První boty a bačkory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
20.11.20 20:44

@dog.s nas chlapecek kdyz obchazel nabytek, mel ty kozene siroke capacky. Az zacal chodit sam a venku, boty zasadne bare foot. Celoročky, sandálky… bačkůrky má až letos, ve dvou letech. Stejne tak bare.
Jestli jde o to, aby u prvnich krucku neklouzal, ty kozene mekoucke capacky na gumicku, jsou nejlepsi. Zmerit musis obe nohy a od vetsi +1cm nadmerek. Vic ne, pak zakopávaji.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
20.11.20 20:50

@dog.s Klasické bačkory bych nekupovala, to je zbytečnost, děti to stejně neradi nosí.. Dceram jsem v tomto věku dávala protiskluzové ponožky, nebo kožené capáčky capiky. Botičky attipas jsou taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.11.20 20:55

Pokud chceš bačkory tak mu kup capáčky. Ty jsou úplně nejlepší pro takto malé děti. Až bude chodit samostatně a skoro nebude chodit po čtyřech (nejlépe aby chodil jen po dvou), tak bych pořídila botky. No a to už určitě bude otevřeno, takže dojít do nějaké specializované obuvi a nechat si poradit (neuškodí obkreslit nožku na papír ať máš představu. Hlavně ať jsou dostatečně široké a ohebné ať nechodí jak na chůdách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.11.20 20:58

S botama je to boj :) Na tady ten začátek jsem dceři koupila attipasky - ponožkoboty. Dcera si ale začala stoupat v létě, tak je to jiná situace… Samozřejmě jsem tu nožku napoprvé změřila blbě, takže jsem pak objednávala ještě o číslo menší. K tomu dcera dostala klasické papučky - takové ty na přezku s podpatníčkem, ale ty jsem jí dávala jen zřídka, jsou podle mě dost tvrdé a navíc úzké… no nemyslím si, že jsou pro rostoucí nožku to pravé. Doma stejně nejvíc lítá v ponožkách s protiskluzovými prvky…
A když už začala capkat v prostoru, tak jsme šli do dětské obuvi a vybrali jí boty podle stélky. A teď mám v plánu koupit stejnou značku, stejný typ, jen o číslo větší. A abychom měli ještě nějaké rezervní, objednala jsem jí sněhule z lidlu. Tak jsem teda zvědavá, co přijde a jak jí to bude… No při nejhorším je vrátím na prodejně.
Při měření bych obkreslila nožku a na délce přidala 1 cm. A hlavně bych zkontrolovala i jestli budou dobře na šířku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
20.11.20 20:59

Takto malé dítě boty vůbec nepotřebuje. na doma ponožky s protiskluzem, na ven na zahřátí nohou capáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
20.11.20 21:13

Já se opravdu neptala, jestli je potrebuje nebo ne. Stejne tak jsem se neptala jaké boty. Mé peníze a mé dítě, rekla bych jednoduše. Jestli je bude nebo nebude chtít je na něm. Kdo poradil v tématu tak děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.11.20 22:29
@dog.s píše:
Já se opravdu neptala, jestli je potrebuje nebo ne. Stejne tak jsem se neptala jaké boty. Mé peníze a mé dítě, rekla bych jednoduše. Jestli je bude nebo nebude chtít je na něm. Kdo poradil v tématu tak děkuji.

Myslim, ze ses zbytecne protivna. Nikdo to nemyslel spatne, naopak vsechny slusne napsaly svou zkusenost. A rocni dite urcite pozna, jestli a jaky chce boty :lol: pobavilas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
20.11.20 23:39
@dog.s píše:
@PeBa12 Ano. Nejzdravejsi je dneska lecos. Pred par lety bylo zase neco jineho - a za opicema jsme nebyli. Neresim, nejsem zoufala matka, ktera resi kazdej prd svyho ditete.
Nikam nespecham, ale mit doma pro dite boty a bačkory i kdybych je mela pouzit parkrát je pro me základ.

Souhlasím, že se dneska řeší kdeco. A za pár let to bude zase jinak. Mám obdobný problém, ale netroufnu si první botky koupit po netu, takže se modlím, aby co nejdříve otevřely obchody. Jinak pokud po netu, změřila bych nožku a přičetla 1 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
21.11.20 07:02
@Purple Rain píše:
Souhlasím, že se dneska řeší kdeco. A za pár let to bude zase jinak. Mám obdobný problém, ale netroufnu si první botky koupit po netu, takže se modlím, aby co nejdříve otevřely obchody. Jinak pokud po netu, změřila bych nožku a přičetla 1 cm

Tak uz z logiky veci si predstav, ze chodis v totalne tvrdy podrazce, neohebny, jak se ti asi jde :nevim: takze nerikam, ze kazdy musi nosit tenoucke barefoot, ale co nejmekci podrazka je pro prvochodce dost dulezita (kamaradka si treba nemohla vynachvalit Froddo prewalkers, dela se i zimni verze), at se jim ta nozka prijemne ohyba a nejdou jak roboti. Jsou i ruzne kompromisni botky - Jonap treba. Jsou prijemne, dcera mela nekolikery uz - sandalky, celorocky. Zimni ma uz druhe D. D. Stepy. Zalezi i na sirce nozky, jak dominantni ma palec, vysoky nart…dite opravdu nerekne, ze ho neco lehce tlaci, oni to az tak nevnimaji. Obzvlast treba na sirku. Ale ta nozicka se tim zbytecne deformuje. Dcera ma sirsi nohu a holt se tomu uzpusobil vyber bot. Na uzsi nohu je fajn treba Superfit. Ty se mi vzhledem libi moc, ale vyber v sirsi variante tolik neni. Nemyslim to nejak rypave, jsou to jen me prakticke postrehy pri shaneni bot dceri (i online) :) v mnoha eshopech pisou u boty jak delku, tak sirku, pripadne i o vyssi nartu. Ve vetsine eshopu jsou i velice ochotni a premeri, odepisuji na mail temer hned…

Tak stastnou ruku pri vyberu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
21.11.20 09:17
@dog.s píše:

Tvoje dítě a tvoje peníze? Tak proč se vůbec ptáš, si kup, co chceš, ne?

„Myslite, že backory mám objednat 22 nebo prosim jak spravne zmerit nohu? ted jak je vsechno zavrene, tak musim objednat na netu“

Postav dítě na parapet, nohu obkresli a změř. „Backory 22“ mají velice různé rozměry. Jinak v eshopech s botama mají běžně obsáhlé rady na téma „jak vybrat správnou velikost“, si to tam najdi, když jses tak samostatná a názory okolí máš někde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
21.11.20 14:13
@Kukacka123 píše:
Tak uz z logiky veci si predstav, ze chodis v totalne tvrdy podrazce, neohebny, jak se ti asi jde :nevim: takze nerikam, ze kazdy musi nosit tenoucke barefoot, ale co nejmekci podrazka je pro prvochodce dost dulezita (kamaradka si treba nemohla vynachvalit Froddo prewalkers, dela se i zimni verze), at se jim ta nozka prijemne ohyba a nejdou jak roboti. Jsou i ruzne kompromisni botky - Jonap treba. Jsou prijemne, dcera mela nekolikery uz - sandalky, celorocky. Zimni ma uz druhe D. D. Stepy. Zalezi i na sirce nozky, jak dominantni ma palec, vysoky nart…dite opravdu nerekne, ze ho neco lehce tlaci, oni to az tak nevnimaji. Obzvlast treba na sirku. Ale ta nozicka se tim zbytecne deformuje. Dcera ma sirsi nohu a holt se tomu uzpusobil vyber bot. Na uzsi nohu je fajn treba Superfit. Ty se mi vzhledem libi moc, ale vyber v sirsi variante tolik neni. Nemyslim to nejak rypave, jsou to jen me prakticke postrehy pri shaneni bot dceri (i online) :) v mnoha eshopech pisou u boty jak delku, tak sirku, pripadne i o vyssi nartu. Ve vetsine eshopu jsou i velice ochotni a premeri, odepisuji na mail temer hned…Tak stastnou ruku pri vyberu :)

A proč mě řešíš? Já snad někde píšu, že plánuju koupit tvrdé boty po netu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
21.11.20 16:18
@Purple Rain píše:
A proč mě řešíš? Já snad někde píšu, že plánuju koupit tvrdé boty po netu?

Kliiiid :mrgreen: Ne, ale pises, ze se resi kde co, tak pisu duvod. Myslela jsem, ze se zde da debatovat, tak asi ne :mavam: a navic po netu se da vybrat mnohem lip, jak kolikrat v obchode ;) tak preju dobry vyber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.11.20 21:32

Souhlasím s holkama. Taky neporizuji žádné backurky - i když tchyně mu je porad dává :zed: Teď tedy během týdne začal hodně ťapkat, tak možná koupím. N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí