První pohyby u prvorodiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36544
15.11.10 17:34

Holky ja citim to skrundani a bublinky, a to ze tam to mimi opravdu plave… a to jsem prvorodicka ve 13tt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
10.12.10 11:23

Já cítila pohyby okolo cca 18. - 20. týdne, úplně to nešlo rozlišit, zda jsou to pohyby nebo něco jiného, náznaky jsem cítila i trošku dřív. Ale bylo to tím, že mimi má zadní placentu, prvorodičky s přední to prý cítí o dost později, takže žádný strach :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
10.12.10 12:12

Ahoj, jsem 24+2 a uvědomovat si, že cítím pohyby jsem začla tak kolem 21. tt. Ale pravděpodobně jsem je cítila už v 15.tt Ale to až teď s odstupem. Těžko se mi rozeznávalo, zda jsou to větry nebo mimčo. I teď cítím pohyby jen občas. Zvláště když si lehnu na záda a bříško mi spadne. To se pak malá začne mrvit aoznamovat, že se ji to nelíbí, že tamnemá místo. Jo a taky je víc cítím, když ležím na nesprávném boku (u mě levém). To ona nemá ráda. Většinou tam má hlavičku a to se ji strašně nelíbí. Taky nemá ráda, když se moc v sedě předkloním. To hned ťuká. Ale taky mám třeba celý den vcelku klid. A ona si tam jen vklidu plave a dělá kotrmelce.

Na cítění pohybů má prý taky vliv tloušťka člověka. Jako že silnější ženy mohou cítit mimčo později, hubenější dříve. Taky množství plodové vody a velikost mimča. Jo a taky, kde je uložena placenta. Já malou cítím asi míň proto, že mám placentu na přední stěně.

Takže nebuď smutná. Znám holky, které cítili první pohyby až po 25.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
13.12.10 08:56

Tak tohle byl přesně můj problém. Říkala jsem si 20tt za dveřma a ono nic UZ taky až za 14 dní, byla jsem nervózní, že neni něco v pořádku, ale včera ráno jsem se dočkala, sice jenom malinko malilinko, ale když jsem si dala ruku na bříško tak jsem mimi cítila - dalo mi dárek k svátku :-D Neboj pohyby přijdou moje kamarádka je cítila až v 22tt. každá to máme jinak, ale dočkáš se hlavně nebuď nervózní ať mimi neublížíš. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
derunka
13.12.10 22:08

Ahoj taky bych to nehrotila. Jsem nyní ve 20. týdnu, bříško prakticky žádné (jen když se najím) a prcka cítím už od 17. týdne. Je to moje první a taky jsem čekala že to přijde později. Mám prý ale slabší břišní stěnu.

• Citovat
  • Upravit
819
14.12.10 10:31

chtěla jsem se zeptat na zkušensoti zkušenějších :-P
teď v neděli jsem cítila první pohyby, ale jenom když jsem si hladila bříško a dneska od rána mám pocit, že mimi cítím dost pravidelně třeba teď sedim u pc a zdá se mi, že mimi na mě klepe už skoro minutu je tohle vůbec možný nebo mám jenom v hlavě, že už mimi cítím tak si myslim, že všechno co je jinak jsou pohyby???nechci mít falešnou radost :lol:
a ještě ke všemu mě bíchá v levym podbřišku :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
14.12.10 12:25

U PC cítit mimčo můžeš víc, protože stlačuješ břicho a mimčo se brání, protože má málo místa. Mě taky u PC více kope. Taky je mimčo cítit více, když si lehnete na záda, to spadne břišní stěna na mimčo a opět se bude bránit, že se mu to nelíbí. Zato míň je mimčo cítit, když chodíte a něco děláte.
Nebojte se, dočkáte se a pak budete říkat, už aby přestalo kopat. Já jsem teď 24+6 a mimčo kope každým dnem víc a víc. Dokonce včera večer se tak opřelo do břišní stěny, asi hlavou, až jsem měla břicho našišato a pěkně to bolelo. Hlazením jsem ho pak přesvědčila, že to pro mě není moc příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
14.12.10 12:38

ale pořád je to jenom takový „tichý klepání“ a zdá se mi to moc pravidelný na to aby to byli pohyby, ale asi to nemůže být nic jinýho :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
14.12.10 12:42

už jsem našla to správný vyjádření :-) je to jako nepravidelný tepání srdíčka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
14.12.10 12:48

Já měla do minulého týdne taky jen takové malinké klepání a ke všemu jen občas. Ale tento týden mi dává pěkně malá zabrat. Předtím se ozvala jen občas, ráno, večer apod. Ale teď mi poskakuje břicho dost často i přes den. Kdykoliv si sednu nebo lehnu. Při chuzi ji tak necítím. Jen když kopne do močáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
14.12.10 13:03

tak to jsem ráda, že to nemusím mít vsugerovaný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marishka89
18.12.10 02:16

já měla ty první nepatrný „bublinky“ už ve 14tt, ale cítila jsem to jen v absolutním klidu večer před spaním, a jen sem tam ťuk. Velice jisté a svérázné pohyby mám asi od 16tt, od začátku 17tt už byly cítit i dlaní na břiše po pár dnech se mi už při kopání dělají na bříšku jasně viditelné boule :-D Sice jsem prvorodička, ale před těhu jsem byla velice štíhlá, (a jsem i teď-58kg) měla jsem vždycky problém nabrat a prý i tím to může být, že pohyb cítím tak brzo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.19 11:41

Dobrý den chtěla bych se zeptat podle ultrazvuku s mynuleho čtvrtka mám placentu navrchu a necítím vůbec pohyby. Doktorka mi říkala že je to jako by mne bouchala do polštáře. Mám strach začínám v 22 týdnu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky