Jaký je rozdíl??? Klasická vakcína x Priorix

68
25.2.08 13:07

Jaký je rozdíl??? Klasická vakcína x Priorix

Ahoj, chci se zeptat, jaký je rozdíl mezi klasikou proti zarděnkám&spol a tou placenou Priorixem?? Prý má být šetrnějsí, ale moc se me to tedy nezdá… Kamarádka má jít na očko a neví, kterou by měla dát, tak chci znát rozdíl, dekuju moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
25.2.08 13:22

Ahoj,
ja bych se poradila s doktorem, co doktor to nazor, nam doktorka jako prvni ockovani doporucila hexa vakcinu, kterou jsme si platili. Ted kdyz jsem se ji ptala na ockovani proti zardenkam, tak nam doporucila klasickou vakcinu, ma s ni pry lepsi zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
25.2.08 13:25

Taky máme jít na zarděnky a nevím, kterou vzít…
Tak budu ráda za zkušenosti!!

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
25.2.08 13:35

Ahojky

tak my zaplatili Priorix a totálně bez reakce,ani napuchlou ručičku neměla. Vím že na to klasické očkování bývá hodně reakci,ale asi jak u koho.Kamarádka měla klasickou, a měli nateklou ručičku po očkování a večer se osypal. Ale třeba bychom neměli reakci ani na tu klasickou.nevím. Jen mi Priorix byl doporučován, početla jsem i diskuze, a není to zas taková částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
25.2.08 13:37

ahojky

my platili jak hexa, tak Priorix. obě děti mi trpěli atop.ekzémem a tak nám to doporučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
25.2.08 13:38

Ahoj,
my očkovali klasickou, týden po očkování se Honzík trochu osypal a měl večer teplotu 38,1. Byl přes den mrzutější, další dny v pohodě.

Já se rozhodovala podle tohoto:
http://www.vakciny.net/…ta/P_MMR.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
25.2.08 13:43

Tady je výcuc /> Mám 16 měsíčního syna.V úterý 22.8.06 jsme byli na očkování proti spalničkám,zarděnkám,příušnicím.Naše pediatrička nám doporučila vakcínu Priorix,která má mít minimál.nežád.účinky.Již druhý den po očkování měl teplotu kolem 37,1, tak to trvalo až do 7dne,kdy teplota začala stoupat.8 i 9 den má teplotu k 39st.Má také zvětšené krční uzliny a levou uzlinku v zátylku.Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho můžou teploty trvat,aby to ještě bylo v normě?Vím také o možné komplikaci-spalničkové encefalitidě,která je jen v malém procentu.Kdyby měla tato komplikace nastat, projevila by se hned při teplotách nebo až s odstupem 8-l4 dnů po teplotě? Přečetla jsem si,že tak probíhá u spalničkového onemocnění.V sobotu by měl mít syn křtiny. Nevím, jestli kdyby byl bez teplot ,ho můžu ,tak brzy po reakci tam vzít? E.Š.

Výrobce vakcíny Priorix nevydal žádné informace o tom, že by tato vakcína byla šetrnější než u nás používaná vakcína Trivivac, to si Váš pediatr popletl. Bohužel pro Vás, Priorix je vakcína za úplatu na rozdíl od státem hrazené vakcíny Trivivac. Pokud jde o nežádoucí účinek, patří mezi očekávané, nástup teploty (pokud se objeví) bývá zpravidla mezi 5. až 7. dnem po očkování a do 14 dní by měla spontánně vymizet. Zda může dojít ke komplikacím nelze vyloučit, avšak to jen ve výjimečných případech. Neurologické poruchy se objevují v míře nižší než 0,01%. „Spalničková encefalitida“ po očkování nebyla dosud nikdy pozorována nebo zaznamenána. V každém případě je dobré konzultovat nežádoucí účinek s Vaším pediatrem i proto, aby jej nahlásil do centrálního registru nežádoucích účinků a rozhodl o dalším postupu.

Mého syna čeká očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám v 15. měsíci. Jaký rozdíl je mezi vakcínou Trivivac a Priorix? R.M.

Rozdíl mezi vakcínou Trivivac a Priorix spočívá zejména ve vakcinační složce proti příušnicím. U nás je dlouhodobě podávána a tedy i praxí ověřena vakcína Trivivac. Vakcína Priorix je v České republice k dispozici jen sporadicky. Marketingové studie ukazují srovnatelné výsledky obou vakcín v bezpečnosti i účinnosti s mírnou převahou prospěšnosti vakcíny Trivivac. Zůstal bych u české vakcíny Trivivac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3462
25.2.08 13:45

Taky jsme zůstali u klasické vakcíny. Dneska jedenáctý den po očkování a zatím bez reakce. Byla jsem pro ni rozhodnutá po přečtení pár diskuzí tady na emiminu, naše doktorka nám Priorix stejně ani nenabídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21720
25.2.08 13:51

no, my jsme dávaly Priorix a bylo to v pohodě a bez reakce. ale přiznám se, že jsem to nějak moc nestudovala a asi jako u každé vakcíny se najdou názory pro i proti. jinak doktorka se na tu hrazenou vakcínu tvářila tak neslaně nemastně. ani mi jí nedoporučoval, ani nevyvracela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
25.2.08 13:54

Děkuju!!!

Moje mudra nabízí všechny „placené“ vakcinace… já jsem zatím rozhodnutá jen pro očkování proti pneumokokovi a časem proti klíštovce.

Jsem ráda za vaše zkušenosti, nechám malé dát klasickou, českou. DOposud jsme po očkování nikdy zádnou reakci neměli - ani nateklé místo vpichu, horčečky… ta snad ani tentokrát.

ještě jednou díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
25.2.08 13:58

Ahojky, taky jsem hledala odpověď na stejnou otázku a psala i do poradny - kopíruju odpověď:

Dobrý den,
Děkujeme za váš dotaz.

V žádném případě Priorix není šetrnější vakcínou. Obě vakcíny jsou tvořeny živými viry spalniček, příušnic a zarděnek; jsou snášeny zhruba stejně dobře
a účinek obou vakcín je rovněž stejný nebo podobný bez větším významných
rozdílů.
Jediný rozdíl mezi oběma vakcínami je v tom, že Trivivac je hrazen státem a
Priorix si musí hradit každý rodič.
Další informace najdete zde:
 http://www.vakciny.net/…_2007_05.htm

Poznámka:
Od doby co se příležitostně užívá na našem trhu Priorix jsem zaznamenal od čtenářů serveru vakciny.net mnoho rozčarování při používáním vakcíny Priorix
(dokonce někteří uvádějí reakce, které prý jejich lékařka nikdy za svou
praxi nezaznamenala). Tím nechci tvrdit, že Priorix je horší vakcínou, jen
subjektivní názory nebo pohledy jednotlivců neznamenají v souhrnném
hodnocení nic významného. Pokud Vám nevadí si vakcínu uhradit, pak skutečně
jiný rozdíl v obou vakcínách nehledejte.

S pozdravem
Dr.M.Petráš

Očkovali jsme klasikou a naprosto bez reakce - žádná teploty, osypání ani nic jiného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.2.08 14:53

Holky očkuji klasikou a jsme (až na drobné projevy - ale fakt drobné) bez reakcí..

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.2.08 16:08

Ačkoliv to první očko jsme zaplatili tu hexu, tak zarděnky jsme dali klasiku. Z diskusí mi vyplynulo, že v tom zas takový rozdíl není. Resp. n takový, abych to musela mít. Tak jsme to zkusili a případně bych jí koupila po větší reakci na Trivivac.

Reakce nebyla absolutně žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
25.2.08 20:36

Měli jsme hrazenou vakcínu a syn byl bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.08 10:43

Nám doktorka doporučila Priorix z těchto důvodů:

1. očkovací látky je menší množství, proto prý vpich méně bolí,
  2. můžeme na očkování přijít kdykoliv (Trivivacu je v jedné ampuli množství pro dvě děti - musí se objednávat dvojice dětí),

3)v priorixu je prý méně lidského albuminu - tím pádem je prý méně komplikací.
No, nevím. Na těch stránkách vakciny.net mě docela zvyklali. Fakt nevím.
 Katka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek