První boty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
15.1.15 23:47

@marg
To zní dobře.
Takže když bych jí koupila krapánek větší tak to bude díky tlusté punčoše akorát a později na jaře nebo v létě, když už nebude nosit tlusté punčochy, tak jí ta papučka bude taky akorát. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
15.1.15 23:48

Pro první krůčky jsou fajn capáčky na první krůčky, my měli od jonap, na syna a na dceru, pak jsme už přešli na normální boty, papučky máme také fare, ale obě děti je dostali až když fakt jen chodili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.1.15 23:52

@zvědavá borůvka Já koupila první boty/bačkůrky Rak http://www.detskeboty-rak.cz/…packy-filip/ a ta zvýšená pata je v pořádku. Jinak by boty snad nedostaly certifikát. Správně by chodilo nemělo být v úplné rovině, pata by měla být výš. Když jsem šla na návštěvu tak jsem vzala sebou tlustší protiskluzové ponožky a bačkory jsem neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
15.1.15 23:54

@zvědavá borůvka no nevím jak rychle roste noha, jestli až do léta..ale určo rezerva je dobrá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.1.15 23:55
@zvědavá borůvka píše:
@marg
To zní dobře.
Takže když bych jí koupila krapánek větší tak to bude díky tlusté punčoše akorát a později na jaře nebo v létě, když už nebude nosit tlusté punčochy, tak jí ta papučka bude taky akorát. :think:

Ten nadměrek by tam fakt měl být, podle mě je to myšleno možná i kvůli teplejší ponožce, ale hlavně proto, že prsty musí mít prostor a neboj se na jaře možná, ale v létě už jí zřejmě nebudou :lol: víc jak 1,5 cm by nemělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.1.15 00:02

Jo a ještě mě napadlo co pořád všichni mají s těma certifikátama a atestama, naše i starší generace chodily v botách, které tenkrát určitě žádné atesty neměly a nohy máme ok.
:think: :nevim:
Jen se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.1.15 00:07
@marg píše:
@zvědavá borůvka no nevím jak rychle roste noha, jestli až do léta..ale určo rezerva je dobrá :)

No, já právě taky nevím :D :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.1.15 00:08
@natyber píše:
Ten nadměrek by tam fakt měl být, podle mě je to myšleno možná i kvůli teplejší ponožce, ale hlavně proto, že prsty musí mít prostor a neboj se na jaře možná, ale v létě už jí zřejmě nebudou :lol: víc jak 1,5 cm by nemělo být.

A co by se stalo kdyby měla nadměrek třeba rovnou 3cm? :D :think:
To by vadilo, kdyby nosila trošku větší boty? :nevim:
Jen se ptám, ať jsem chytřejší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
16.1.15 00:11
@zvědavá borůvka píše:
Jen se ptám, ať jsem chytřejší :D

si děláš srandu ne??to by se jí určitě chodilo dobře v tak velkých botách. A jasně, nemusíš kupovat certifokovaný botičky, to tě nikdo nenutí, klidně kup u vjetnamců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
16.1.15 00:11
@zvědavá borůvka píše:
Jo a ještě mě napadlo co pořád všichni mají s těma certifikátama a atestama, naše i starší generace chodily v botách, které tenkrát určitě žádné atesty neměly a nohy máme ok. :think: :nevim:
Jen se ptám.

Já s nimi nic nemám :lol: Jen říkám, že kdyby tam ta zvýšená pata neměla být, pak by asi bota nedostala certifikát. Je to jen informace, že by daná bota měla být nezávadná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
16.1.15 00:14
@zvědavá borůvka píše:
Jen se ptám, ať jsem chytřejší :D

No nezlob se, ale pokud mluvíš o prvních botách a ještě je chceš využívat jen u návštěv. Tak ve větší botě se bude dítěti fakt dobře chodit. Někdo dokonce říká, že i ten nadměrek je moc (já si to nemyslím). Dítě je rádo, že se udrží na nohou a ještě by muselo škobrtat o delší špičku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
16.1.15 00:42
@zvědavá borůvka píše:

Asi jako bys nosila boty o skoro třetinu tvé nohy delší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.1.15 08:26

@zvědavá borůvka Tak jí kup na návštěvy a do restaurace capáčky od Capiki. Cena okolo 250 Kč. Kluk je nosil dlouho i na doma, nedávno přesedlal do bač befado (asi 300 kč), ale tento týden jsem mu objednávala ještě dvoje capáčky k babičkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.1.15 08:37

@zvědavá borůvka Jinak k prvním botám - dost záleží, jak dítě chodí. Botu jako botu má dostat, když SAMO (bez přidržování, bez vození) jistě chodí a chůže je jednoznačně dominantním pohybem. Na obcházení nábytku a sem tam pár kroků stačí capáčky.
První boty mají být měkké (s ohebnou podrážkou), ale pevnou patou a nadměrek cca 1 cm, víc ne - dítě by v tom neumělo chodit a zakopávalo by.

Jinak počítej s tím, že kvalitní boty stojí 700-1000 Kč, bačkory okolo těch 300-500 Kč. A nevybírat podle ceny, ale na prvním místě podle toho, co dítěti opravdu na noze sedí (takže vyzkoušet na prodejně s dítětem) a co mu bude pohodlené na noze.

V Deichmannu a spol sice mají boty na ven za 300-500 Kč, ale v těch batolecích velikostech se o kvalitní a vhodné obuvy dá mluvit jen zřídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.1.15 09:37
@Svistice píše:
@zvědavá borůvka Jinak k prvním botám - dost záleží, jak dítě chodí. Botu jako botu má dostat, když SAMO (bez přidržování, bez vození) jistě chodí a chůže je jednoznačně dominantním pohybem. Na obcházení nábytku a sem tam pár kroků stačí capáčky.
První boty mají být měkké (s ohebnou podrážkou), ale pevnou patou a nadměrek cca 1 cm, víc ne - dítě by v tom neumělo chodit a zakopávalo by.

Jinak počítej s tím, že kvalitní boty stojí 700-1000 Kč, bačkory okolo těch 300-500 Kč. A nevybírat podle ceny, ale na prvním místě podle toho, co dítěti opravdu na noze sedí (takže vyzkoušet na prodejně s dítětem) a co mu bude pohodlené na noze.

V Deichmannu a spol sice mají boty na ven za 300-500 Kč, ale v těch batolecích velikostech se o kvalitní a vhodné obuvy dá mluvit jen zřídka.

Děkuji za hezky a srozumitelně napsané shrnutí :kytka:
Dcera se při chození ještě nepustí, tedy sama bez držení nechodí, takže tou správnou volbou budou ty capáčky.
Děkuji, to je to co jsem potřebovala vědět, dost jsem v tom tápala :kytka:

Bydlíme v paneláku, a když musím sejít dolů za pošťákem, tak budu ráda, když dcera půjde po svých nebo když ji budu moct na chvíli postavit.
A jen tak v čistých punčocháčích ji na tu špinavou a studenou chodbu nedám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková