Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Starší dcera ve 13, mladší bude 14 a pořád nic. Kromě klasického poučení jsem koupila útlou knížku Rozkvétající žena…
já teď řesím jinou otázku..dcera je ženou již rok. O prázdninách jede k moři a jelikož má menstruaci ještě nepravidelnou řešíme jak to zařídit aby si moře užila. NEvíte někdo zda se u 13 děvčete dají již použít léky na oddálení? Případně dumám nad tampóny ale já je nepoužívám tak nevím jak ji vysvětlit používání. ![]()
Teda že by „chodila dřív“, to se mi moc nezdá. Těhotenství taky trvá pořád 40 týdnů
Máma to dostala v deseti, já ve třinácti. Ale už od nějakých jedenácti (?) jsem nosila ve školním batohu vložku,kdyby něco ![]()
No, tak dcera má 10, tak jsem tak počítala nejdřív v 11, že ji poučím a jak to tu tak čtu, tak snad zítra bude nejvyšší čas…
Já jsem se včera dost vyděsila, protože jsem zjistila, že Klárce začaly růst chloupky na přirození. A to jí bude teprve osm. Myslíte, že to bude mít vliv i na příchod první menstruace?
ahojky tak zrovna nedávno jsem mluvila se svou kamarádkou a ta mi říkala,že její dcerka už menstuuje a to je jí 9let! mé dceři bude v květnu také9 a už se děsím toho jak jí to budu vysvětlovat.
Halka píše:
No to já taky, ale asi je nejvyšší čas, co?![]()
Máme holky skoro stejně starý a úplně stejně pojmenovaný
. U nás probráno a Klárka se velmi těší. Já o dost méně… ![]()
Jo, jo Makino, už jsme na sebe někde narazily.
Tak to jste na tom dobře. My už jsme taky něco naznačili (když si ráno všimly, že mám špinavou noční košili a řekly, že je to od hovínka
)Petína se zajímala velmi, Kláře to vypadá je šumák uplně všechno.
A jak jsi to prosím tě podala, že se na to těší????
Kamca78 píše:
já teď řesím jinou otázku..dcera je ženou již rok. O prázdninách jede k moři a jelikož má menstruaci ještě nepravidelnou řešíme jak to zařídit aby si moře užila. NEvíte někdo zda se u 13 děvčete dají již použít léky na oddálení? Případně dumám nad tampóny ale já je nepoužívám tak nevím jak ji vysvětlit používání.
Jde to, já jsem takhle byla ve 12 letech u moře. Mamina mě vzala k svému gynekologovi, předepsal mi léky na oddálení MS, normálně jsem je užívala a potom se MS dostavila. Takže bez problému. Horší bylo mě přinutit si léky nezapomenout každý večer vzít. Mamča za mnou chodila skoro každý den jinak bych zapoměla… ![]()
Hoj,
ja to treba udelala tak,ze jsem dceri vysvetlila,ze je to parada,ze ma MS uz proto,ze to znamena,ze jednou v budoucnu(v dalekem budoucnu doufam
)bude moct mit mimčo a byt máma
Ze je vlastne tak nejak…žensky'zdrava' ![]()
Kačkachna píše:
To by mě taky zajímalo jak to říct aby se těšila…
No já nemám žádný speciální recept, ony se tak obecně raduji ze všeho nového, co je čeká, tak se holt těší na vložky, no
.
Akorát já mám mirenu a jsem bez ms, takže ony nemají šanci je vidět, občas aspon do bazénu tampon, tak jsem z toho udělala příměr.
Tak na tyhle pocity si přesně pamatuju..
A ještě máma neměla doma jiný vložky než ty příšerný vatový vté sítce,který absolutně nedržely kde měly,takže nic moc první zážitek