První boty

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
620
21.7.12 12:35

Boty bych koupila až bude chodit. Do té doby ponožky, capáčky… třeba budete kupovat první boty až v zimě, pokud by s chozením otálela.
Pokud boty, ty speciální první botičky třeba jak jsou na obrázku výš z Pegresu jsou taky fajn, a jsou měkoučké pokud bys chtěla na ven boty co neprofouknou (a nejsou ani drahé)
 http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

koupila bych tak, ať tam má 12mm nadměrek a jsou jí pohodlné i na sezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
21.7.12 12:35

Ahoj, ja bych se vykaslala na to, co si mysli okoli. Malej ma ted 11 mesicu, zatim nechodi, ted teprve zkousi se stavet. A boticky teda rozhodne nemame, zatim jezdi v kocarku naboso (bydlime v Texasu, je tu pekne horko). Ber to tak, ze si jeste chvilku usetris penize i starosti s botickami. :mrgreen: Zkusenosti jeste nemam, ale rikam si, ze boticky, co koupis ted, budou stejne male, az je bude opravdu potrebovat, az zacne chodit. Navic rikas, ze mate v rodine ortopedicke problemy, tak to si myslim, ze je nejlepsi nechavat ty nozicky co nejvic volne, bez bot. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
21.7.12 12:57

Malej bude mít roček v září, ale stojí už od dubna, obchází taky dlouho a tak celkově vypadá, že by se do toho vyloženě pustil sám, tak jsme mu včera koupili sandálky. Ťape v nich jak drak, ale ta cena…ještě, že to cvaknul hrdej tatínek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.7.12 13:07

My jsme měli na jaře fleesové nechodící botičky do kočárku na suchý zip. Když se chtěla venku sem tam postavit, obejít lavičku, tak jezdila ve šněrovacích bačkůrkách, aby jí zas nebylo vedro. A potom v létě už měla kožené kotníčkové botky a sandálky.
Pořádné boty bych koupila až jak bude více chodit, teď do kočáru bych koupila buď kožené capáčky nebo jen nějaké plátěnky. Dcera nechtěla jezdit bez ničeho a ponožky vyhazovala z kočáru :roll:

• Citovat
  • Upravit
1446
21.7.12 13:22

Dcera taky začala lézt v 10 měsících, teď je jí rok a začíná chodit kolem nábytku, zatím máme taky jen capáčky do kočárku, doma jen ponožky a když je teplo tak jí ty capáčky nedávám ani do kočárku. Syn taky lezl v 10 měsících a chodit začal v 15 měs., první botky jsem kupovala až když více stál a chodil kolem nábytku než lezl. Myslím si že ty nechodící boty byste ještě užily. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
21.7.12 13:25

Malej když stál a obcházel nábytek, tak jsem pořídils tyto-moc se mě líbily http://www.pegres.cz/…a-obuv/1091/?…,
a cca do 3 měsíců když začal chodit sám, tak dostal první botičky-lehounký
http://www.jonap.cz/detska_obuv.php
pod názvem kožený capák - ale je to normální lehounká chodící botička + máme sandálky z Deichmana. skvělá je řada Elefanten, malý sedla tato unačka nejlíp ze všech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.7.12 13:43

Příspěvek upraven 22.06.16 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.7.12 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.12 14:29

Holky, taky se vetřu s dotazem. Synovi je 8 měsíců, od 6 měsíců si stoupá, teď obchází nábytek. Mimo to leze a sedí. No a naposled to doktorce předvedl a ta mě sjela jak malou holku, proč kluk nemá ještě boty. Tak jsem jí řekla, že snad boty až od doby, kdy bude chodit, že na doma dostává kožené capáky nebo ponožky s protiskluzem. Normálně do mě dobu hučela, že mu zkazím nohu, že už dávno měl mít boty, že bude mít křivé nohy… Vlastně z toho vyplynulo, že má mít boty od probuzení do spaní celý den…
Kde jste vzaly info o botách vy?

• Citovat
  • Upravit
8911
21.7.12 14:32
@gabi.design píše:
Já bych ale první botičky rozhodně nekoupila přes internet, protože bych se bála, že to tomu děcku prostě nebude. Z vlastní zkušenosti - taky se mi líbily tyto od Pegresu a syn je vůbec neobul - jsou hrozně úzké a nakonec jsme skončili úplně u jiných botiček.

Souhlasím. Boty od Pegresu měl jako první starší syn. Pro mladšího jsem je chtěla taky jen v jiné barvě… 8) Ale: vůbec jsem ho do nich nemohla dostat! Byla jsem v obchodě úplně vzteklá (mně to nešlo nazout, syn chtěl prchat, bylo mi vedro…), než jsem pochopila, že tudy cesta nevede. :lol: (jak píše Gabi, jsou úzké a mladší syn má asi širší nohu, což jsem do té chvíle netušila) Takže proto jsem nakonec koupila ty DPK (jsou širší, vklouzl do nich úplně v pohodě (přestože měl tendence krčit prsty a ztěžovat mi to). A zkoušeli jsme boty od různých výrobců a pohybovali se v rozpětí velikostí 21-23. 8) Takže bez vyzkoušení bych to netrefila ani omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.7.12 14:47

Příspěvek upraven 22.06.16 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.7.12 14:48
@Anonymní píše:
Holky, taky se vetřu s dotazem. Synovi je 8 měsíců, od 6 měsíců si stoupá, teď obchází nábytek. Mimo to leze a sedí. No a naposled to doktorce předvedl a ta mě sjela jak malou holku, proč kluk nemá ještě boty. Tak jsem jí řekla, že snad boty až od doby, kdy bude chodit, že na doma dostává kožené capáky nebo ponožky s protiskluzem. Normálně do mě dobu hučela, že mu zkazím nohu, že už dávno měl mít boty, že bude mít křivé nohy… Vlastně z toho vyplynulo, že má mít boty od probuzení do spaní celý den…
Kde jste vzaly info o botách vy?

Na stránkách prodejců „žirafkových“ bot a i tady někde. Jedna holčina tu dávala odkaz na novou studii o tom, jak nutnost fixovaní „slabého“ kotníku je mýtus a že je to překonaný názor. :lol: Zkusím ti to pohledat…

Tady zatím z těch specializovaných obchodů:
http://www.zirafka.com/uzitecne-rady
 http://www.konzument.cz/…k_zirafa.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.7.12 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.7.12 14:54
@gabi.design píše:
@Wiolla Přesně tak. Taky máme botičky od DPK vel.21 a sandále Elefanten máme vel.23.

To je čurina co? Ač druhomatka, tak jsem se nestačila divit. Se starším se mi toto nějak nestalo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.7.12 15:11

Zaboha ten odkaz na tu studii nemůžu najít… :? Takže to shrnu jen za sebe: jeden názor je: fixovat kotník, který je vratký, dávat kotníčkovou botu do 3 let, ne-li déle. Druhý názor: při fixovaném kontíku se nemůžou posilovat vazy v něm, pokud je kotník fixovaný, přenáší se nestabilita dítěte na nerovném povrchu na kolení a kyčelní klouby - tzn. nefixovat kotník, nechat ho posilovat, Příroda to dobře vymyslela.

Takže u nás je to takto: dokud nechodili kluci drtivou většinu času po nohách (a ne po kolenou), chodili bosky nebo v ponožkách. Když už chodili, tak venku v pevnější (kotníkové) botě, aby tam s sebou moc netřískali a doma opět v ponožkách, resp. mladší teď v létě prostě bosky. Tomu se myslím říká: zlatá střední cesta. 8)

Co se týče klenby, tak jsou opět 2 názory: jeden, že noha si má klenbu udělat sama a proto mají být první botky rovné, na druhou stranu jsou ale výrobci (certifikovaní, stejně jako ti první), kteří vložky s klenbou dávají do všech dětských bot. :nevim:

Jen nevím, co by ortopedi řekli na plouvoucí podlahu a bosé chození po ní. Občas o tom přemýšlím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková