První příkrmy pro dítě s refluxem

1629
24.3.14 08:55

první příkrmy pro dítě s refluxem

Ahoj maminky, mám dcerku, budou nám 4 měsíce, takže začneme s příkrmy. Má bohužel celkem silný reflux a trpí i na zácpy. Když jsme zkoušeli zahuštěná mléka AR nebo Nutriton, měla šílené zácpy, tak ted má Bebu Comfort, blije furt, ale už kaká sama ob den.
Ted teda budeme najíždět na ty příkrmy, ale nevím čím začít, jestli se u těchto refluxáčků začíná nějak jinak, jaké máte zkušenosti, jak moc toho dát, bojím se, že neodhadnu, jesli je najedená, když to bude blinkat, K tomu mám strach z kaší, že jí to zase zabetonuje jako ty AR mléka… :-( Do toho nevím, kolik jí mám dávat a jak často umělého mléka, co má ted a jak a kolik těch příkrmů… :nevim:
Poradíte? Rady, zkušenosti… Moc děkuji. ;)
je to moje první mimi a k tomu zrovna silný refluxáček, takže jsem ze všeho dost vyjukaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
24.3.14 09:02

Ahoj, moje dcera měla dost silný reflux, ale se zaváděním příkrmů zvracet úplně přestala. Začali jsme teda až v 6,5 měsících, ale postup byl úplně stejný jako u jiných miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.3.14 09:09

Mám mladšího syna s refluxem. Blil jak šakal, trpěl šíleně na koliky, začínali jsme v 5 měsících. Rozhodně bych se pro začátek vyhla kaším - ty staví, způsobují bolení, pro kolikové mimino nic moc. Kaše jsem začala dávat až skoro v 8 měsících, po třech měsících přikrmování a jako poslední. Stejně tak bych nezačínala stavěcí zeleninou, ničím, co nadýmá… začnula bych třeba dýní - je sladká, dětem většinou chutná, nenadýmá a nestaví. Dál můžeš zkusit červenou řepu, batát, cuketu. V podstatě jsem první týdny a měsíce točila tohle pořád dokola. Až po víc jak měsíci jsem zkusila dát mrkev, květák, brokolici… Jinak mi blil pořád a blije pořád. Někdy ty děti blinkat po těch příkrmech přestanou, prvnímu to pomohlo, druhému nikoliv a blije prostě dodneška. Takže neustále chodím, utírám a převlíkám různě barevné skrvny.

Jinak se nedělá nic jinak. Je vhodné začít zeleninou, vždy s jedním druhem aspoň na ty tři dny, abys viděla případnou alergickou reakci, pak se přidá brambor, po nějaké době maso a žloutek, potom ovoce… jen bych se pro začátek vyhnula tomu, co staví a pak bych začala celkem opatrně, když máš mimčo, co trpí na bolení. Začíná se obědem, vždycky jsem dala tolik, kolik jsem chtěla, po zelenině dáš UM, ono si dítě samo řekne, kolik a jestli chce. Časem ten příkrm nahradí tu polední dávku UM úplně, to je ale u každého za různě dlouhou dobu. Po zelenině jsem začala ovocem na svačinu, jinak stále mléko, později potom jogurt, můžeš dát tu kaši… ale to už celkem předbíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
24.3.14 09:11

@Vokaju já právě musím začít už ted, jelikož nekojím, kojila jsem první 3 týdny, jenže jak malá začala zvracet a museli jsme na kapačky do nemocnice, tak jsem stresem ztratila mlíko :-( takže má téměř od narození flašku a aby dobře bylo, tak nám DR vystřídala už 4 mlíka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
24.3.14 09:26

@Tesička
Tak ono i když má UM, tak na ty příkrmy nemusíš úplně chvátat a striktně začít ve 4 měsících. Pokud přibíra, začala bych až v 5m. Prvně určitě s mrkvičkou, kup spíš prvně nějakou skleničku, stejně jí dáš ze začátku 3 lžičky a uvidíš. Moje malá tedy neměla diagnostikovaný reflux, ale taky hodně ublinkávala, ještě i v 6,7 měsících. Na kaše můžeš najet třeba až po 6 měsíci k večeři, když jí vyhovovat nebudou, tak je prostě dávat nebudeš, není to dogma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
24.3.14 09:44

Cuketa je idealna - je lahko stravitelna a obsahuje vela vody. potom mozes skusit hokaido - ta je tiez super. Potom by som zaradila zemiak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.3.14 10:03

@anairda Mrkev bych dítěti, které trpí na zácpu a na bolení, určitě jako první nedávala, může jí to pěkně rozhodit zažívání. Je mnohem vhodnější a stravitelnější zelenina, než právě mrkev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
24.3.14 10:51

