Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky ja citim to skrundani a bublinky, a to ze tam to mimi opravdu plave… a to jsem prvorodicka ve 13tt ![]()
Já cítila pohyby okolo cca 18. - 20. týdne, úplně to nešlo rozlišit, zda jsou to pohyby nebo něco jiného, náznaky jsem cítila i trošku dřív. Ale bylo to tím, že mimi má zadní placentu, prvorodičky s přední to prý cítí o dost později, takže žádný strach ![]()
Ahoj, jsem 24+2 a uvědomovat si, že cítím pohyby jsem začla tak kolem 21. tt. Ale pravděpodobně jsem je cítila už v 15.tt Ale to až teď s odstupem. Těžko se mi rozeznávalo, zda jsou to větry nebo mimčo. I teď cítím pohyby jen občas. Zvláště když si lehnu na záda a bříško mi spadne. To se pak malá začne mrvit aoznamovat, že se ji to nelíbí, že tamnemá místo. Jo a taky je víc cítím, když ležím na nesprávném boku (u mě levém). To ona nemá ráda. Většinou tam má hlavičku a to se ji strašně nelíbí. Taky nemá ráda, když se moc v sedě předkloním. To hned ťuká. Ale taky mám třeba celý den vcelku klid. A ona si tam jen vklidu plave a dělá kotrmelce.
Na cítění pohybů má prý taky vliv tloušťka člověka. Jako že silnější ženy mohou cítit mimčo později, hubenější dříve. Taky množství plodové vody a velikost mimča. Jo a taky, kde je uložena placenta. Já malou cítím asi míň proto, že mám placentu na přední stěně.
Takže nebuď smutná. Znám holky, které cítili první pohyby až po 25.tt.
Tak tohle byl přesně můj problém. Říkala jsem si 20tt za dveřma a ono nic UZ taky až za 14 dní, byla jsem nervózní, že neni něco v pořádku, ale včera ráno jsem se dočkala, sice jenom malinko malilinko, ale když jsem si dala ruku na bříško tak jsem mimi cítila - dalo mi dárek k svátku
Neboj pohyby přijdou moje kamarádka je cítila až v 22tt. každá to máme jinak, ale dočkáš se hlavně nebuď nervózní ať mimi neublížíš. ![]()
Ahoj taky bych to nehrotila. Jsem nyní ve 20. týdnu, bříško prakticky žádné (jen když se najím) a prcka cítím už od 17. týdne. Je to moje první a taky jsem čekala že to přijde později. Mám prý ale slabší břišní stěnu.
chtěla jsem se zeptat na zkušensoti zkušenějších ![]()
teď v neděli jsem cítila první pohyby, ale jenom když jsem si hladila bříško a dneska od rána mám pocit, že mimi cítím dost pravidelně třeba teď sedim u pc a zdá se mi, že mimi na mě klepe už skoro minutu je tohle vůbec možný nebo mám jenom v hlavě, že už mimi cítím tak si myslim, že všechno co je jinak jsou pohyby???nechci mít falešnou radost ![]()
a ještě ke všemu mě bíchá v levym podbřišku ![]()
U PC cítit mimčo můžeš víc, protože stlačuješ břicho a mimčo se brání, protože má málo místa. Mě taky u PC více kope. Taky je mimčo cítit více, když si lehnete na záda, to spadne břišní stěna na mimčo a opět se bude bránit, že se mu to nelíbí. Zato míň je mimčo cítit, když chodíte a něco děláte.
Nebojte se, dočkáte se a pak budete říkat, už aby přestalo kopat. Já jsem teď 24+6 a mimčo kope každým dnem víc a víc. Dokonce včera večer se tak opřelo do břišní stěny, asi hlavou, až jsem měla břicho našišato a pěkně to bolelo. Hlazením jsem ho pak přesvědčila, že to pro mě není moc příjemné.
ale pořád je to jenom takový „tichý klepání“ a zdá se mi to moc pravidelný na to aby to byli pohyby, ale asi to nemůže být nic jinýho ![]()
už jsem našla to správný vyjádření
je to jako nepravidelný tepání srdíčka ![]()
Já měla do minulého týdne taky jen takové malinké klepání a ke všemu jen občas. Ale tento týden mi dává pěkně malá zabrat. Předtím se ozvala jen občas, ráno, večer apod. Ale teď mi poskakuje břicho dost často i přes den. Kdykoliv si sednu nebo lehnu. Při chuzi ji tak necítím. Jen když kopne do močáku.
já měla ty první nepatrný „bublinky“ už ve 14tt, ale cítila jsem to jen v absolutním klidu večer před spaním, a jen sem tam ťuk. Velice jisté a svérázné pohyby mám asi od 16tt, od začátku 17tt už byly cítit i dlaní na břiše po pár dnech se mi už při kopání dělají na bříšku jasně viditelné boule
Sice jsem prvorodička, ale před těhu jsem byla velice štíhlá, (a jsem i teď-58kg) měla jsem vždycky problém nabrat a prý i tím to může být, že pohyb cítím tak brzo…
Dobrý den chtěla bych se zeptat podle ultrazvuku s mynuleho čtvrtka mám placentu navrchu a necítím vůbec pohyby. Doktorka mi říkala že je to jako by mne bouchala do polštáře. Mám strach začínám v 22 týdnu.