Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No, já se vám tedy přiznám
já mám takový strach z toho IVF, že už po nocích nespím a přes den nemyslím na nic jiného a manžu to začíná pěkně štvát, ale neumím si pomoct ![]()
Straki, já se vrátila ze Slovinska a Chorvatska, byli jsme tam jen týden, ale bomba a pozitiva mám na rozdávání. Za 14 dní máme mít celozávodní dovolenou, chtěli jsme jet na Slapy stanovat, jezdíme tam s našima a příbuznýma a je to tam vždycky super, ale te´d budeme makat jak černý a to doslova, protože budeme dělat podlahy, vyhrabávat z nich škváru a připravovat to na podlahové topení. Musíme to prý udělat teď, protože pak hned nastoupí firma a bude nám dělat zateplení a novou fasádu. Minulý rok jsme dělali koupelnu, kuchyň, obývák a přistavovali zimní zahradu, nebo spíš takovou relax místnost, a když to konečně bylo trošku uklizené a v klidu, tak holt budeme bourat dál. ![]()
Jesse, ničeho se neboj, je to v pohodě, opravdu, já už to prošla 2×, tak mi věř. Ale při prvním jsem měla takový šílený strach jako ty. Manžel mi píchal injekce, protože já bych to nedala, hrozně jsem se toho bála, ale vůbec to nebolelo, je to strašně slabounká jehlička, to štípnutí od komára bolí víc
Když jsem šla na 2.IVF, tak jsem byla o hodně klidnější, protože jsem věděla, co mi čeká. Neboj, jsme tu my a my tě podpoříme
A manžela nech vydechnout a postěžuj si nám ![]()
Sári, ty bydlíš na baráku? To ti upřímně závidím, taky jsem chtěla na barák, ale manža né, takže jsme v bytě
Vím, že na baráku je hodně práce a že se zdá být nekonečná, ale máš svůj klid. ![]()
Sári, my o tom doma vůbec nemluvíme, jen ho kouše, že pořád sháním nějaké info a sedím pořád u počítače
Děkuji za povzbuzení. Už teď jsem moc ráda, že jste našli tuto diskusi ![]()
Holky já byla v úterý poprvé v životě u léčitele. Přejížděl nade mnou rukou a v druhé držel kyvadélko, řekl mi, že mi má Štěpán každý večer masírovat šíji a mimčo bude.
Tak jsem to hned doma řekla, a můj drahý mi odpověděl, že si do teď myslel, že děti se vyrábí jinýma orgánama a že jsme to celou dobu dělali špatně
- no nedaly by jste mu korunu
Jessi, ano na baráku s hektarovou zahrádkou
Máš pravdu, je to never ending story
Na zahradu jsme sázeli 5000 stromků - vánočních (manžel pracuje v lese), na zbytku mám záhonky a teď se chystám na skalku a okrasnou zahradu, příští rok možná pergola. No a doma taky samá práce, kam se kouknu, tak se radši moc nerozhlížím
![]()
Jo, tak to já taky sháněla info, aspoň budeš vědět, co a jak, tak se klidně ptej ![]()
Jaru, ty máš doma prostě zlatíčko ![]()
Jessi,
Už jsi také doma??? My nastupujeme až v přípravném týdnu, tuším od 29.8. ![]()
Sari, aspoň jedna dovča super!
Zase to ber tak, že budete mít krásně připravené hnízdečko pro mrňouska a před ostatními můžeš říkat, že jedete na Maltu, ale bohužel s malým m… ![]()
Jinak Jessi, Tvé obavy jsou naprosto normální, ale možná i proto je fajn, že se změnil název diskuse a jsou tu holky, které mohou zkušenosti z IVF předat.
Já se přiznám, že vím do čeho jdu pouze částečně, protože jsem si při minimálce žádné hormony nepíchala, nehrozil mně hzperstimulák, takže mám za sebou jen polovinu zkušeností… Ale určo to tu společně zvládneme a dočkáme se těch našich vytoužených, voňavých uzlíčků!!!
![]()
To já měla dlouhou stimulaci, začala jsem 1.4. a OPU bylo až 29.4.
Jaru,
Má obavu, že bych se od drahého dočkala stejné reakce… ![]()
No jo Straki, jenže my na maltu jezdíme každý rok
![]()
Ale máš pravdu, jsem ráda, že to bude hotové a budou připravené pokojíčky, teď se bude předělávat z bývalého obýváku 2 dětské pokoje a z bývalé kuchyně manželovi pracovna, akorát jsem to musela včera trošku vstřebat ![]()
Já budu při 3. pokusu stříkat ještě sprej Synarel, prý abych měla víc vajíček, tak uvidíme
Ten dlouhý protokol ti moc nezávidím, Jaru. Teď budeš mít jaký? Už ti něco říkali?
Ještě jsme se nedomlouvali nedomlouvali na podrobnostech, dělali nám genetiku a v pondělí jsme byla v Plzni na imuno. Vzali nám krev a ještě budeme muset příští měsíc znovu do Plzně, aby nám odebrali ovulační šlem a ejakulát. Jsem domluvená s doktorem v centru, že až budou výsledky z imuna, tak začnem. Takže počítám konec září, začátek řijna