Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
První botičky mají být co nejměkčí a pohodlné, přece jen dítko hodně sedá, klečí atd…
prostě něco jako kožené capáčky, ale s podrážkou , vydržet to v nich co nejdéle, klidně s teplou ponožkou.
první boty až když bude zdatný chodec…
boty vhodné na první chůzi třeba tady:
https://www.sojkashop.cz/…-c22_0_1.htm
https://www.boty-detske.cz/…-krucky.html
a jak meřit správně nohu:
doporučuji pročíst ![]()
@Salorka píše:
@Káťa19 jee, moc děkuju
A pokud jsi na facebooku tak jsou super skupinky barefoot nejen pro děti ČR/SR a zdravé ne/obouvaní pro děti a dospělé. Poradí i podle rozměru a tvaru nožičky jaké pořídit botky.
Dělníky bych poslala někam. 🤣 Mě cpala tchyně boty od první chvíle co se dcerka postavila. Cca od 8 měsíců. Celou zimu jsme zvládly ve vlněných ponožkách až teď ve 13 měsících kdy se začala pouštět a dělat první krůčky jsme koupili kožené capáčky. Má je tak půl dne doma a budeme je při teplejším počasí nosit do kočárku. Dokud nezačne chodit sama úplně boty kupovat nebudu. Přijde mi to dneska jako móda dávat dětem boty co nejdříve.
@Hannk presne tak, naopak co nejdele, ja cele jaro i leto s detma zvládla v capackach, boty dostaly az na podzim nejdříve v 15 mesicich
@Káťa19 Dcerce je 13m a mám v plánu boty koupit tak za 1-2 měsíce až pořádně natrénuje chození, venku může běhat i v těch capáčkách, teď jak bylo teplo lezla jen v ponožkách. Je to stejná móda dávat dětem boty (nebo capáčkoboty) co nejdříve nejlépe už v pár měsících jako džíny pro nejmenší. Viděla jsem v nich i pár měsíční dětičky. Raději nechám dítě v pohodlí v overalu a vlněných ponožkách než ho hned dávat do upnutých věcí.
@Hannk píše:
@Káťa19 Dcerce je 13m a mám v plánu boty koupit tak za 1-2 měsíce až pořádně natrénuje chození, venku může běhat i v těch capáčkách, teď jak bylo teplo lezla jen v ponožkách. Je to stejná móda dávat dětem boty (nebo capáčkoboty) co nejdříve nejlépe už v pár měsících jako džíny pro nejmenší. Viděla jsem v nich i pár měsíční dětičky. Raději nechám dítě v pohodlí v overalu a vlněných ponožkách než ho hned dávat do upnutých věcí.
Já bych nekupovala ani za ty 1-2m, to bude léto teplo… max. nějaké třeba bobux explorer. A ty boty na miminkách, kamarádka dávala adidasky snad na půlročním..prý je to stylové… a k tomu rifle… bobek.
@Veru1987 to jsou chudáci no, moje děti džíny do 4 let neměly vůbec a pak max na focení
![]()
někdo dává do školky, nepochopím
![]()
@Káťa19 píše:
@Veru1987 to jsou chudáci no, moje děti džíny do 4 let neměly vůbec a pak max na focení![]()
![]()
někdo dává do školky, nepochopím![]()
Moje segra dáva neteři do školky džegíny…nechápu vůbec… prý ona chce. Dcera nosí legíny a trička. Nebo bavlněné šaty a punčochy, případně sukně, triko, punčochy.
@Káťa19 Dcerka měla párkrát takové ty hodně pružné džíny když nosila velikost 80 a to jenom proto, že je dostala. Jinak taky bude chodit v co nejpohodlnějších věcech. Já sama nesnáším když musím být zapnutá někde v kalhotech, škrtí mi to břicho a úplně vím jak se to dítě musí cítit. 🤣 Kombinace šaty/legíny nebo punčocháče mi přijdou úplně super.
@Hannk píše:
@Káťa19 Dcerka měla párkrát takové ty hodně pružné džíny když nosila velikost 80 a to jenom proto, že je dostala. Jinak taky bude chodit v co nejpohodlnějších věcech. Já sama nesnáším když musím být zapnutá někde v kalhotech, škrtí mi to břicho a úplně vím jak se to dítě musí cítit. 🤣 Kombinace šaty/legíny nebo punčocháče mi přijdou úplně super.
Dcera jde v záři do školy…jsem zvědavá co bude nosit… moc džínám neholduje, snad aspon nějaké džegíny zvládne.
@Hannk presne a hlavne kdyz si v tom hrají na zemi a tak, proste dziny absolutne nevhodné
@Veru1987 píše:
Dcera jde v záři do školy…jsem zvědavá co bude nosit… moc džínám neholduje, snad aspon nějaké džegíny zvládne.
no muze nosit nadale tuniku, leginy, ty holky to maji lepsi
muj prvnak nosi kalhoty a musi mit pasek
ale ted jsem sehnala v Lidlu dziny takove pohodlne v pase na gumu a latka je pruzna, takze ty jsou super neco jako dzeginy, ale volneho střihu pro kluky ![]()
a jinak tady v Bavorsku nosi spousta deti do skoly i teplaky. Prodava se i latka, teplakovina s dzinovym vzhledem, jedny jsem mu taky usila
Holky, prosím poraďte. Roční prcek sám stojí, před sebou doma sune židli, venku by chtěl kočárek. Nebo se venku přidržuje něčeho a obchází. Jaké botky na tohle ťapkání poridit6a kde? Sám vyloženě nechodí, ale chce z kočárku ven a lozit už se mu moc nechce, když přišel na to, že se může postavit a obcházet.