Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zítra jdeme na první očkování hexy, oddalovala jsem to jak se dalo a tak zítra budou malé 4měsíce a kousek. Čípky mám nachystané kdyby něco, slyšela jsem něco o tvarohu že prikládat na vpich aplikoval jste někdo? Jak přesně ten tvaroh dát a studený?
Ještě přemýšlím o nepovinném očkování po přečtení zdejší diskuze mám v hlavě zmatek ještě větší co je vlastně pro moje díte nějlepší očkovat či ne. Přemýšlela jsem o Prevenaru ale až později kdy už se dává jen dvě dávky či tak nějak zatím mám v plánu jen hexu a uvidí se.
Díky za rady
@emma217 co se týče dalšího očkování, přečti si knihu „Doba jedová“ a pak se rozhodni. Já osobně jsem dceru nenechala očkovat ničím jiným, než Hexou a ani z té nejsem nadšená, i MMR teď v 15ti měsících jsem odložila. Prevenar je proti 13 druhům pneumokoka, ovšem existuje jich více než 90 a navíc po očkování se můžou ty ostatní druhy stát „agresivnějšími“…a mám strach z nežádoucích účinků…
@Verca1989 co je to za očkování MMR? Jsem v tomto směru opravdu laik a již jsem se s tím setkala ale vůbec nevím co to je díky za očkování
@emma217 to je vakcína proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. Může se očkovat od 15ti měsíců věku a horní hranice není stanovena, takže se může v pohodě odložit, dřív jak ve 2 letech ji rozhodně očkovat nenechám.
@emma217 ono je dobré to vědět, protože mnoho lékařů to na matky zkouší tím stylem, že MMR je povinná vakcína a nelze odložit a zkrátka doufají, že dotyčná o tom nic neví, tak je lepší být připravená, je to takhle dáno zákonem, takže doktor nemůže nic ![]()
@emma217 Kup si v lékárně mastičku EMLA, bohužel stojí cca 700, naštěstí náš lékárník ji rozděluje po malých dávkách za 70kč, což je paráda! namaže se místo vpichu přibližně hoďku před a mimčo pak necítí vpich! je to hodně účinný, kamarádky už vyzkoušely! My jdeme poprvé ve středu, tak jsem zvědavá zda nám to taky pomůže!
@Anonymní píše:
@Verca1989 a ta hexa to je co a je to povinne?
záškrt, tetanus, dávivý kašel, hepatitida B, haemophilus influenzae a dětská obrna…řadí se mezi povinné ale každopádně nikdo nemůže rodiče nijak nutit očkovat, akorát pak samozřejmě mohou být problémy s přijetím do školky apod…mě osobně v této vakcíně nejvíc vadí ta žloutenka, nechápu jaký má smysl, očkovat proti ní kojence…
@i_ivankaa píše:
@emma217 Kup si v lékárně mastičku EMLA, bohužel stojí cca 700, naštěstí náš lékárník ji rozděluje po malých dávkách za 70kč, což je paráda! namaže se místo vpichu přibližně hoďku před a mimčo pak necítí vpich! je to hodně účinný, kamarádky už vyzkoušely! My jdeme poprvé ve středu, tak jsem zvědavá zda nám to taky pomůže!
muj 3m syn ani nestacil zaplakat, kdyz mu mudra pichla injekci, udelal moldanka a nez jsem ho vzala na ruku, zacal se chechtat… (Smeje se porad, skoro na kazdeho a rad). Nevim, co se z toho dela?!?! Jakoupak masticku?! Hodte se hlavne vy do klidu… Pro dite injekce ci ockovani neni mnohdy tak stresujici, tak proc se stresujete a vymejslite kravoviny?! Pichne, zabreci, pomazli a je zapomenuto ![]()
Nekde jsem cetla, ze Nurofen je lepsi, protoze Paralen muze poskodit jaterni bunky. Navic se Paralen s ockovanim nedoporucoval, kvuli nejake reakci.
No na očkování jdeme již zítra ráno a známá něco říkala o tvarohu který se dává po vpichu ale nevím jak prý pak měla děti bez teplot a reakcí.
Naše malá,5 měsíční má za sebou 6 očkování,3× hexa a 3× prevenar a tlemila se u toho jak lećo, takže nechápu na co nějaké mastićky a podobné nesmysly. Nejdŕív zkuste jak na to vaše díté bude reagovat a pak to teprve řešte. Ale preventivně něćím patlat nohu aby to nebolelo
? A jinak, nechápu proč na znecitlivění ćehokoliv kupovat mastičku za 700 kč
, když stačí mesocain gel za pár kaček ![]()
My jsme byli včera na první očkování. Matyášek dostal hexa a prevenar. Řval jako tur, pak byl celý den ubrečený a večer měl teplotu. Na noc dostal Ibuberl sirup a spal krásně až do pěti ráno jako normálně
. Teď ráno je v pohodě ![]()
Tak to máme za sebou a malá ani skoro nepípla tak jsem ráda. Mudr. poradila chladit nožičku a případně při teplotě či když by byla uplakaná dát čípek. Tak uvidíme jak to bude dál.
Jinak já se raději připravím dopředu na nejhorší než pak být z toho nemile překvapená…
Ahoj holky.Dnes v poledne jsem byla s malou na prvnim ockovani Hexa.Kdy muzou nastoupit nejake reakce? Zatim je v pohode, smeje se. Diky