Vaření masa s kostí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vaření masa s kostí
Ahoj holky, potřebuji poradit a nikde jsem zatím nezjistila jak to je? Doktorka nám říkala, že máme začít s příkrmy po ukončení 5. měsíce, i když malá dostává plně mé mléko a další co mi řekla, abych začala hned dávat maso. Že prý je pro malé dítě velice důležitý (má v sobě to, co já jí prý z mléka dát nemůžu). Trochu mě to zarazilo, tak se chci zeptat na váš názor. A další věc je, zda mohu vařit maso i s kostí? Myslím třeba když bych dělala králíka ve vodě a dala bych tam hřbet. Králík by byl domácí, žádné maso z krámu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vývary s kostí ( a z kostí) jsou ty nejlepší, berou další rozměr síly i z morku uvnitř kosti
takže se toho vůbec neboj
dokonce je vhodé koti před vařením ještě v troubě zapéct, ale není podmínkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedaval bych rovnou maso. prvni jsme vyzkouseli nekolik druhu zeleniny samotne, pak v kombinaci a pak az do toho maso.
jinak domaci kralik je na zacatek podle me dobra volba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Králík super, s kostí ještě lepší. Ale názor tvé doktorky nesdílím, pokud ty sama máš vydatnou a vyváženou stravu a dítě se o jídlo aktivně nehlásí, můžeš s přikrmováním počkat. A tuplem s masem, tam už není vůbec kam spěchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rachele jo klidně vývar
, já začínala zeleninou a po měsíci přidala maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych hned na začátek maso nedávala, asi tak my začli cirka v 5ti měsících s příkrmy - brambor s mrkví, brambor s brokoli, atd různé kombinace zeleninky a asi tak po 2-3 týdnech jsem zkusila maso - libové měkké /králík dobrá volba pokud domácí, jinak telecí, hovězí - hodně železa atd. pozor na kuřata z neznámých zdrojů/. a až by prcek zvládl maso tak až pak se místo jednoho dne s masem dává žloutek na tvrdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak teda představa domácího králíka ve mně vyvolala stopu závisti
Já mám jednoho v mrazáku, ale je z obchodu. A na pořádnej vývar se moc těším, to zas bude akce na celej den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rachele Maso je pro dítě moooc důležité, ale pokud neměl nic jiného dala bych asi nejdřív nějakou zeleninu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak náš mladej třeba bez masa vůbec zeleninu nechtěl-je hold po mně-jsem masožravá jako blázen..:-D a tak sme taky hned od prvního příkrmu dali maso a jak mu šmakuje. Jsem jedině pro a s kostí uplně v pohodě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po pátém měsíci bych klidně začala s příkrmy, ale proč tak spěchat u kojeného dítěte a rovnou maso??
myslím, že tvá dr. je trošku moc hrr. Začala bych s mrkví, pak postupně přidávala další zeleninu až pak maso. Ze začátku spíš tak,,pro srandu,, aby si prcek zvykl na jinou konzistenci a způsob krmení… Fakt není kam spěchat ![]()
Jako nemyslím, že by mu nějak extra ublížilo, ale pokud netrpí hladem a normálně prospívá, tak raději žaludek a trávení zvykat postupně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslím si že není kam spěchat, nám doktorka řekla naťukávat naťukávat tzv. imunologické okno netrvá věčně..http://www.maminka.cz/clanek/vyziva/imunologicke-okno-dulezite-obdobi-mezi-4-a-6-mesicem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem se setkala ze strany lékařů s doporučením dávat brzy maso, většinou argumentují tím, že v tomto věku má dítě z mléka již nedostatek železa, sama ten názor ale nesdílím, když se pár týdnů počká, zkusí se nejdřív zelenina, tak dítě z toho určitě anémii mít nebude. A masem naopak dostane hrozně brzy příliš mnoho bílkovin, což mu moc neprospěje (velká zátěž pro ledviny). Z důvodu vysokého obsahu bílkovin zastánci alternativní výživy doporučují zavádět maso až v roce! A těm dětem, co jsou tahle krmeny, nic nechybí. Domácí králík je ideální. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leniczka23 píše:
Tak náš mladej třeba bez masa vůbec zeleninu nechtěl-je hold po mně-jsem masožravá jako blázen..:-D a tak sme taky hned od prvního příkrmu dali maso a jak mu šmakuje. Jsem jedině pro a s kostí uplně v pohodě..
No jo, ale tu zeleninu jsi zkusila, když píšeš že jí nechtěl, ten žaludek na to podle mě není připravenej, dávala bych chvíli zeleninu a pak bych postupně přidávala maso a další věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leniczka23 píše:
Nemyslím si že není kam spěchat, nám doktorka řekla naťukávat naťukávat tzv. imunologické okno netrvá věčně..http://www.maminka.cz/clanek/vyziva/imunologicke-okno-dulezite-obdobi-mezi-4-a-6-mesicem
Odkaz jsem nečetla, ale já začala naťukávat už po čtvrtém měsíci, takže bych s vaší doktorkou souhlasila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč hned maso? Samotný jo? ![]()
Nejprve bych začala klasicky zeleninou a tak po měsíci přidala maso. Naše nám ho doporučovala, i játra, jako zdroj železa. Mně se teda ta játra nezdají, takže je ještě nemá.
- Citovat
- Upravit