Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pracuji kousek od dceřiny školy, takže kdyby se to náhodou stalo, tak budeme domluvené, že mi zavolá a já dorazím s „materiálem“ ![]()
Ahoj já jsem svoji první ms dostala v 11 a půl. Mamka mi do koly nic nedávala, ale já jsem si projistotu brala 1 náhradní vložku a 1 kalhotky. ![]()
Ahoj jemi 12,5 nahodně jsem naštívila tuto stranku je fakt zajimava.ja mněla ms už v 11,5 letech.ve 12 jsem jela ze skolou uz po 2 na hory a zatim nic.ten večer před odjezdem jsme mi asi v 23:00 mne zacalo dit neco divného za chvily to bylo fajn a tak jsem spala az do rana za 1hodinu jsem najednou dostala výtok mamku malem ranilo
ale vedela ze za to nemuzu a tak mi dala do kufru 6× kalhotky a 12 vlozek
a 12 tamponu v tu chvily to bylo ryskantní jet jen tak a tak mi dala rychle tampon tam a vlozku do kal. prisli jsme akorad vcas k autobusu tak to řekla pani uč a jeli jsme. Nebylo mi dobře. Za 4 hodiny jsme dojeli no a ja citila něco hrozného v kalhotká jenže jsem se stidila říct a tak jsem dělala jako že nic. večer jsem šla na zachod a dívam se a vložka byla uplně provlchčena od vody a krve.
byla jsem rozhozena a když jsem tampon vytahla byl uplně vlhky a červeny. Asi tak v 11 hod večer jsem si chtěla dat tampon ale nešlo mi to tam dat tak jsem si dala vlozku potom jsem ten tampon tam skusila dat a uvolnila jsem se a najednou tasm vklouzl. ráno nic ani večer ale 3 den to byla extreme silna menstruace
myslela jsem si ze vykrvacim ale byla jsem jenom v panice. potom jsem si za 10 min asi všimla že mam cele kalhotky od krve a tak jsem šla za paní učitelkou a ta se divila. okamžitě zavolala domu mamce ta chtěla abych jela dom ale i přes to jsem chtěla byt s kamoškama. pak tedi mi vyndala tampon a vložku a dala mi jak kdyby saček s trubičkou a ja si ho tam musela dat teda sacek ne jenom tu hadičku kterase rostahla 2 noci jsem přežila uplně v pohodě a ty 2 noci žadna MS.2 dny před odjezdem mě to chytlo tak že jsem nešla ani ven.
byla jsem otravena.uz byl konec tydne a zase nic.Do autobusu jsem si dala tampon i vložku v puli cesti najednou jsem to ucitila zbledla jsem domu jsme přijely a vložka od MS. potom jsme navtšívyly gynekologa a ten mi provedl vytěr. nakonec vše dopadlo ale na ty hory nezapomenu
cau!!!NELEZ DO BAZÉNU BĚHEM MENSTRUACE!!!
Ahojky
já to poprvé dostala ve 12 a ve škole.. Neměla jsem vložku, vůbec nic..
Bylo to pro mě hrozné. Takže radím přibalit jednu vložku do aktovky (radši). Nic tím nezkazíte
Pa a držím palečky vašim holkám, aby to brali dobře a nebyly kvůli tomu smutné! ![]()
Mužu v 11 letech použít kalíšek a ještě jsem se chtěla zeptat jestli je lepší mít jen vložku nebo tampon a nebo oboje
(MS jsem mela 2×)
musí být výtok před menstruací nebo nemusí
poradtě co nejdřív moc na to čekám prosím.
Jo a jěště jednu otázku jak vypadaj měsíčky nejsu si uplně jista jestli jsem je mněla ale asi jo..
není to ružové takové male
![]()
Ahojky. ![]()
Moje dcerka má menses teď už2 dny. ![]()
Byla už skoro jako poslední ve třídě takže už se nemohla dočkat. ![]()
Teď se spíš stydí
![]()
Nejhorší pro ní bylo říct to kamarádkám. ![]()
(Já se s tím spíš chlubyla). ![]()
Jak byste mysleli, že zrychlit návštěvu menstruace?
(tahle stránka mi přijde super) ![]()
Když si projedete tu stránku rychle tak uvidíte jen takové žluté blýskání(smajlíci) ![]()
Prosím zeptám se :
Menstruaci jsem dostala uplně první 30.12.2012 den před silvestrem a další měsíc jsem ji kolem třicátýho nedostala a včera jsem měla na kalhotkách hěndý výtok tmavý hodně. Tak jsem si vzala na noc vložku radši a dneska ted ráno mám pořád tmavě hnědý výtok.. Nevím jestli to dostanu ještě dneska nebo prostě jestli je to slabá menstruace
Mamky se nechci ptát a tak doufám že mi napíšete prosímm tady. Je mi 13 let.. ![]()
Moje holky(mám dvanáctiletá dvojčata)to poprvé dostali před rokem.Do školy si berou kvalitní vložky, náhradní prádlo nikdy nepotřebovali. Berou to v celku dobře asi líp jak já. Moc rychle dospívají.
Dobrý den, je mi dvanáct let a mám lehký vaginální výtok, bolí mě hlava, jdu spát kolem 20-21 hodiny večer, křeče bříška. Nosím sebou jednu vložku. Mám si brát vložek více? Nebo jsou bezpečnější na začátku intimky? Mamce se zatím nesvěřuji je mi trapně. Chci si koupit o. b. tampony a discreet intimky ale bojím se na reakci mamky co když bude volat všem v rodině Nela už má mnzes!.Jaká bude první menstruace? Bude to bolestné? Komu prvnímu o tom mám říct? Mamce že? Za odpověd děkuji mooooc ![]()
Rekni to mamce a rekni ji, ze si neprejes, aby to posilala dal. Nektere matky jsou fakt ujete. Ta moje mi to udelala taky. Uz je to asi 11 let a porad mam zlost… Jinak tampony urcite zkus, jsou pohodlnejsi, ale kup si velikost mini. Intimky jsou k nicemu, to mnozstvi krve nepojmou.
Nestresuj se. ![]()
Ahoj Nelo
já mám 14 ti letou dceru a musím říct že jsem byla ráda když s těmito otázkami přišla zamnou
Určitě jí to taky nebylo příjemné a já jako mamka jsem taky byla chvíli v rozpacích jak to všechno s ní probrat a rychle si uvědomit že už mám doma vlastně ženu
ale věř že jde jen o ten první krok pokud máš s mamkou tak nějak normální vztah tak bych se nebála, no a že to řekne všem v rodině tak to je dost možné, já se taky chlubila svojí mamce a svojí sestře i blízkým kamarádkám že mám doma ženskou
to víš pro mamky je to taková věc a chtějí se pochlubit a třeba to mamka vůbec nikomu neřekne a bude to vaše tajemství
No a jinak každá to prožívá jinak takže jednu bolí břicho a druhou né, jedné se dělá špatně a bolej jí prsa a jinou ne
ta bolest není tak strašná i když občas je to až na prášek, ale dá se to vydržet a většinou je to tak jeden dva dny, no a vložky nos třeba dvě normální u sebe v kabelce nebo v tašce do školy pro jistotu a až to doopravdy dostaneš tak uvidíš co ti bude vyhovovat, moje dcera dostala menstruaci taky ve 12 ti letech a k tampónům se odvážila až teď
no a až to dostaneš tak by to mamka měla vědět protože taky kdybys měla nějaký zdravotní problém musela bys pak jít k lékaři a ti se většinou dívek v tvém věku ptají jestli už mají měsíčky a to by pak mamka koukala ![]()
Příspěvek upraven 02.03.13 v 21:54
Řekni to mamince, jak píše @chatwenna dej stopku na posílání informace dál. Vložku u sebe určitě nos pořád, pro jistotu
taky jsem ji dceři dala do batohu, a nakonec dostala první MS o víkendu doma. Až měsíčky dostaneš, sežeň si malý kalendář a zapisuj si kdy a jak měsíčky chodí, bude to chtít vědět doktorka až půjdeš na 13 letou prohlídku.
Moooc vám děkuji všem, určitě jí to povím. Určitě jste mi pomohli všechny. Děkujiii
.