První příkrm u větších kojených dětí

604
21.8.12 16:34

První příkrm u větších kojených dětí

Ahoj,

chtěla bych poprosit mamanky větších kojených dětí kdy jste davaly první příkrm?

Dnes mi dr. řikala, že od 4,5m bychom měli začit.

Mala ma ted 3,5m a 7kg je plně kojena.

myslela jsem, že u kojenych děti se davaji přikrmy až od pul roka ne??

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
21.8.12 16:40

Myslím, že hlavní je, jak to sama cítíš a jestli to malé stačí. Prospívá zatím pěkně, ale říká se, že pokud dítě má více jak 6 kg často jim MM nebo UM už nestačí a je vhodné začít přikrmovat. Druhá věc je, že stejně ze začátku ti toho moc nesní a je to spíš ochutnávání a zvykání-než najedeš na plné dávky, tak to nějakou dobu potrvá a pokud už teď je větší, tak by nemusela mít vše co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.8.12 16:45

Pokud mléko stačí, rozhodně bych od 4.5 měs. nepřikrmovala, jaký k tomu má dr. důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.8.12 16:56

Já taky chtěla plně kojit do půl roku, ale před pátým měsícem jsem měla pocit, že pouze mléko přestává synovi stačit. Je to docela jedlík. Tak jsme začali s příkrmy. Tedy ze začátku jsem byla ráda, když do sebe vpravil jednu lžičku od čehokoliv. Takhle jsme trénovali asi měsíc a kolem půl roku už se pěkně rozjedl a teď nemá s jídlem problém ;) Takže začít dávat třeba kašičky na noc bych se nebála. Ona ti malá toho zpočátku stejně moc nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.8.12 17:09

Syna byl také pořádný kus, ale nikdy mi doktorka nic takového neřekla, začala jsem po půl roce, mléka jsem měla dost. Kamarádka teď říkala, že její syn je na UM a i ona začala až v půl roce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556

My jsme začali ve 4 měsících, tedy před 14 dny, dr. m to doporučila, aby mě malej nesežral :mrgreen: kojím totiž co 2 hodiny i v noci a jsem už kaput :zed: začali jsme rýžovou kašičkou na noc (někdy z MM někdy z UM jak se mi chtělo) a teď pomalu zkoušíme mrkev, banánek, bramboru, ale ten můj teda nedá pár lžiček on do sebe nacpe celou porci a pak chce ještě nakojit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545

Syna byl také pořádný kus-viz podpis u metříku, ale nikdy mi doktorka nic takového neřekla, začala jsem po půl roce, mléka jsem měla dost. Kamarádka teď říkala, že její syn je na UM a i ona začala až v půl roce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
21.8.12 17:24

Teď je nový přístup, že by dítě mělo dostat příkrm dřív - kolem 5 měsíce plus mínus. Aby se seznamovalo s potravinami a zvykalo si na ně. Je potom prý větší šance, že nebude trpět potravinovými alergiemi. Proto jsem začala přikrmovat v 5 měsících i přes to, že malé mlíčko stačilo a prospívala krásně. Už „papáme“ asi 3 týdny a zatím je to vždy jen pár lžiček a dokojím. Nepotřebuju nahradit mlíčko příkrmem, ale chtěla jsem, aby se malá seznámila s různými potravinami. I když zatím dávám jen zeleninu.. A před 6 měsícem přidám i lepek, ten se také teď doporučuje dát dítěti dřív, do 6 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
21.8.12 17:34

Ale pozor, toto je zcela nový názor a ne každý doktor např., který se zabývá celiakií s tím souhlasí. :think: :think: :think:

@petule9 píše:
Teď je nový přístup, že by dítě mělo dostat příkrm dřív - kolem 5 měsíce plus mínus. Aby se seznamovalo s potravinami a zvykalo si na ně. Je potom prý větší šance, že nebude trpět potravinovými alergiemi. Proto jsem začala přikrmovat v 5 měsících i přes to, že malé mlíčko stačilo a prospívala krásně. Už „papáme“ asi 3 týdny a zatím je to vždy jen pár lžiček a dokojím. Nepotřebuju nahradit mlíčko příkrmem, ale chtěla jsem, aby se malá seznámila s různými potravinami. I když zatím dávám jen zeleninu.. A před 6 měsícem přidám i lepek, ten se také teď doporučuje dát dítěti dřív, do 6 měsíce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
21.8.12 17:36

Co je prý bezesporu dobré, začít s lepkem v době, kdy se ještě kojí. Třeba až kolem roku, ale když ještě s kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
21.8.12 17:40

Já jsem všechny děti, mimo zatím poslední Zuzanky, kojila plně tak do osmi měsíců a stačilo jim to jen jsem dřívější mudře musela říkat, že od pátého měsíce dokrmuji, aby, měla klid, ale té nové ani nemusím nic maskovat, ta je ráda a plné kojení mi schvaluje. Takže Zuzanka měla 7 měsíců a nic než mlíčko ještě neměla ani čaj a tak se teď teprve na první příkrm zase chystám. Jak se znám nebude to dřív než zase v osmi měsících :hug: :hug: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
21.8.12 18:39

Taky nám doktor tvrdil že mám od 4m přikrmovat, ale já začala až po ukončeném 6m do té doby jsme kojila jenom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
21.8.12 18:45
@AninaEli píše:
Já jsem všechny děti, mimo zatím poslední Zuzanky, kojila plně tak do osmi měsíců a stačilo jim to jen jsem dřívější mudře musela říkat, že od pátého měsíce dokrmuji, aby, měla klid, ale té nové ani nemusím nic maskovat, ta je ráda a plné kojení mi schvaluje. Takže Zuzanka měla 7 měsíců a nic než mlíčko ještě neměla ani čaj a tak se teď teprve na první příkrm zase chystám. Jak se znám nebude to dřív než zase v osmi měsících :hug: :hug: :hug:.

Ty máš sedm dětí? :potlesk: :potlesk: Jak jsou od sebe? Zakladatelce se omlouvám, protože toto sem nepatří, ale nedá mi to se nezeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
21.8.12 19:03
@ivuska.h píše:
Pokud mléko stačí, rozhodně bych od 4.5 měs. nepřikrmovala, jaký k tomu má dr. důvod?

No řikala, že když už je taková velka a že ji často kojim tak co 1,5-2 (ale vunbec mi to nevadi už jsem si na to zvykla)

Takže si asi budu muse zase sama rozhodnout sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.8.12 19:15
@agulla píše:
No řikala, že když už je taková velka a že ji často kojim tak co 1,5-2 (ale vunbec mi to nevadi už jsem si na to zvykla)Takže si asi budu muse zase sama rozhodnout sama?

Všechno vždycky rozhoduješ sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko