První menstruace u dívek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11736
8.7.20 14:16

@gita nemělasemeštěMS tak to buď v klidu, v 10 letech má jen opravdu málo dívek MS, většina má MS mezi 11 a 15 rokem, takže buď v klidu a jestli máš kapky krve 1× do měsíce, tak už ti MS pomalu začíná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.20 14:22

@Pet32 ale jo maji to by si nebrali do mini taštičky tmpony a vložky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5685
8.7.20 14:23

@gita nemělasemeštěMS holky rády kecají a předvádějí se. Věř tomu, že z vaší třídy v deseti skoro nikdo nemenstruuje a pokud ano, jsou to spíš výjimky. Jsi úplně v pohodě, zdravá, desetiletá holka. Mimo jiné, užívej si, že to ještě nemáš, jsou s tím starosti ;) Není super, že se můžeš v létě koupat, kdy chceš? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.20 14:27

@Veveří a ty kapky krve na kalhotkach je co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5685
8.7.20 14:30
@gita nemělasemeštěMS píše:
@Pet32 ale jo maji to by si nebrali do mini taštičky tmpony a vložky ne

Třeba si to berou, aby mohly machrovat ;) Většina holek ve třídě to ještě nemá, tak jako ty. Pokud by to měla v 10 většina holek, byl by to vzácný přírodní úkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
8.7.20 14:31

@gita nemělasemeštěMS určitě nemají, popovídej si s mámou a ona ti to vysvětlí. Každá dívka to dostane tehdy, až je tělo připraveno.

• Citovat
  • Upravit
5685
8.7.20 14:31
@Veveří a ty kapky krve na kalhotkach je co :think:

To nevím. Většinou to nejsou kapky, ale špinění, slabé krvácení. Tyto věci bys měla říct mamce, podívá se, poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.20 14:43

@Veveří nn kapky prostě když prší kapky třeba 7 kapek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
8.7.20 14:48
@Pet32 ale jo maji to by si nebrali do mini taštičky tmpony a vložky ne

spousta holek potřebuje být důležitá a tyhle věci u sebe nosí, i když ještě nepotřebujou…takže opravdu, klid. V deseti letech je menstruace opravdu spíš výjimkou, ještě to nějaký rok dva, ale někomu i třeba pět, vydrží, než budou menstruovat pravidelně.

Jinak pokud je toho bílého výtoku víc a pobolívá tě břicho, tak se kdyžtak zmiň mamce. Nemusí to být vůbec nic, protože ten bílý výtok je normální zdravá záležitost, ale když je ho moc, je trochu nažloutlý nebo bolavý (nebo to třeba svědí), můžou to být kvasinky a pak by bylo potřeba to pořešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
8.7.20 18:33

Mám dvě dcery podobného věku a v 10 letech fakt holky běžně nemenstuují. Některé ano, ale určitě ne většina. Jsou to vyjímky nebo ty, které rychleji dospívají. Většina třídy ani náhodou.

Že by holky u sebe něco nosily, to jsem neslyšela. Možná že to některá ve třídě už dostala a ostatní chtějí být taky důležité, tak nosí také (třeba pro jistotu). Neřeš to. Hlavně ne tady. Promluv si s mamkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
18.1.21 09:31

Já jsem začala menstruovat cca dva týdny před 11 narozeninami.
Mamka mi nikdy žádný vložky a náhradní kalhotky nedávala.
Pamatuji si že v mamčině kosmetické skříňce byl vždycky takový růžový balíček, který byl však otočný že nebylo vidět co to je.
Když jsem to poprvé dostala tak jsem to řekla mamce a ona vzala ten balíček z té skříňky, který tam byl asi cca rok a vyndala z něj jednu vložku a ukázala mi jak se to používá a dala mi ten balíček. Pak mi řekla, že ho tam pro mě měla přichystaný. Výtok jsem měla asi rok před mojí první menstruací. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
18.1.21 09:40

@gita nemělasemeštěMS
(vim že je ten příspěvek starší, ale i tak to tady napíšu :jazyk:)
Já jsem měla cca rok před mojí první menstruací. Moje mamka to věděla a měla pro mě nachystaný balíček vložek.
Být tebou to řeknu mamce nebo (nějaké dospělé ženě ve tvém okolí které věříš. Pokud nechceš (moc dobře vím jak je to těžké) tak si kup balíček nějakých vložek(pokud chceš tak tampónů, ale doporučuji na začátek vložky). Až to přijde budeš připravená. (ano vím že teď už jsi klidně menstruaci mohla dávno dostat :potlesk:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.21 18:21
@Mahora píše:
Ahoj holky, doma mám desetiletou slečnu, už jí rostou chloupky v podpaží, ale prsa prozatím ne. Chtěla jsem se zeptat, kdy měly vaše dcery poprvé menstruaci, zda jste jim třeba do školy dávaly náhradní prádlo a vložku, „kdyby náhodou“…Já už si přesně nepamatuji v kolika letech jsem ji měla já, ale včera se mne má dcera na to zeptala, tak nevím, jestli v „dnešní době“ menstruace chodí o něco dřív, než např. před 15-20 lety :mrgreen: .

To mojí dceři pro změnu začala růst prsa mnohem dřív než chloupky v podpaží (vlastně ještě ani nezačaly). První MS měla asi týden před jejimi jedenáctými narozeninami. Trvala zhruba 4-5 dnů a nebyla ani nijak silná. Já sama jsem ji měla taky tak kolem jedenácti, takže už jsem to čekala. Naštěstí byly v tu dobu prázdniny a tak byla v podstatě celou dobu doma. Odteď si bere do aktovky 2 náhradní vložky pro případ, ale druhý cyklus měla až skoro 3 měsíce po prvním, takže to ze začátku rozhodně nebylo moc pravidelné. Náhradní kalhotky bych ji podle mého nedávala, protože první cyklusy bývají většinou mírné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
4.4.21 19:22

@maminka2000 příště, než budeš na něco reagovat, tak si pro jistotu přečti datum, kdy to zakladatelka psala :mrgreen:
je to příspěvek z roku 2011, takže tehdejší dívčina dnes má 20 let :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.21 23:39

Prvni menstruace - délka

Dobry vecer, ženy, potrebuji se zeptat jak dlouho asi tak muze trvat prvni menstruace? Dceri je da se rict cerstvych 11 a prvni ms dostala v sobotu 24.7. od te doby to ma, ale teď už spis jako vytok ne vylozene krvaceni. Muze to tak byt? Ja sama jsem to take mela poprvé v 11,ale prubeh uz si nepamatuji. Diky za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa