První botky na ven

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1977
8.3.22 12:39

Botu bys měla vybírat podle tvaru nohy. Úzká/široká pata, nízký/vysoký nárt, jak široká je noha v prstech…
Do Befado se prsty nevejdou, utlačují palec.
Synovi seděly dobře Bobux xplorer, ale tvoje dítě může potřebovat úplně jinou botu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.22 14:21

@aanysek dobre dekuji, zajdu si přímo do obchodu aby nám poradili, mala má prave hodne úzké nohy:)

• Citovat
  • Upravit
1977
8.3.22 15:34
@Anonymní píše:
@aanysek dobre dekuji, zajdu si přímo do obchodu aby nám poradili, mala má prave hodne úzké nohy:)

Doporučuji obchod co nabízí i barefoot obuv (záleží odkud jsi?) a dokážou opravdu poradit podle typu nohy. Je celá řada obuví, kde změří délku nohy a konec.
Pokud nejsi nakloněná barefoot, tak ať je bota aspoň kompromis - ať má dostatek prostoru v prstech (hlavně na palec) a aspoň trochu měkkou podrážku.
Na úzkou nohu by Bobuxy mohly sedět. A až bude pak stabilně chodit, tak třeba Jonap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
8.3.22 17:32
@Anonymní píše:
@Veru1987 a vy umíte číst?? Já položila otázku na botky ne na to jak mám vychovávat své dítě :lol: 8o

Tady nikdo neradí, jak máš vychovávat dítě. Popsala jsi situaci a zeptala ses, co si o tom myslíme. Takže uživatelé reagují, že vodění za ruce, dávání nechodícího dítěte na odražedlo a obouvání ho do tvrdých bot je nesmysl.
Jestli jsi se ptala na to, jestli se nám boty líbí, tak jo asi jsou kjůtý (jak by řekla moje předpubertální dcera :mrgreen: ). Ale jinak jsou to kopyta, co dítěti budou tak akorát deformovat nohy :nevim: ale o zdraví ti asi nejde, jak jsem pochopila z komentářů, tak je klidně kup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
8.3.22 17:54

Jestli má dítě úzkou nohu, tak doporučuji superfit. Není nutné kupovat vyloženě za každou cenu barefoot boty, spíš si přečíst nějaké zásady vhodného obouvání (ohebná podrážka atd.) a podle toho pak v obchodu vybírat. Vybírat tak, aby boty byly dobře na šířku i na délku. Vyhni se obchodům typu CCC a Deichman, spíš to chce speciální prodejnu. To odrážedlo opravdu nedoporučuji, není to dobře na kyčle a od toho se pak odvíjí hodně zdravotních problémů, na to je opravdu času dost. A neboj, žádná z nás tady učená z nebe nespadla a všechny jsme trávily nějaký čas studiem informací. To co tu ostatní píší není blbosta a není hned důvod se urážet. Myslíme to dobře. Věř nám, že se jen snažíme dobře poradit :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
8.3.22 18:01

@vedma007 a co je na těch botách takového špatného? Befado tenisky jsem taky parkrat měla a byly v pohodě, špička široká, mekka ohebná podrazka :nevim: ty boty podle mě špatný nejsou, akorát jsou na léto a ne na tohle počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
8.3.22 18:11
@Anonymní píše:
Zdravím, mate nekdo zkušenost s botky befado? Mala ještě uplne nechodí, jen capka za jednu ruku ale za to, jezdí už na odrazedle tak jsem koukala na tyhle botky, ze bych ji koupila co si o tom myslíte?

