První menstruace u dívek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1619
14.3.13 04:39

To je mi líto, že si na to byla sama. Já mám dvanáctiletá dvojčata holky a vím jak je důležité jim o menstruaci všechno říct. Holky to poprvé dostaly už v jedenácti a tím, že byly informnný to vzal úplně v pohodě možná líp než já.
Mě moje mamka taky nic nevysvětlila akorát se zeptala jestli už jsem to dostala.
Je dobře, že to vysvětlíš své mladší sestře si opravdu skvělá starší sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nakc
2.4.13 00:01

Co vam delal gynekolog podle pravdy za 14 dni du k nemu. :cert:

• Citovat
  • Upravit
6050
2.4.13 07:42

Co by jako měl dělat?? jdeš k němu poprvé zřejmě :think: normálně tě vyšetří cca 3minuty v ordinaci a nazdar jdeš domů :palec: pokud máš špatný pocit běž ke gynekoložce (ženě) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.4.13 21:14

Ahoj,

já jsem menstruaci prvně dostala krátce po dvanáctých narozeninách, poučená jsem byla :) Bylo to jen takové špinění a hlavně to bylo doma, za což jsem byla opravdu ráda :) Pak ale bohužel přišly problémy- MS jsem měla dlouhou, 10 dní nebyl problém a navíc hodně silnou- najednou dvě nejsilnější vložky na noc + pod sebe ještě deku, no prostě hrůza :pocitac: Takže začal kolotoč obíhání doktorů a skončilo to tak, že od svým 13-ti možná 12-ti let (to už si přesně nepamatuju) beru HA, takže už nějakých 10 let.. Teď jsem zvědavá a trošku se toho i bojím, co nastane, až je za pár let vysadím :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
5.4.13 17:43

Poprvé jsem „to“ dostala kolem 13,5 let a nic moc jsem o tom předtím nevěděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabGabKaR
3.5.13 19:16

pomoc

Dobrý den, mám jeden dotaz, je mi dvanáct let a mám chlupaté nohy. Kluci se mi začali posmívat a tak jsem si řekla že se začnu holit. První jsem vůůbec nevěděla jak(takže jsem měla všude pořezané části těla),ale ted už vím že na to mám používat krémy a už to je dobré. Moje mamka to ale neví, vůbec nevím jak jí to mám říct..Ale bojím se že na to příjde a budu mít průšvih. Jak by jste reagovali vy, být mojí mamkou? Děkuji za odpověd..

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
3.5.13 21:06
@gabGabKaR píše:
Dobrý den, mám jeden dotaz, je mi dvanáct let a mám chlupaté nohy. Kluci se mi začali posmívat a tak jsem si řekla že se začnu holit. První jsem vůůbec nevěděla jak(takže jsem měla všude pořezané části těla),ale ted už vím že na to mám používat krémy a už to je dobré. Moje mamka to ale neví, vůbec nevím jak jí to mám říct..Ale bojím se že na to příjde a budu mít průšvih. Jak by jste reagovali vy, být mojí mamkou? Děkuji za odpověd..

„Opovaž se brát MOJE žiletky!!!“ :twisted:

• Citovat
  • Upravit
jaja a paja
25.5.13 10:52

Mám desetiletou dceru pořád ji pobolívá v podbříšku prý jako kdyby ji někdo na to břicho tlačil. Když jsem byla sama se sebou na ginekologii tak jsem se na to doktora ptala. Říkal že by se mohlo tělo připravovat na měsíčky ale at se pro jistotu objednáme tak jsem zvědavá co nám řekne. Sama jsem to dostala v 11 letech moje mamka mi nic neřekla nepřipravila mě na to a když jsem to poprvé dostala tak mi řekla že umírám. Nejlíp mi to vysvětlil táta a dokonce mi řekl jak se to lepí. :) Dcera samozřejmě ví že se na to neumírá a taky jsem ji o tem vše řekla kdyby náhodou.

• Citovat
  • Upravit
6050
25.5.13 14:21
@gabGabKaR píše:

No když si moje dcera taky ve 12ti chtěla holit nohy tak jsem jí to dovolila nevím jaká je tvoje mamka ale tak jí to normálně řekni, řekni že holky ve třídě si taky nohy holej a že je ti to blbý když ty jediná je máš chlupatý a řekni jí i o tom že se ti kluci posmívaj no a mamka by to teda měla pochopit, hold doba je dnes jiná já si holila nohy poprvé asi v 16ti :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
25.5.13 14:22

@Jitka1976 já jsem teda dceři normálně půjčila svoje žiletky a pak jsem jí koupila aby měla své nechápu zrovna u nohou co je za problém a ještě když je to dcera :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
25.5.13 16:59
@natyber píše:
@Jitka1976 já jsem teda dceři normálně půjčila svoje žiletky a pak jsem jí koupila aby měla své nechápu zrovna u nohou co je za problém a ještě když je to dcera :roll:

Ježiši…to byla sranda!!! Proto ten smajlík, né???  :roll:

• Citovat
  • Upravit
342
28.5.13 15:19
@gabGabKaR píše:

Já bych ti určitě nevynadala. Mám dceru 11a půl a myslím, že holení nohou jí brzo čeká. Určitě jí poradím a pomůžu vybrat, co jí bude vyhovovat. Žiletky, depilačmí krém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katkasolariková
29.5.13 19:05

Ahoj, je mi třináct a půl a mám hnědý až červený výtok, který ale teče jenom přes den a ne v noci, takže si nejsem stoprocentně jistá, že je to první menstruace. A navíc, trvá to už šest dní :'( poraďte mi prosím, co to je.
Díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6050
29.5.13 19:53

Ze začátku můžou být měsíčky slabé jak popisuješ a v noci to nemáš protože jak ležíš tak to neteče :D zapiš si do kalendáře první den kdy ti to žačalo a pomalu už by to mělo přestávac trvá to cca 4 až 7dní přibližně no měla bys to asi říct mamce ať ti poradí, pokud by to trvalo dlouho asi bys měla jít k doktoroj :mavam: a ještě to taky nemusí nic znamenat je že třeba brzy dostaneš už opravdové měsíčky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katkasolariková
29.5.13 20:06
@natyber píše:
Ze začátku můžou být měsíčky slabé jak popisuješ a v noci to nemáš protože jak ležíš tak to neteče :D zapiš si do kalendáře první den kdy ti to žačalo a pomalu už by to mělo přestávac trvá to cca 4 až 7dní přibližně no měla bys to asi říct mamce ať ti poradí, pokud by to trvalo dlouho asi bys měla jít k doktoroj :mavam: a ještě to taky nemusí nic znamenat je že třeba brzy dostaneš už opravdové měsíčky ;)

díky za pomoc, mamce už sem to rekla, ale myslím, že už to opravdické měsíčky sou protože, když sem na záchodě, utírám prakticky jenom krev :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa