájem a diskutovat o něm je na místě. A ano, linkování deníčků může být motiv zastupující docela podstatné principy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.9.21 04:18
@SAJ píše:
Pokud se děcko naučí plnit své povinnosti a nespoléhá se na vrtulníkového rodiče za zadelí, tak nebývá problém.

Nejhorší je, kdy dorazí robátko, které je zvyklé všechno vodrbávat a dělat pod ochranou rodiče věci po svém a pak se po něm něco začne chtít. Bývají to drsné kauzy a velmi často nekončí dobře. Dokud jsem bývala třídní, visívaly mi maminky na lince a vysvětlovaly, jako své robátko dělaly první poslední a jaké s ním teď mají problémy… :zed: Těžko vysvětlit, že v sedmnácti už s robátkem nenadělají vůbec nic…

Ježíš, ať si děcko nalinkuje ten přiblblej deníček a naučí se, že má taky nějaké povinnosti. :nevim: V čem je jako problém?

Ale ono se to naučí i bez linkování deníčku, zbytečných úkolů po škole. Ale to učitelky zvyklé na starý systém nezvládají pochopit.

• Citovat
  • Upravit
12884
6.9.21 07:38
@LaRoux píše:
Mou optikou se žádné drama tedy nekonalo, také to považuju za velice zajímavou diskuzi, žádná ztráta času. Prostě ať se ti to líbí nebo ne, vzdělávací proces je veřejné téma a veřejný zájem a diskutovat o něm je na místě. A ano, linkování deníčků může být motiv zastupující docela podstatné principy.

Přesně, jestli s tímto mindsetem přistupuje i ke svým žákům a jejich rodinám, tak se nedivím, že se netěší na září. Oni asi taky ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
6.9.21 08:09
@LaRoux píše:
@Liberalissima píše:
Přesně, jestli s tímto mindsetem přistupuje i ke svým žákům a jejich rodinám, tak se nedivím, že se netěší na září. Oni asi taky ne :mrgreen:

Drama kvůli čtyřem čarám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
6.9.21 09:12
@SAJ píše:
Drama kvůli čtyřem čarám. :roll:

Já si pedagogické profese jako takové vážím. Moje máma je učitelka. Mně nevadí čtyři čáry, to je tvá demagogie. Vadí mi, že se české školství na mnoha místech odehrává zcela mimo standardy pracovní a procesní efektivity 21.století. Vadí mi, že někteří kantoři očekávají nedotknutelnost, když v ostatních profesích je hodnotit práci a výsledky zcela běžné (a možná by se někteří učitelé divili, jak tvrdě). Vadí mi, když ode mě někdo vyžaduje respekt, ale sám se mnou komunikuje jako s malým děckem, namísto aby věcně argumentoval.

Vážně mi přijde ostudné, jak jsou pedagogové finančně ohodnoceni a často se o tom tématu hádám. Zároveň ale neuznávám myšlení typu „chudáci to mají těžké a špatné peníze, tak jim do toho nebudeme mluvit a mít nějaké požadavky“. Učitelé si zaslouží lepší peníze a respekt a veřejnost si zaslouží, aby se školství víc přiblížilo realitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.21 09:18

Haha, to jsem tušila že tu vznikne nějaká taková diskuze k začátku školního roku tak jsem naschvál vlezla na emimino abych si postěžovala. Ale vlastně mi nakonec stačilo počíst si pár příspěvků od lidí, co to mají podobně.

Ve školství jsem chvíli pracovala, ale ve volnočasovce. S učitelkama jsem se tudíž setkávala denně, a je to fakt podivná sorta lidí, z mého pohledu odtrhlých od reality. S názorem, že opravdu známky na škole nějak ustanoví životní úspěch a bez dvanácti ořezaných pastelek v pouzdře a sešitu 415 neexistuje vzdělání. Čest výjímkám.

Nejstarší dítko je letos v první třídě a dost mně překvapil nával povinností co všechno bych měla jako rodič dělat a hlídat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí