První příkrm u větších kojených dětí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
První příkrm u větších kojených dětí
Ahoj,
chtěla bych poprosit mamanky větších kojených dětí kdy jste davaly první příkrm?
Dnes mi dr. řikala, že od 4,5m bychom měli začit.
Mala ma ted 3,5m a 7kg je plně kojena.
myslela jsem, že u kojenych děti se davaji přikrmy až od pul roka ne??
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že hlavní je, jak to sama cítíš a jestli to malé stačí. Prospívá zatím pěkně, ale říká se, že pokud dítě má více jak 6 kg často jim MM nebo UM už nestačí a je vhodné začít přikrmovat. Druhá věc je, že stejně ze začátku ti toho moc nesní a je to spíš ochutnávání a zvykání-než najedeš na plné dávky, tak to nějakou dobu potrvá a pokud už teď je větší, tak by nemusela mít vše co potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mléko stačí, rozhodně bych od 4.5 měs. nepřikrmovala, jaký k tomu má dr. důvod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky chtěla plně kojit do půl roku, ale před pátým měsícem jsem měla pocit, že pouze mléko přestává synovi stačit. Je to docela jedlík. Tak jsme začali s příkrmy. Tedy ze začátku jsem byla ráda, když do sebe vpravil jednu lžičku od čehokoliv. Takhle jsme trénovali asi měsíc a kolem půl roku už se pěkně rozjedl a teď nemá s jídlem problém
Takže začít dávat třeba kašičky na noc bych se nebála. Ona ti malá toho zpočátku stejně moc nesní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syna byl také pořádný kus, ale nikdy mi doktorka nic takového neřekla, začala jsem po půl roce, mléka jsem měla dost. Kamarádka teď říkala, že její syn je na UM a i ona začala až v půl roce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme začali ve 4 měsících, tedy před 14 dny, dr. m to doporučila, aby mě malej nesežral
kojím totiž co 2 hodiny i v noci a jsem už kaput
začali jsme rýžovou kašičkou na noc (někdy z MM někdy z UM jak se mi chtělo) a teď pomalu zkoušíme mrkev, banánek, bramboru, ale ten můj teda nedá pár lžiček on do sebe nacpe celou porci a pak chce ještě nakojit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syna byl také pořádný kus-viz podpis u metříku, ale nikdy mi doktorka nic takového neřekla, začala jsem po půl roce, mléka jsem měla dost. Kamarádka teď říkala, že její syn je na UM a i ona začala až v půl roce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď je nový přístup, že by dítě mělo dostat příkrm dřív - kolem 5 měsíce plus mínus. Aby se seznamovalo s potravinami a zvykalo si na ně. Je potom prý větší šance, že nebude trpět potravinovými alergiemi. Proto jsem začala přikrmovat v 5 měsících i přes to, že malé mlíčko stačilo a prospívala krásně. Už „papáme“ asi 3 týdny a zatím je to vždy jen pár lžiček a dokojím. Nepotřebuju nahradit mlíčko příkrmem, ale chtěla jsem, aby se malá seznámila s různými potravinami. I když zatím dávám jen zeleninu.. A před 6 měsícem přidám i lepek, ten se také teď doporučuje dát dítěti dřív, do 6 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pozor, toto je zcela nový názor a ne každý doktor např., který se zabývá celiakií s tím souhlasí.
![]()
@petule9 píše:
Teď je nový přístup, že by dítě mělo dostat příkrm dřív - kolem 5 měsíce plus mínus. Aby se seznamovalo s potravinami a zvykalo si na ně. Je potom prý větší šance, že nebude trpět potravinovými alergiemi. Proto jsem začala přikrmovat v 5 měsících i přes to, že malé mlíčko stačilo a prospívala krásně. Už „papáme“ asi 3 týdny a zatím je to vždy jen pár lžiček a dokojím. Nepotřebuju nahradit mlíčko příkrmem, ale chtěla jsem, aby se malá seznámila s různými potravinami. I když zatím dávám jen zeleninu.. A před 6 měsícem přidám i lepek, ten se také teď doporučuje dát dítěti dřív, do 6 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je prý bezesporu dobré, začít s lepkem v době, kdy se ještě kojí. Třeba až kolem roku, ale když ještě s kojením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem všechny děti, mimo zatím poslední Zuzanky, kojila plně tak do osmi měsíců a stačilo jim to jen jsem dřívější mudře musela říkat, že od pátého měsíce dokrmuji, aby, měla klid, ale té nové ani nemusím nic maskovat, ta je ráda a plné kojení mi schvaluje. Takže Zuzanka měla 7 měsíců a nic než mlíčko ještě neměla ani čaj a tak se teď teprve na první příkrm zase chystám. Jak se znám nebude to dřív než zase v osmi měsících
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nám doktor tvrdil že mám od 4m přikrmovat, ale já začala až po ukončeném 6m do té doby jsme kojila jenom
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AninaEli píše:
Já jsem všechny děti, mimo zatím poslední Zuzanky, kojila plně tak do osmi měsíců a stačilo jim to jen jsem dřívější mudře musela říkat, že od pátého měsíce dokrmuji, aby, měla klid, ale té nové ani nemusím nic maskovat, ta je ráda a plné kojení mi schvaluje. Takže Zuzanka měla 7 měsíců a nic než mlíčko ještě neměla ani čaj a tak se teď teprve na první příkrm zase chystám. Jak se znám nebude to dřív než zase v osmi měsících![]()
![]()
.
Ty máš sedm dětí?
Jak jsou od sebe? Zakladatelce se omlouvám, protože toto sem nepatří, ale nedá mi to se nezeptat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivuska.h píše:
Pokud mléko stačí, rozhodně bych od 4.5 měs. nepřikrmovala, jaký k tomu má dr. důvod?
No řikala, že když už je taková velka a že ji často kojim tak co 1,5-2 (ale vunbec mi to nevadi už jsem si na to zvykla)
Takže si asi budu muse zase sama rozhodnout sama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulla píše:
No řikala, že když už je taková velka a že ji často kojim tak co 1,5-2 (ale vunbec mi to nevadi už jsem si na to zvykla)Takže si asi budu muse zase sama rozhodnout sama?
Všechno vždycky rozhoduješ sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit