První menstruace u dívek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sona34654
19.7.12 23:45

dotaz menstruace

Ahojky jsem s tatou a brachou na Moravě a dnes jsem to dostala :,( nevím jak se to pocita :nevim: vim jen že to muze trvat 3-7 dní ta prvni ale kdy to prijde zas a zas a jak dlouho to trva? :( a neprotecu na oblecení na kalhoty pres vlozku ultra super? :think: dekuju sonna :srdce: :* :srdce:

• Citovat
  • Upravit
nelosák
13.8.12 12:36

ahoj

Ahoj moje první MS byla v 10 letech :mavam:

• Citovat
  • Upravit
sona34654
13.8.12 16:41

No prádlo to je zbytečný! Ale ta vložka určitě jako bodne ;)

• Citovat
  • Upravit
sona34654
13.8.12 17:00

@sheepka to přijde :! :! :! už zachvily musite byt ostražití ;)

• Citovat
  • Upravit
sona34654
13.8.12 17:06
@Lenuleenka píše:
Já teda byla hrdá na to, že už jsem vlastně žena. Měla jsem starší kamarádku a ta to dostala poprvé ve 13letech a já pár měsíců po ní. No a mamka si mě i bráchu proškolila asi v 8 letech, takže brácha pak byl vůči mě chápavější, i když byl o rok mladší :wink: Je hodně důležitý jak to dětem podají rodiče, pokud je na to připraví a ujistí je že je to normální věc v životě ženy, tak by to měla brát normálně a o nějaké újmě na psychice by neměla být vůbec řeč :mrgreen:

Moje dcera teda ne! Pořát se děsí

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
22.8.12 17:06

Ahoj, já poprvé ve 13 letech
dcera kamarádky v 10 letech
sestřenky dcera v 11 letech
moje sestřenka v 15 letech
Je to různé, každá jsme jiná :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5052
28.8.12 11:21

Já jsem to dostala popvé ve 11 letech ležela jsem v posteli s chřipkou a přišlo to. S mámou jsem si otom nikdy nepovídala a tak jem nevěděla co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
28.8.12 20:29

Já jsem první MS dostala v 9,5 letech. I když jsme později byli u moře, tak jsem nic neoddalovala. Normálně jsem si šoupla tampon (ty jsem používala výhradně už od nějaké 3 MS, vložky mě strašně žerou). Žádná tragédie, kdyby prababička z toho nedělala neštěstí světového významu, tak by to bylo ještě lepší. Mamka mi vše vysvětlila už asi v sedmi letech. Koupila mi encyklopedii a s její pomocí mi vysvětlila jak děloha funguje.

Hlavní je nebrat to jako něco čeho bychom se měli „bát“. Třeba to ty malé slečny tak nerozhodí, pokud k tomu budeme přistupovat jako k uplně normální věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verknáléhá
1.9.12 15:56

Prosím o radu

Je mi 12 a dostala jsme první měsíčky..! :( Mám to už 8.den, je to normální?? :)

• Citovat
  • Upravit
pankrácka
3.9.12 11:01

Já to dostala v necelích osmi letech. Horsí je že se mi vsichni smáli a já byla nepripraveá :(.Měli jsme pana učitele což byl ještě větší trapas.To oblečení bych tam tenkrát měla ráda!! :! :! Takže jsem hneh odběhla na záchod a tam se rozbrečela. Byla jsem tam dlouho takže jsem dostala poznámku za chybění při hodině. Nikomu to nepreju!!!

• Citovat
  • Upravit
17
17.9.12 10:06

Já jsem je dostala v 11 a moje dcery jedna v 10 a druhá v 11.Jedna používá a nosí si s sebou do školy tampony a druhá vložky. Kupuji ji takové ty samostatně balené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.9.12 10:10

Každé to trvá jinak dlouho.Moje setra to třeba má jen 4 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.12 16:44

pomooooc

Potřebovala bych pomoc je mi 12,5 a menstruaci sem ještě neměla moje rodiče mi neřekly o tom nic a já bych potřebovala od vás poradit jak se vyměnují vložky a taky něco o menstruaci prosím :nevim: :nevim: :nevim: :( :( :( pište na email: **@centrum.cz prosím :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
natka kr.
28.12.12 22:32

Ahoj ja jsem to dostala ve skole zrovna jak naschval bylo to zrovna po mich 12 narozkach.ja jsem teda pouzila tampon ale projistotu jsem mela jeste v kalhotkach vlozku.ty tampony jsem si radsi vzala jeste do kapsy 2.ahojky :dance:

• Citovat
  • Upravit
sonca000007
29.12.12 16:31

skus i kalíšek

:pocitac: jemi 12 a uz od 10 mam menstruaci.ja uz od 10 pouzívam tampony. Podle mne by si líb zvikla na tampon.Ja nevim jak ji ale mne bylo prijemnejsi tampon nez vlozka. S tim tamponem ji porad radsi sama to urcite jeste nezna.Musi si ten tampon tam jenom dobre dat jinak ji to bude tlaci. Podle mne bych ji pradlo do skoly novy nedavala jeste ji to vypadne a vyte co kluci zacnou, hhhhaaa atd. :cert: kdyz by ji vadil tampon tak ji nauc jak se pouziva kalisek. Podle mne je takhle poradi:1.tampon potom 2.kalisek a nakonec 3.vlozka.Ale pokud ma pred tim vytok tak bych ji dala do kalhotek vlozku a tampon bych ji do te vag.ja to tak delam od 10,5 a jednou se mi stalo ze jak jsem ten tampon vytahovala tak tam bylo jeste trochu krve co ten tampon nestihl vzit a nastestí jsem tam mela vlzku tagze fajn ;) je to otrava ale co nadelame otazky mi pis na sonca1357@seznam.cz. :pocitac: ja bych ji dala oboji a maz jistotu a nemusis to aspon prat :mavam: a hlavne kdybys dala na moji radu tak 3×tampony+1.vlozku. :srdce: A hlavne to skuste treba jenom na 1den a 1noc. AHOJKY :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :*

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa