První příkrm a stolice miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13784
11.9.11 11:05

Heličko to spíš bude tím kakáním… Můj syn zase neustále kakal, když byl plně kojený, taky byl opruzený, proto jsme začali s příkrmy. Tím se to upravilo, ale u každého dítěte to je jiné. Zkusila bych dát víc rýže a mrkve, případně pomalu začít s kašemi (záleží jak je dcera stará).

A na opruzeniny je nejlepší hodně silný černý čaj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
11.9.11 11:09

AnastazieB dcerce je půl roku a pár dní, se zeleninou teprv začíná, tak nevím můžu už jí zkusit dát příkrm s rýží? Já ji zadek omývám hlavně vodou, hodně větrám, ale ten černý čaj taky zkusím - díky za tip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
11.9.11 11:48

Heličko to asi ještě ne, tak musíš vydržet… třeba se to upraví samo. Znám to taky, jen u „vajíček“ - bylo nakakáno v každé plíně, zadeček trochu opruzený, jakmile se opruzenina zlepšila tak šup, další zapomenuté hovínko a jelo se na novo. Kakal i v noci, musela jsem vstát a přebalit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.9.11 12:15
helička píše:
AnastazieB dcerce je půl roku a pár dní, se zeleninou teprv začíná, tak nevím můžu už jí zkusit dát příkrm s rýží? Já ji zadek omývám hlavně vodou, hodně větrám, ale ten černý čaj taky zkusím - díky za tip :-)

Helicko, cista ryzova kase, co se da koupit v obchode, je urcena pro deti od 4 mesicu, takze ryze bych se rozhodne nebala.
Ja ji normalne davam uz od zacatku prikrmovani, a to jsem vcelku opatrna matka na to, co deti jedi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
11.9.11 12:17

Opruzeniny taky jsme neznali do teď, mazala jsem jí to pityolem, sudocremem a nakonec nám zabral bepanthen :palec: jinak já zkusila dát i mrkev s rýži, samo nedala jsem jí toho hodně, s příkrmama jsme začali cca před 14dny :-) jinak malá kaká těch 6× denně, ale vypadá spokojeně, ale mě to trochu znepokojuje, jestli to je ok :nevim: tak snad jj, zkusím pár dní vysadit příkrmy a jen kojit, kdyžtak přikrmit UM a uvidíme… 20. jdeme k doktorce, tak se zeptáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
11.9.11 12:19
Klementyna píše:
helička píše:
AnastazieB dcerce je půl roku a pár dní, se zeleninou teprv začíná, tak nevím můžu už jí zkusit dát příkrm s rýží? Já ji zadek omývám hlavně vodou, hodně větrám, ale ten černý čaj taky zkusím - díky za tip :-)
Helicko, cista ryzova kase, co se da koupit v obchode, je urcena pro deti od 4 mesicu, takze ryze bych se rozhodne nebala.
Ja ji normalne davam uz od zacatku prikrmovani, a to jsem vcelku opatrna matka na to, co deti jedi..
:palec: :palec: :palec:
tak to bude tím, že kakáme 1× za 4 dny! Doporučuji :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
11.9.11 12:57

AnastazieB: taky jsem si oddychla když už konečně začala spát skoro celou noc, no a před pár dny se to změnilo a několikrát za noc vstávám a přebaluju…
Klementyna: ty kaše se dávají na noc? Já se v tom ještě moc neorientuju
Petulikk: malá taky vypadá spokojeně, tak snad je to tak v pořádku
Holky děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
11.9.11 13:07

kaše na noc místo večerního kojení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.9.11 14:34

Nas malej je strasne zrave dite, na jidlo jak dravec uz od zacatku (prvni syn takovy vubec nebyl), takze jsem mu prvni den dala jen zeleninu v poledne, ale uz ud dalsiho dne mel zeleninu v poledne a vecer kasi (davam obilnou ci ryzovou), a po tydnu uz jsme davali kasi i rano, takze basti trikrat denne, ke sve velike spokojenosti! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
11.9.11 21:22

Spokojeně vypadá, ale teď večer to měla trošku i nazelenané :-( jsem z toho dost špatná, uvidíme co v noci a kdyžtak zítra zajdeme k doktorce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.9.11 22:11
Petulikku
Petulikk píše:
Spokojeně vypadá, ale teď večer to měla trošku i nazelenané :-( jsem z toho dost špatná, uvidíme co v noci a kdyžtak zítra zajdeme k doktorce :-(

V me moudre knizce pisi, ze nazelenala barva stolice pri prikrmech (ci skoro jakakoliv jina barva), je naprosto normalni. A kor kdyz dite vypada spokojene, tak bych se nijak neznepokojovala.
A to caste kadeni je tez normalni. Nektere deti maji z prvnich prikrmu zacpu, jine zprujmovati, ale oboji je pry ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
12.9.11 09:49

Klementýnko to jsi mě uklidnila :-) další kakání bylo až ráno :dance: a už normální hořčice :-) a opět teď po kojení, trošku s hlenama, ale to mívala i předtím :-) tak snad to bude ok, a opravdu to je jen těma příkrmama, bo včera jsem jí jen kojila až večer jí přikrmila bebou :-) navíc je dcerka hodně aktivní bylo jí šest měsíců a už si stoupne a asi jí prostě dobře spaluje, asi to teď nechám tak a příští týden jdeme na půlroční kontrolu, tak se zmíním doktroce a uvidíme co mi řekne :-) ještě jednou moc díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
15.9.11 15:01

Taky hlásím úspěch :-) po dvou týdnech na příkrmech si s tím asi bříško poradilo a kaká „jen“ 3× denně a opruzeniny jsou taky pryč..ale pořád najednou sní maximálně třetinu malé skleničky, kdy vám děti snědly celou? Chápu to správně, že než sní celou tak se s masem nezačíná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
15.9.11 21:44

Tak my nakonec šly k doktorce, vzala stěry a vše je naštěstí ok :-) no a toho odpoledne jsem našla zoubek :-) takže to bylo nejspíš tím :-) už tolik ani nekakáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.3.13 20:50

Ahoj holky prosím vás, já dávám příkrmy už asi měsíc. kakáme i 5× denně, většinou je to tužší, ale na co bych se chtěla zeptat, dělají se nám na zadečku takové boláčky, nejdřív je to jenom červené a postupně z toho vylezou bílý pupínky, když to stříkám sprejem z aloe vera, nebo mažu bepantenem, tak to zmizí, ale jakmile, mažu sudokremem nebo rybilkou zase se to objeví. myslíte, že to může být alergie na příkrmy (to si ale myslím, že by nezmizelo po ničem)?nebo spíš má reakci na kosmetiku nebo plenky? a nebo je to jenom tím, že víc kaká? díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí