Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@schwarzwaldtorte píše:
Tampony muzou pouzivat i panny??
No jasně, proč by ne. Když použije velikost mini, tak se nic nestane. Já tampony používám od 13 let. Poprvé mě to trochu bolelo, ale chce to cvik, pak je to v pohodě. Každýmu vyhovuje něco jiného, mě třeba taky vložky nic neříkali.
@schwarzwaldtorte určitě, na tamponech jsem byla v podstatě výlučně od 15let (panna do 18ti)
@krunířek píše:
Ahojky je mi 12 a půl a potřebuju poradi jestli můžu použít kalíšek nebo radši tampon![]()
vložku jsem měla 2 a připada mi fuj
![]()
![]()
poradte prosím co nejdřív
![]()
(NEBO MÁM TEDA RADŠI POUŽÍT JAK TU PÍŠOU TEDA TEN TAMPON A VLOŽKU RADŠI DOHROMADY
![]()
kalíšek určitě néé, pokud necheš přijít o panenství. Jinak možná tampon velikosti mini, vložku jako pojistku, než odhadneš, kdy je třeba tampon vyndat. Ale pro začátek bych volila spíš vložky, je hodně druhů, i supertenké a pod. ![]()
@schwarzwaldtorte píše:
Tampony muzou pouzivat i panny??
jasně, akorát je lepší mini velikost, určitě né třeba super
já ho taky používala někdy od 13cti a panenství vydrželo ![]()
Tampon je ok. Taky jsem používala. A taky se s tím lépe funguje v práci/škole…
Kalíšek nevím, neznám.
Tampony sem pouzivala hned od druhe menstruace, tudiz od cerstvych 13,a nikdy zadny problem nebyl, a panou jsem zustala:-)
Tak ted něco ze zkušenosti děti já to dostala nedávno v čersvých 11 a mám to do teď strašně silné co hodinu si měním prosáklou 6 kapičkovou(noční) vložku takže spodní prádlo určitě a vložky minimálně dvě ale mám taky kamarádku a tak si mění vložky co 5 hodin takže každá to má opravdu jinak ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se vás zeptat tento pátek jsem v intimce našla hnědou tekutinu (nesmrdí),je to začátek menstruace? nebo to je něco vážného, většinou to mám odpoledne. díky za odpověd
@morisssek píše:
Ještě jsem zapoměla JE MI 12 LET.
možná se tělo připravuje na MS
pokud se ti něco nezdá, ukaž to mamce ta bude vědět, takhle po netu se těžko něco radí.
Ahoj já v 11 a do dnes si to pamatuju jako včera
utíkala jsem ke kámošce co se to senou děje
pak sem to řekla doma bylo mi trapně, ale zvládla sem to líp jak moje kámoška ta ve 12 a dostala to ve škole zavolala domů a rodiče přišli s kytkou a dávali jí před dětma kytku, že je to už velká slečna ![]()
@Terezka s Denískem píše:
Ahoj já v 11 a do dnes si to pamatuju jako včerautíkala jsem ke kámošce co se to senou děje
pak sem to řekla doma bylo mi trapně, ale zvládla sem to líp jak moje kámoška ta ve 12 a dostala to ve škole zavolala domů a rodiče přišli s kytkou a dávali jí před dětma kytku, že je to už velká slečna
To musela mít fakt radost, holka. ![]()
Moje dcera začala menstruovat v 10letech a 2 měsících. Hodně jí to překvapilo, přestože byla již nějakou dobu informovaná, byl u toho i pláč
. Naštěstí se jí to stalo doma.
Ahoj, minulý týden se dceři udělal na bradě první beďar, byla na něj patřičně hrdá, dnes už jich má možná dalších pět na čele, začíná jí pomulu růst ochlupení, máme čekat v brzké době MS? Nějak už jsem zapoměla jak jsem to měla já ![]()