Mladší 13m mi vyhodí jídlo ještě teď hlídám hlavně pití ona je násoska a tak jí dám trochu a pořádně zapít až tak cca hodinu po jídle jinak to hodí. Částečně se to začalo upravovat až když začala lozit. Ono taky hodně záleží jak je na tom pohybově, moje Týna je drak a po jídle musela být aspoň hodinu přikšírovaná v lehátku jinak by v sobě nic nenechala jak mlíko tak příkrm. Pokud to veme tak co nejmíň ředit jídlo a tekutiny později, ale já v tom problém nemám takže držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
24.3.14 15:05

@Blanka S Také mám dcerku Týnku :-) a je to šílené éro a to jsou jí teprve necelé 4m. Neustále šije rukama, nohama, někdy je jak kdyby do ní pustili proud :-D Také si říkám, že pak má v sobě něco udržet :-D Asi bude tohle jméno nějaké začarované :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
24.3.14 16:30
@Tesička píše:
@Blanka S Také mám dcerku Týnku :-) a je to šílené éro a to jsou jí teprve necelé 4m. Neustále šije rukama, nohama, někdy je jak kdyby do ní pustili proud :-D Také si říkám, že pak má v sobě něco udržet :-D Asi bude tohle jméno nějaké začarované :-)

jj stoupla si v 7m :roll: ve 4m už seděla… ono je to opravdu tím pohybem. Z 99% po dopolední svačině jde hned do kočáru a to v ní zůstane vždy všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
25.3.14 12:55

@Blanka S no, my ještě nesedíme, ale už se převaluje z boku na bok, z břicha na záda, je to živel. Hlavu zvedá bravurně :-) Jojo to znám, po jídle honem do kočárku, než teda převleču, musím jí mít obloženou plínkama, aby mi nepoblila věci na ven :-D a pak usne a udrží to v sobě, to samé při krmení na noc, to většinou usne u flašky, takže jí jen přendám do postýlky :-D a občas i v noci, to taky usne ale občas se ráno vzbudí celá poblitá i komplet postýlka, jako dnes a to je pak pěkný smrádek :-D díky tomu si myslím, že přibírá, jinak přes den v sobě neudrží snad ani půl flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
13.4.14 19:17

Maminky, začali jsme tedy s příkrmy, dělám to zatím tak, že jí dám cca v 11 příkrm (začal jsem dýní) a pak co hodinky jí dám mlíčko. Příkrm neblinká, ale mlíčko ano. Ale čeho jsme si všimli, že začala od té doby pokašlávat, jakoby vyplázne jazýček a tak divně kašla - jakoby to až dělala na schvál. K tomu dělá i takové, že se z hluboka nadechne a jakoby mručí. Přijde mi to jako když vrní pes, nebo když si chce člověk odchchnout :-D Máte někdo zkušenost? Nevím, jestli to dělá schválně, nebo je nastydlá (jiný příznak nemá), nebo jestli jí to může nějak ten příkrm dráždit jícen??? :nevim: Dáváme Gastrotuss.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.4.14 23:07

@Tesička No, to je úplně normální, to mimina dělají. Jen se projevuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.4.14 23:29
@Tesička píše:
Maminky, začali jsme tedy s příkrmy, dělám to zatím tak, že jí dám cca v 11 příkrm (začal jsem dýní) a pak co hodinky jí dám mlíčko. Příkrm neblinká, ale mlíčko ano. Ale čeho jsme si všimli, že začala od té doby pokašlávat, jakoby vyplázne jazýček a tak divně kašla - jakoby to až dělala na schvál. K tomu dělá i takové, že se z hluboka nadechne a jakoby mručí. Přijde mi to jako když vrní pes, nebo když si chce člověk odchchnout :-D Máte někdo zkušenost? Nevím, jestli to dělá schválně, nebo je nastydlá (jiný příznak nemá), nebo jestli jí to může nějak ten příkrm dráždit jícen??? :nevim: Dáváme Gastrotuss.

Podle mne to schválně nedělá. reflux často provází kašel.

Má zkušenost je, že pokud něco vyklopila, tak mlíko šlo jako první.
Když jsme konečně v jejích 2 a 1/4 roce přešli na flašku, tak jsme jí na noc mohli dát najednou pouze 100 mllíka. Jakmile jsme dali 120, tak to vyklopila všechno. (Takže dostala stovku, za 2 hodiny další stovku…)
I u příkrmů bude dál platit jíst míň a častěji a u naší cácorky platilo od začátku jedno důlěžitý pravidlo.
Když „řekla“ dost, už nechci, musela jsem to tolerovat. Když jsem neposlechla a vnutila jí ještě jednu lžičku, tak mi často dokázala vyklopit vše, co jsem do ní opravdu pracně nasoukala.
Mimochodem, ještě cca před měsícem něco podobného předvedla své babičce, ale to se vysloveně přejedla. (ani ona (dcera) po letech osobbního testování neodhadla míru, co ještě snese a co už ne…)

Gastrotuss byla kdysi naše spása, po něm se přestala bát (v cca roce a čtvrt) najíst. Asi jí opravdu po něm přestalo pálit v krku.

Přeji pevný nervy! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko