Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Haňulinda Já myslím, že tak malý mimino nebude nějaký „blbnutí na sněhu“ vůbec zajímat
Pokud už, tak bych zkusila něco jako toto To by i odpuzovalo vlhkost a hřálo by to pěkně. Boty jsou zbytečné
@pomeranca píše:
@Haňulinda Já myslím, že tak malý mimino nebude nějaký „blbnutí na sněhu“ vůbec zajímatPokud už, tak bych zkusila něco jako toto To by i odpuzovalo vlhkost a hřálo by to pěkně. Boty jsou zbytečné
jj moc děkuji za odpovědi, tak ještě nebudu utrácet
, já jen nevěděla jestli to mám už řešit, malá je naše první ratolest ![]()
Taky ted resime boty tomik obchazi nabýtek, ale četla jsem, že deto by meli mit boty až chodi sami a nevadi jim byt co nejdýl bosy.Nebo mám koupit aspon papučky samo kotnickove. A jinak prvni botičky asi kotnickove, nealergeni material, prodysne a lehke. A o v lete prece se mi nebude potit v polobotkach jsou i kotnickove sandalky vhodne???
@evíček 84 doma jsem botičky nikdy nedávala, venku když šel sám za ruku. Dobrý boty jako úplně ty první jsou dpk, jsou ohebné a prodyšné, ale do úplného vedra bych koupila sandálky kotníčkové, s uzavřenou špičkou…
@evíček 84 Na obcházení po bytě určitě boty nedávat, botky až když dítě opravdu samo chodí a respektive víc chodí, než leze. Já na doma nedávám boty dodneška na doporučení rehablitační. Na ven v létě místo uzavřených botiček koupíš jednoduše sandálky s uzavřenou špičkou.
Mám skromný dotaz. Jak nazouváte/nazouvali boty ročním dětem? Když jen trošku ťapkal, tak jsem měla takové ty ťapáčky, co se daly nazout úplně v pohodě. Jenže teď má pevnější kotníčkové boty a je to moje smrt! Nervová smrt! On zakroutí prsty, tím pádem mu tam noha nejde, když ho postavím, ať ji narovná, tak stojí na špičkách - což jsem ho na špičkách nikdy neviděla.
Vůbec nechce spolupracovat. Máte na to nějaký fígl? Protože zrovna dneska nám to trvalo 12 minut a ujela nám tramvaj ![]()
I lžičku na boty jsem zkoušela, vyvléct tkaničky atd a nepomohlo to ničemu.
Každý den ten samý problém. Zkoušela jsem nekotníčkové, které bude mít později, jsou větší, ale problém je stejný. Nejhorší je, že začne po chvíli hysterčit, neposedí a to je teprve něco pro můj kýbl nervů ![]()
Hodně rozšněruju, nasměruju nohu, pak chytnu jednou rukou za podrážku a druhou zatlačím na pokrčené koleno a noha vklouzne do boty. Když nevklouzne, tak znovu od začátku
Dcera má jednu nohu hůř pohyblivou, takže už v tom mám za tu dobu praxi ![]()
@Maculinka U nás to bylo taky tak, jen s rozdílem, že jsem mu nemohla obout ani capáčky
. U těch jsem to moc neřešila, ale u pevných bot už byl problém. Musela jsem mu tou nožkou jakoby zatřást a dát ji do polohy jako když bude mít botu obutou. Nakonec se mi to povedlo, syn to pochopil a už je to v pohodě. I když prsty mi někdy krčí do teď, zvlášť při obouvání bačkůrků.
Posadím si dítě na sebe, rozšněruju, dám prsty za patu - kolem achilovky směrem dolů a zatlačím je tam. Nikdy neobouvám dítě sedíci proti mě, protože to nejde ![]()
Viz @Sibyla0, plus jeste kdyz zatne prsty a odmita je natahnout, tak pomaha polechtat na chodidle
Ale taky jsem prvni tydny obouvala 5-10 minut, ono se to zlepsi, neboj
Ted mam 13,5 mesicni, chodi a boty nosi 6 tydnu a uz mame za minutku obuto ![]()
Na zaťaté prsty platí jemně zatlačit v ohybu kolena (z druhé strany, než je koleno).Ukazovala nám to prodavačka.
@Tereza1986 píše:
Na zaťaté prsty platí jemně zatlačit v ohybu kolena (z druhé strany, než je koleno).Ukazovala nám to prodavačka.
Zkoušela jsem dnes a nešlo to. Asi mačkám blbě..?
Myslíš v podkolenní jamce, ne? Abych se vyjádřila přesněji - ten ohyb, kde se v létě potím ![]()
@Maculinka píše:
Zkoušela jsem dnes a nešlo to. Asi mačkám blbě..?Myslíš v podkolenní jamce, ne? Abych se vyjádřila přesněji - ten ohyb, kde se v létě potím
Přesně tam.Taky jsem nevěděla, prodavačka to ukazovala přímo na mě. Zmáčkla a člověk prý automaticky povolí svaly
Co třeba jít se poptat do nějaké obuvi, někam, kde tomu rozumí? Nám syn zase spouští hysterák, když boty jen vidí. Když je obujeme, tak stojí a nehne se. Takže taky zážitek. ![]()
Prosím o radu, když už je tu toto téma. ![]()
Malýmu bude 16.12. 10.měsíců a už se staví na nohy, zvládá se držet jednou rukou, beztak spíše ještě leze, ale furt se po něčem sápe takže otázka zní: jaké boty? Mám ho nechávat ve sporťáku v ponožkách? Atp..
moc děkuju
Nas Adamek dostal prvni boticka taky nekdy tou dobou - od Bati. Maji jeden typ na snurky v cerne a bile. Chodil v tom doba. Backorky zacal nosit az pote, co ziskal vetsi stabilitu.