Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@HandulkaK Ahoj
Mně doktor pořád říkal, že mám PCO podle poměru hormonů v krvi, ale teď nic neříkal, takže si myslím, že PCO nakonec nemám.
Ty už jdeš na 5 IVF?
@Janča209 mě prave strašila minule doktorka a dr pak říkal, ze ne.
Ano, pate…a posledni
@HandulkaK A nějaké děti už máte? Pokud by se ti nechtělo odpovídat, tak se nic neděje.
@Janča209 jee to mi vůbec nevadi.
Máme už jednu holcicku. Z třetího IVF.
@HandulkaK Tak aspoň, že tak.
Já už se lekla, že jdeš po 5 a ještě se ani jednou nezadařilo. Tak to určitě vyjde, ať má dcerka sourozence.
A kdy budeš začínat se stimulaci? ![]()
@Janča209 Naštěstí vyšlo, ale těhotenství tedy byl zahul. ![]()
Vychází to asi na půlku března.
Ještě bych pockala, ale tlačí nás čas. Manžel nechce nechat zamrazit, prý když se to nepovede teď, tak asi máme mít jen jedno ![]()
Dr zase vidí úspěšnost ještě letos a pak už dárce a to muž také nechce.
tak zkusíme zabreznout v breznu ![]()
@HandulkaK A můžu se zeptat proč vás tlačí čas? Špatné spermie nebo málo vajíček, věk? Ale já věřím, že v březnu se bude zabřezávat úplně samo. ![]()
@Janča209 manžel je po nemoci, každý spermiogram je horší a horší.
Teď mi sestra od dr říkala, ze je to u mě v hlave
jen porad nevim, jak moje hlava souvisí s manzelovo spermatem ![]()
@HandulkaK Aha.
Jako u mně bych věřila, že je to v hlavě, protože u nás zatím žádný problém nenašli, ale když je špatný spermiogram, tak ten ovlivňuje tvoje hlava jak? ![]()
@Janča209 no to prave nevim. ![]()
Takže vy jste oba v pořádku? I spermio?
@HandulkaK Nám nic moc nechtěli vyšetřovat, ovulace probíhá, vejcovody průchozí, hormonální profil v pořádku. Spermio relativně dobré, sice horší pohyblivost a trošku deformita, ale doktor říkal, že má manžel tolik spermií, že je to v pohodě. Mám za sebou 5 neúspěšných IUI, tak nevíme kde je problém.
@Janča209 aha… tak to je zajímavé…
ja tedy do porodu měla anovulacni cykly, od porodu se rozebehla ovulace, takže ja jsem také bez problému.
Nám doporučuji ještě PICSI.
@HandulkaK Já rok taky neměla ovulaci, jedna cysta vedle druhý, nepravidelný cykly, ale po roce se to srovnalo a mám to krásně pravidelně, takže nevím kde je problém, doufám, že nám IVF vyjde.