Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Podstoupila jsem IVF na jaře 2014. Vše proběhlo naprosto v pořádku. Odebráno mi bylo 15 vajíček,8 se oplodnilo,2 jsem si nechala vložit. Otěhotněla jsem, ale brzy potratila. Znova jsem otěhotněla pak v listopadu po IUI. V červenci se mi narodila dcera a když ji bylo 15 měsíců otěhotněla jsem neplánovaně samovolně doma.
Pokud tě něco zajímá, tak se ptej ![]()
Ja jsem byla na IVF v zari 2017.Taky mam PCO odebrano bylo 19 vajicek,15 oplodnenych, po 5ti denni kultivaci zbylo 10vajicek. Vsechna byla zamrazena mela jsem OHSS, po menstruaci jsem se pripravovala na rizeny KET, brala jsem estrofem, prednison, jedna injekce ovitrelle.Pak jsem pokracovala s injekcema agolutinu 20 injekci jednou denne dopoledne. Vkladalo je jedno embryjko
.Tedka jsem v 19tt. Pristi tyden jdu na druhy screening.
@pajisek90 píše:
Podstoupila jsem IVF na jaře 2014. Vše proběhlo naprosto v pořádku. Odebráno mi bylo 15 vajíček,8 se oplodnilo,2 jsem si nechala vložit. Otěhotněla jsem, ale brzy potratila. Znova jsem otěhotněla pak v listopadu po IUI. V červenci se mi narodila dcera a když ji bylo 15 měsíců otěhotněla jsem neplánovaně samovolně doma.
Pokud tě něco zajímá, tak se ptej
Páni, moc gratuluji ke šťastnému konci
Já se právě bojím, že když to nevyjde tak to nezvládnu
A jak tě stimulovali před IUI?
@Kikulele píše:
Ja jsem byla na IVF v zari 2017.Taky mam PCO odebrano bylo 19 vajicek,15 oplodnenych, po 5ti denni kultivaci zbylo 10vajicek. Vsechna byla zamrazena mela jsem OHSS, po menstruaci jsem se pripravovala na rizeny KET, brala jsem estrofem, prednison, jedna injekce ovitrelle.Pak jsem pokracovala s injekcema agolutinu 20 injekci jednou denne dopoledne. Vkladalo je jedno embryjko.Tedka jsem v 19tt. Pristi tyden jdu na druhy screening.
Moc gratuluji a přeji ať to dobře dopadne
Můžu se zeptat co je OHSS? ![]()
@Anonymní píše:
Moc gratuluji a přeji ať to dobře dopadneMůžu se zeptat co je OHSS?
OHSS je ovarialni hyperstimulacni syndrom, to znamena ze jsem na hormony reagovala moc a mela jsem velike vajecniky a volnou tekutinu v dutine brisni. Nastesti se s tim telo za par dni zvladlo vyrovnat samo. Proto jsem nemohla jit rovnou na transfer embryjka ale museli jsme je nachat zamrazit a pockat az se telo trosku vzpamatuje.
@Kikulele píše:
OHSS je ovarialni hyperstimulacni syndrom, to znamena ze jsem na hormony reagovala moc a mela jsem velike vajecniky a volnou tekutinu v dutine brisni. Nastesti se s tim telo za par dni zvladlo vyrovnat samo. Proto jsem nemohla jit rovnou na transfer embryjka ale museli jsme je nachat zamrazit a pockat az se telo trosku vzpamatuje.
Aha tak to je fajn, že to dobře dopadlo. A jak dlouho jste čekali?
@Anonymní píše:
Aha tak to je fajn, že to dobře dopadlo. A jak dlouho jste čekali?
Snazily jsme se 5 let z toho jedno spontanni tehotenstvi ale zkoncilo v 8tt bylo to zamlkle tehotenstvi na revizi jsem nebyla.No a rok na to jsme to zacali resit s dr.Ale jsem celkem mlada je mi 27.Ale aspon jsem si nechali udelat vsechny testy a zjistily proc to vlastne nejde a mozna bych se miminka ani nemusela dockat, jsem rada ze jsem to zacala resit celkem brzo. A tebe IVF teprve ceka?
@Kikulele píše:
Snazily jsme se 5 let z toho jedno spontanni tehotenstvi ale zkoncilo v 8tt bylo to zamlkle tehotenstvi na revizi jsem nebyla.No a rok na to jsme to zacali resit s dr.Ale jsem celkem mlada je mi 27.Ale aspon jsem si nechali udelat vsechny testy a zjistily proc to vlastne nejde a mozna bych se miminka ani nemusela dockat, jsem rada ze jsem to zacala resit celkem brzo. A tebe IVF teprve ceka?
Ano, už to máme schválené pojišťovnou a dnes jsem první den nového cyklu, zítra bych měla jet do CAR a tam se dozvím, co se mnou budou dál dělat.. Práve že mě je 24 a do centra jezdíme už víc jak rok…První IVF jsem měla podstoupit na podzim, ale měla jsem další zdravotní problémy, tak z toho sešlo..
Je celkem naprd, že jsme se ještě nikam neposunuli… Vlastně ani pořádně nevím, co mě teď čeká…
Paní doktorka je hodně stručná a já jsem tak nervózní, že mě věci, na které se chci zeptat, napadnou až venku… ![]()
@Anonymní píše:
Ano, už to máme schválené pojišťovnou a dnes jsem první den nového cyklu, zítra bych měla jet do CAR a tam se dozvím, co se mnou budou dál dělat.. Práve že mě je 24 a do centra jezdíme už víc jak rok…První IVF jsem měla podstoupit na podzim, ale měla jsem další zdravotní problémy, tak z toho sešlo..Je celkem naprd, že jsme se ještě nikam neposunuli… Vlastně ani pořádně nevím, co mě teď čeká…
Paní doktorka je hodně stručná a já jsem tak nervózní, že mě věci, na které se chci zeptat, napadnou až venku…
Jo to chapu ze jsi nervozni, ja kdyz jsem s IVF zacinala tak jsem tady taky hledala rady a holky co jsou na tom podobne. A problem je jen u tebe nebo i u pritele(manzela)?Muzu se zeptat do jakeho centra chodis? Jsi mlada, mas velikou sanci na to ze se to povede. U nas byl problem u me i u pritele, mel malo spermii a 99%melo nejaky defekt.Ja jsem druhy den cyklu zacinala se stimulaci, dostala jsem injekce a rozpis co si kdy pichnout, cele to trvalo cca 9dni s tim ze jsem po 5ti injekcich jela na ultrazvuk aby se zjistilo jak rostou folikuli.Pote jsem dostala dalsi injekce za dva dny kontrola+dalsi injekce a dva dny pred odberem vajicek jsem si zavadela pokazde vecer nejake globule a rano nebo vecer pred odberem tabletku antibiotik.Ale postup muze byt u kazde zeny jiny a lisi se to i centrum od centra.Ja byla ve dvou centrech a z toho 1.ho jsem odesla po pul roce kdyz se porad nic nedelo a vzdy jsem cekala dva mesice nez me dr. vezme, no hruza. Presla jsem jinam a jsem tam moc spokojena, mam tam i obvodniho gyndr a jinam bych uz nesla.Ja jsem chodila do Unica v brne. A po prechodu do no soucastneho caru jsem do dvou mesicu byla tehotna.
@Kikulele píše:
Jo to chapu ze jsi nervozni, ja kdyz jsem s IVF zacinala tak jsem tady taky hledala rady a holky co jsou na tom podobne. A problem je jen u tebe nebo i u pritele(manzela)?Muzu se zeptat do jakeho centra chodis? Jsi mlada, mas velikou sanci na to ze se to povede. U nas byl problem u me i u pritele, mel malo spermii a 99%melo nejaky defekt.Ja jsem druhy den cyklu zacinala se stimulaci, dostala jsem injekce a rozpis co si kdy pichnout, cele to trvalo cca 9dni s tim ze jsem po 5ti injekcich jela na ultrazvuk aby se zjistilo jak rostou folikuli.Pote jsem dostala dalsi injekce za dva dny kontrola+dalsi injekce a dva dny pred odberem vajicek jsem si zavadela pokazde vecer nejake globule a rano nebo vecer pred odberem tabletku antibiotik.Ale postup muze byt u kazde zeny jiny a lisi se to i centrum od centra.Ja byla ve dvou centrech a z toho 1.ho jsem odesla po pul roce kdyz se porad nic nedelo a vzdy jsem cekala dva mesice nez me dr. vezme, no hruza. Presla jsem jinam a jsem tam moc spokojena, mam tam i obvodniho gyndr a jinam bych uz nesla.Ja jsem chodila do Unica v brne. A po prechodu do no soucastneho caru jsem do dvou mesicu byla tehotna.
No u nás je problém jen u mě, mám syndrom pco, partner je v pořádku..Centrum navštěvujeme ve Zlíně a rozhodovali jsme se mezi ním a mezi Repromedou v Brně. Právě že jsem na Zlín četla samé pozitivní zkušenosti, takže jsem doufala, že se brzy dočkáme no.. ![]()
@Anonymní píše:
No u nás je problém jen u mě, mám syndrom pco, partner je v pořádku..Centrum navštěvujeme ve Zlíně a rozhodovali jsme se mezi ním a mezi Repromedou v Brně. Právě že jsem na Zlín četla samé pozitivní zkušenosti, takže jsem doufala, že se brzy dočkáme no..
Ja jsem prave byla v Repromede a odesla jsem od tam, ten jejich prostup se me vubec nelibil.Ja mam taky PCO.Budu drzet palecky at vse dobre dopadne. A kdyztak pisni jak jste dneska dopadli v CARu.
@Kikulele píše:
Ja jsem prave byla v Repromede a odesla jsem od tam, ten jejich prostup se me vubec nelibil.Ja mam taky PCO.Budu drzet palecky at vse dobre dopadne. A kdyztak pisni jak jste dneska dopadli v CARu.
Tak dnes začínám se stimulací k IVF
mám si píchat gonal, sestřička mi ho píchla zhruba ve tři hodiny odpoledne a zítra si ho mám píchnout už v jedenáct ráno a pak prostě ráno…jenže já jsem si neuvědomila, že jdu zítra do práce a ono se to má skladovat v ledničce, což takovou možnost v práci nemám. Myslíš, že by vadilo, kdybych si to píchla hned ráno, tak 5:45? Už je pozdě, jinak bych jim zavolala… Že mi to hned nedošlo
Jinak mám zatím celkem pozitivní náladu z toho, nervóza konečně trošku odezněla ![]()
@Anonymní píše:
Tak dnes začínám se stimulací k IVFmám si píchat gonal, sestřička mi ho píchla zhruba ve tři hodiny odpoledne a zítra si ho mám píchnout už v jedenáct ráno a pak prostě ráno…jenže já jsem si neuvědomila, že jdu zítra do práce a ono se to má skladovat v ledničce, což takovou možnost v práci nemám. Myslíš, že by vadilo, kdybych si to píchla hned ráno, tak 5:45? Už je pozdě, jinak bych jim zavolala… Že mi to hned nedošlo
Jinak mám zatím celkem pozitivní náladu z toho, nervóza konečně trošku odezněla
Taky si teď píchám gonal a sestřička mi řekla, že v lednici to mám skladovat jen do doby než ho začnu používat, pak už ho mám nechávat při pokojový teplotě. ![]()
Ahoj. ![]()
Muzu se přidat?
Nás také ceka další IVF(5), měla jsem podezření na PCOS, ale nakonec se nepotvrdilo.
Jinak také budu mít Gonal a také mi je 24
![]()
Zdravím, jelikož jsem nenašla podobnou diskusi, která by byla aktuální, zakládám novou. Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s IVF a se syndromem PCO, jak přesně to u vás probíhalo a jak to dopadlo..Na stimulaci prášky jsem nereagovala, žádný folikul nenarost…Mám v tom všem docela chaos, proto budu vděčná za vaše zkušenosti.