Ahojky,5 let jsem pracovala v detske obuvi, a narovinu ti mohu napsat, ze tyto nejsou uplne to vonco.
Doporucuji kozene prvni botky, a pokud nema sirokou nozku a vysoky nart, tak nejlepe tkanickove. Kuze se podda nozicce. Musi dobre sedet na delku, ale i na sirku. Tyhle platenky jsou tak na teplejsi obdobi od jara a pres leto, ale jako prvni bych ti je nedoporucila, spise prave na teplejsi obdobi a to jeste tak spis na stridani s temi kozenymi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
8.3.22 18:17
@aanysek píše:
Botu bys měla vybírat podle tvaru nohy. Úzká/široká pata, nízký/vysoký nárt, jak široká je noha v prstech…
Do Befado se prsty nevejdou, utlačují palec.
Synovi seděly dobře Bobux xplorer, ale tvoje dítě může potřebovat úplně jinou botu

Jak muzes vedet, ze Befado utlacujou prsty? Asi jak na ktere noze, ne? Kdyz nevidis tvar nohy, nemuzes jen tak z frcu rict, ze utlacujou palec. A to nejsem priznivec nejakych Befad…a uz vubec ne jako prvnich bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
8.3.22 18:20
@Semtex píše:
@vedma007 a co je na těch botách takového špatného? Befado tenisky jsem taky parkrat měla a byly v pohodě, špička široká, mekka ohebná podrazka :nevim: ty boty podle mě špatný nejsou, akorát jsou na léto a ne na tohle počasí.

Jj maji sirsi spici a podrazka taky vcelku ohebna, ale na 1.boty proste nejsou uplne top van, a i jak jsi psala - pocasi, ani ja bych nechtela mit jeste ted na noze platenku.
Jasne, ze se pozdeji daji pouzit, jen ja bych je nikdy nebrala jako tu hlavni botu, ale spis jako doplnkovou - na piskoviste, na zraseni na hriste a tak..proste na stridacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
8.3.22 19:11
@marcellia píše:
Jak muzes vedet, ze Befado utlacujou prsty? Asi jak na ktere noze, ne? Kdyz nevidis tvar nohy, nemuzes jen tak z frcu rict, ze utlacujou palec. A to nejsem priznivec nejakych Befad…a uz vubec ne jako prvnich bot.

Dostali jsme Befado bačkory, pak jsem na nějaké koukala i v obchodě a všechny měly kulatou špičku. Myslím, že standardní noha nemá prsty dokulata s palcem délky malíčku. Možná, že tohle je jiný model, ale těžko říct, protože nikde nemají fotku podrážky nebo pohled shora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
8.3.22 20:37
@aanysek píše:
Dostali jsme Befado bačkory, pak jsem na nějaké koukala i v obchodě a všechny měly kulatou špičku. Myslím, že standardní noha nemá prsty dokulata s palcem délky malíčku. Možná, že tohle je jiný model, ale těžko říct, protože nikde nemají fotku podrážky nebo pohled shora.

No, ja sice chapu, jak to myslis, ale ver, ze mne proslo rukama tisice nozek, a je to tak specificky, ze opravdu se neda rict, ze tahle bota zadnemu diteti nesedne a jen proto, ze nekopiruje tvar nohy.
Vim, ze spoustu maminek ma hodne nacteno ohledne obouvani, ale dle me zkusenosti jsou i jine parametry pro vyber boty, nez je predni prstova cast, jestli kopiruje nohu. To by si kazdy musel nechat nasit spesl pro sebe, aby to sedlo opravdu echt.
Ale samozrejme prostor pro prsty musi byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
14.3.22 21:41
@Anonymní píše:
@aanysek dobre dekuji, zajdu si přímo do obchodu aby nám poradili, mala má prave hodne úzké nohy:)

Befado jsou tvrdé kopyta a jako první boty úplně nevhodné, první botičky mají být co nejměkčí a pohodlné, přece jen dítko hodně sedá, klečí atd…
prostě něco jako kožené capáčky

boty vhodné na první chůzi třeba tady:
https://www.sojkashop.cz/…-c22_0_1.htm

https://www.boty-detske.cz/…-krucky.html

a jak meřit správně nohu:

doporučuji pročíst :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie