První boty

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10713
18.9.12 22:08

@Haňulinda Já myslím, že tak malý mimino nebude nějaký „blbnutí na sněhu“ vůbec zajímat :nevim: Pokud už, tak bych zkusila něco jako toto To by i odpuzovalo vlhkost a hřálo by to pěkně. Boty jsou zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.9.12 09:31
@pomeranca píše:
@Haňulinda Já myslím, že tak malý mimino nebude nějaký „blbnutí na sněhu“ vůbec zajímat :nevim: Pokud už, tak bych zkusila něco jako toto To by i odpuzovalo vlhkost a hřálo by to pěkně. Boty jsou zbytečné

jj moc děkuji za odpovědi, tak ještě nebudu utrácet :dance:, já jen nevěděla jestli to mám už řešit, malá je naše první ratolest :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
29.5.13 12:50

Taky ted resime boty tomik obchazi nabýtek, ale četla jsem, že deto by meli mit boty až chodi sami a nevadi jim byt co nejdýl bosy.Nebo mám koupit aspon papučky samo kotnickove. A jinak prvni botičky asi kotnickove, nealergeni material, prodysne a lehke. A o v lete prece se mi nebude potit v polobotkach jsou i kotnickove sandalky vhodne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.5.13 13:03

@evíček 84 doma jsem botičky nikdy nedávala, venku když šel sám za ruku. Dobrý boty jako úplně ty první jsou dpk, jsou ohebné a prodyšné, ale do úplného vedra bych koupila sandálky kotníčkové, s uzavřenou špičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.5.13 18:27

@evíček 84 Na obcházení po bytě určitě boty nedávat, botky až když dítě opravdu samo chodí a respektive víc chodí, než leze. Já na doma nedávám boty dodneška na doporučení rehablitační. Na ven v létě místo uzavřených botiček koupíš jednoduše sandálky s uzavřenou špičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.11.13 12:16

Mám skromný dotaz. Jak nazouváte/nazouvali boty ročním dětem? Když jen trošku ťapkal, tak jsem měla takové ty ťapáčky, co se daly nazout úplně v pohodě. Jenže teď má pevnější kotníčkové boty a je to moje smrt! Nervová smrt! On zakroutí prsty, tím pádem mu tam noha nejde, když ho postavím, ať ji narovná, tak stojí na špičkách - což jsem ho na špičkách nikdy neviděla. :zed: :zed: Vůbec nechce spolupracovat. Máte na to nějaký fígl? Protože zrovna dneska nám to trvalo 12 minut a ujela nám tramvaj 8o
I lžičku na boty jsem zkoušela, vyvléct tkaničky atd a nepomohlo to ničemu. :nevim: Každý den ten samý problém. Zkoušela jsem nekotníčkové, které bude mít později, jsou větší, ale problém je stejný. Nejhorší je, že začne po chvíli hysterčit, neposedí a to je teprve něco pro můj kýbl nervů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
16.11.13 12:32

Hodně rozšněruju, nasměruju nohu, pak chytnu jednou rukou za podrážku a druhou zatlačím na pokrčené koleno a noha vklouzne do boty. Když nevklouzne, tak znovu od začátku :-D Dcera má jednu nohu hůř pohyblivou, takže už v tom mám za tu dobu praxi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
16.11.13 12:34

@Maculinka U nás to bylo taky tak, jen s rozdílem, že jsem mu nemohla obout ani capáčky :roll:. U těch jsem to moc neřešila, ale u pevných bot už byl problém. Musela jsem mu tou nožkou jakoby zatřást a dát ji do polohy jako když bude mít botu obutou. Nakonec se mi to povedlo, syn to pochopil a už je to v pohodě. I když prsty mi někdy krčí do teď, zvlášť při obouvání bačkůrků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.11.13 12:48

Posadím si dítě na sebe, rozšněruju, dám prsty za patu - kolem achilovky směrem dolů a zatlačím je tam. Nikdy neobouvám dítě sedíci proti mě, protože to nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.11.13 12:51

Viz @Sibyla0, plus jeste kdyz zatne prsty a odmita je natahnout, tak pomaha polechtat na chodidle ;) :lol: Ale taky jsem prvni tydny obouvala 5-10 minut, ono se to zlepsi, neboj :hug: Ted mam 13,5 mesicni, chodi a boty nosi 6 tydnu a uz mame za minutku obuto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
16.11.13 13:19

Na zaťaté prsty platí jemně zatlačit v ohybu kolena (z druhé strany, než je koleno).Ukazovala nám to prodavačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
17.11.13 23:30
@Tereza1986 píše:
Na zaťaté prsty platí jemně zatlačit v ohybu kolena (z druhé strany, než je koleno).Ukazovala nám to prodavačka.

Zkoušela jsem dnes a nešlo to. Asi mačkám blbě..? 8o Myslíš v podkolenní jamce, ne? Abych se vyjádřila přesněji - ten ohyb, kde se v létě potím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
18.11.13 11:26
@Maculinka píše:
Zkoušela jsem dnes a nešlo to. Asi mačkám blbě..? 8o Myslíš v podkolenní jamce, ne? Abych se vyjádřila přesněji - ten ohyb, kde se v létě potím :mrgreen:

Přesně tam.Taky jsem nevěděla, prodavačka to ukazovala přímo na mě. Zmáčkla a člověk prý automaticky povolí svaly :D Co třeba jít se poptat do nějaké obuvi, někam, kde tomu rozumí? Nám syn zase spouští hysterák, když boty jen vidí. Když je obujeme, tak stojí a nehne se. Takže taky zážitek. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wercik.w
7.12.13 18:55

Prosím o radu, když už je tu toto téma. :!

Malýmu bude 16.12. 10.měsíců a už se staví na nohy, zvládá se držet jednou rukou, beztak spíše ještě leze, ale furt se po něčem sápe takže otázka zní: jaké boty? Mám ho nechávat ve sporťáku v ponožkách? Atp..

moc děkuju

• Citovat
  • Upravit
Crystalline
7.12.13 18:59

Nas Adamek dostal prvni boticka taky nekdy tou dobou - od Bati. Maji jeden typ na snurky v cerne a bile. Chodil v tom doba. Backorky zacal nosit az pote, co ziskal vetsi stabilitu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková