Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Beruska.tucnacek55
My zkusili vsechno.
ICSI - injekce spermie do vajíčka, koukají na její správnou morfologii, a na to, jak se hýbe.
PISCI- ke spermiim přidají roztok, na který se navazou zralé spermie
Pak je ještě možnost IMSI- kdy spermii zvětší 6000× mikroskopem a zkouknou jak vypadá hlavička a tak.
@HandulkaK píše:
@Beruska.tucnacek55
My zkusili vsechno.
ICSI - injekce spermie do vajíčka, koukají na její správnou morfologii, a na to, jak se hýbe.PISCI- ke spermiim přidají roztok, na který se navazou zralé spermie
Pak je ještě možnost IMSI- kdy spermii zvětší 6000× mikroskopem a zkouknou jak vypadá hlavička a tak.
Děkuji za objasnění
Studuji ceník prováděných výkonů našeho centra, a IMSI tam nenabízejí.. ![]()
@HandulkaK píše:
@Beruska.tucnacek55 tak asi ne všude to delaji
Asi ne no..
A nabízeli vám to Embryoglue a Embryoscope?
@Beruska.tucnacek55 Mně třeba na výběr vůbec nedali, takže předpokládám, že budeme mít asi ICSI. ![]()
Příspěvek upraven 21.02.18 v 16:51
@Beruska.tucnacek55 ano, ale mě vraceli třídenní, tak embryoscope nakonec nebyl a pak nám místo EG dali AH, prý to procentuálne vychází lepe
@HandulkaK @Janča209 Nám doktorka právě doporučuje PICSI, takže asi u toho zůstaneme
AH nám vůbec nenabídli, ale četla jsem, že je to spíše pro starší ženy, které mají tvrdý obal vajíčka nebo co…
A u toho EG dosti váhám, někteří píší, že jeho účinky potvrzuje pouze sám výrobce a já bych si tím nerada nějak ublížila ![]()
@Beruska.tucnacek55 tak mě je 24, první AH jsem měla ve 22, jakoby mu pomuzes ven…
EG bych si klidně dala, ale prý nemá až takovou úspěšnost- u nás v CAR asi 3%
@HandulkaK Jako v rámci možností dobrej, horší pohyblivost a tvar, ale má hodně spermií, tak snad vyberou nějakou dobrou.
@Janča209 tak možná proto nenabizeli, manžel má hrozne spermio, proto jsme měli vše.
@HandulkaK Aha, tak snad jo, musím jim věřit. Můžu se zeptat když si dneska v 9 píchnu ovitrelle, tak není pozdě jít na odběr až v pátek? Nedojde mezitím k ovulaci?
@Janča209 ne to je akorat ![]()
Ja naposledy píchala v sobotu a šla v pondeli