Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@tina1979 Kašli na ně, taky pořád poslouchám o bačkůrkách. Je to blbost. Noha sešněrovaná, když si klekne, tak zarytá v kotníku, potí se. Naše malá běhá v ponožkách.
@tina1979 píše:
Holky uz vazne nevim, co te sve rodine rikat. Mam syna 9 mesicu, co se stavi k nabytku a rad stoji a plazi se. Boty nema, ma jen ponozky nebo je bos, bydlime v panelaku, podlahy jsou teple. Ale nekolikrat do tydne jdeme na nastevu k pribuznym a to je furt dokola, proc nema boty, kupte mu boty, kdyby mel boty bude se mu lepe chodit a lezt. Stale opakuji, ze je to takhle lepsi, posiluje kotniky a svaly na chodidlech. Vcera zase poznamky, ze se mu takhle nevyvine spravne klentba, at uz mu nejake boty koupim. Syn jeste nechodi.
Zacinam byt nahlodana, ze mozna delam neco spatne. Takze ma otazka. Kdy prvni boty?
Syn má 10 měsíců a taky do mě všichni valili ať koupím boty a blablabla. Před 14 dny jsme byli na kontrole jadérek u ortopeda, tak jsem se ho ptala, zda už botičky. A ten mi řekl že rozhodně ne, že doma jen bosky.. že botky jsou zbytečné, naopak. Tak jsem to tak přednesla doma a mám pokoj ![]()
Holky dekuji za rady. Mame doma vsude plovouci podlahy nebo pvc. Tak furt nevim. K ortopedovi nechodime. Mozna to jeste par tydnu necham a zeptam se detsky na 10 mesicni prohlidce.
@Etcetera78 píše:
Když v rodině někdo má nějaké rady, tak mám univerzální odpověď, že takhle nám to doporučila naše Rehabka, tu si nikdo netroufne zpochybňovat
Se máte. Já rehabka jsem a hučeli to do mě stejně.
@maminka159 píše:
1. děláš to dobře
2. ty jsi maminka, řiď se podle sebe, oni s ním pak po doktorech lítat nebudou
3. pusť si pár dílů „Jistě, pane ministře/premiére“ a opakuj si fráze jako „v ten pravý čas“, „až nazraje doba“, atd… doporučuju vypisovat a učit zpaměti, v tvém případě by se mohly hodit
Ahoj. Chci synovi koupit první botky na ven. Původně jsem myslela na celoroční kožené, ale je teplo a noha se mu potí, radši bych nějaké sandály. Samozdřejmě s pevnou patou.
Dávaly jste jako první boty sandály? A jaké?
@Lidym Jako první zrovna ne, protože to nevycházelo na léto ale doporučuji sandálky Fare.
@Lidym Jak má velkou nožku?
http://www.jonap.cz/…ka-obuv/c-1/
ty od Jonap jsme měli sice plné, ale jsou super, lehounké, ohebná podrážka.
Zkus botu ohnout v místě, kde se při chůzi ohýbají prsty… většina má strašně tuhou podrážku.
@Pipet Vypadají perfektně. Obejdu u nás obchody a podívám se, jestli je tu nemají. Velikost nevím, nevím jak se měří.
Tak našemu malýmu bude 10 měs.7.8.a capáčky měl jako ležící miminko, dokud nezačal patičkama třít o sebe a tím pádem mu padali
Teď má jen ponožky, když je chladněji tak jsem mu koupila takový jako ponožky s koženou podrážkou. Boty začnu kupovat až začne opravdu chodit.Mmch,teď má malej novinku - neustále si v jednom kole sundavá ponožky
a kolik jsme jich už díky tomu ztratily ![]()
@Lidym Já zrovna dneska byla se synem pro první botky na ven (první botky úplně). Původně jsem mu chtěla vzít velikost podle tabulky, ale ty mu byly malé, takže jsme brali podle zkoušení.
Dostal jedny sandálky s pevnou patou a jedny plné botky. Kupovali jsme v klasickém Deichmannu.
Malej už chodí. Mám takové látkové capáčky, které jsem obětovala na ven, kdy převážně lezl, aby si na dlažbě na dvoře neodřel prstíčky.
Boty jsem chtěla koupit jen jedny. Počítám, že z nich brzo vyroste, tak bych polobotky koupila třeba koncem srpna, uvidím, jaké bude počasí.
@mahdalka Jo, tak můj zase shazuje kloboučky. Musím zaklepat, zatím žádná ztráta, ale už jsem se hodně vracela, kde ho vyhodil. Pomáhaly hledat i prodavačky v obchodě… ![]()