Vaření masa s kostí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
20.3.14 21:50
@rachele píše:@zuzouš No myslím si, že má strava je OK. Malá roste jako z vody, kaká 5× denně. No já bych asi taky koupila z krámu, ale přítel mi přivezl dneska od známého králíka, aby byl zdravější a malá měla alespoň do začátku lepší jídlo.
Mohla bych mít ještě od kamarádky domácí křepelku…Je to dobrá volba? Jinak nevím jestli je aktivní hlásení k jídlu, když se na nás vždy kouká se zájmem, když jíme, natahuje se po příborech s jídlem a skleničky s pitím by nám taky nejraději vzala, aby to ochutnala.

Jojo, to je aktivní dost :D Křepelku by myslím někdo dal a někdo ne, já teda jo, jen pořádně tepelně upravit, je to přeci jenom ze zvířete, co nebylo odčervovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
20.3.14 21:54

@rachele nemyslím si že by jí polívky ublížily, to fakt ne, jen nesdílím názor, že by jí teď v pěti měsících jako kojené něco chybělo ;) Ale zas tvoje dítě může patřit k tomu procentu, které je bohužel na nějakou potravinu alergické, špatně jí tráví, nebo co já vím ještě existuje za komplikace ve stravování kojenců a pak se ti to bude hůř stopovat zpětně 8)
Jinak polívky z kostí samozřejmě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
20.3.14 21:55

@zuzouš Mě právě říkala kamarádka, že je lepší ještě než kuře. Mají i to, ale prý z křepelky dostane víc. Já nikdy křepelku nejedla, tak jsem ani nevěděla, zda se může dávat. Ale tak zvěřina to není, tak asi ano. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
20.3.14 22:53

@rachele třeba naše doporučení bylo od 4 mesice davat co jíme my na špičku prstu :jazyk: jen kapičku od toho co máme na talíři. Klidně slaný nebo koreněný, v tom množství to prý vůbec nevadí… Tak dostala milimetr krychlovej řízku a kousicek mrkve. Je to pry proto, ze kdyz se organismus seznámí s alergeny v miniaturním množství tak příště už to zná a riziko reakce je minimalni.
A tak to asi dělaly naše prababicky…
Dneska je tisíc různých názoru, co je správně to s určitostí nemůže říct nikdo.
Já potom jako první dala mix hrášek+mrkev+brambor a kdyz to viděla sousedka, tak malém volala socialku :mrgreen: ze pry hrášek nadýmá a chceme to dítě zabít
Na tvým místě bych klidně zacala masozelinovym, proč ne :) oni toho stejne první dny půlku vyplivou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
21.3.14 07:49

Já teda maso dávala až po měsíci zeleniny :nevim:
Jinak vařím jak píšeš, z králika všechno s kostí - nohy, hřbet, to snad ani jinak nejde… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
21.3.14 09:28

@zelenaprisera Aha, tak mě pořád opakovala, že malá do roka nesmí sůl ani koření. Nemám dávat ani jišku atd. Přišlo mi to, jako bych jí rovnou chtěla udělat pravou bramboračku na začátek :D Jinak máš pravdu, že se názory různí a těžko říct, který je ten nelepší. My říkali s přítelem, že by jsme hned nedali úplně, ale až nejdřív po týdnu dvou. Aby si nejdřív zkusila zeleninu a pak zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.3.14 10:05

@rachele : Mne hlavně překvapilo, že dr má dojem, že by jí v 5 měs mělo něco chybět, když plně kojíš. Prostě doporučení WHO jsou jiná, tak by mě zajímalo, jak na to přišla.. Jinak když se krmí UM, tak se příkrmy dávají dřív, takže si nemyslím, že by to malou zabilo, i s masem.. Spíš mi to přijde naprosto zbytečný to miminko zatěžovat jinou stravou, když to zatím není nutné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
21.3.14 10:10
@rachele píše:
@zelenaprisera Aha, tak mě pořád opakovala, že malá do roka nesmí sůl ani koření. Nemám dávat ani jišku atd. Přišlo mi to, jako bych jí rovnou chtěla udělat pravou bramboračku na začátek :D Jinak máš pravdu, že se názory různí a těžko říct, který je ten nelepší. My říkali s přítelem, že by jsme hned nedali úplně, ale až nejdřív po týdnu dvou. Aby si nejdřív zkusila zeleninu a pak zbytek.

solit ani kořenit se nemá (bylo myšleno, že to nevadí u toho mikroskopickýho množství :D ), ale co můžeš dát, tak bylinky. ty jsou OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
21.3.14 10:16
@Agáta13 píše:
@rachele : Mne hlavně překvapilo, že dr má dojem, že by jí v 5 měs mělo něco chybět, když plně kojíš. Prostě doporučení WHO jsou jiná, tak by mě zajímalo, jak na to přišla.. Jinak když se krmí UM, tak se příkrmy dávají dřív, takže si nemyslím, že by to malou zabilo, i s masem.. Spíš mi to přijde naprosto zbytečný to miminko zatěžovat jinou stravou, když to zatím není nutné..

ono WHO taky není vševědoucí… kdysi církev hlásala, že je země placka a je středem vesmíru :think: a běda tvrdit něco jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.3.14 10:30

@zelenaprisera netvrdím, že je vševědoucí- jen ta doporučení vydává na základě shrnutí velkého množství aktuálních vědeckých poznatků. Že třeba za 20 let se zjistí něco jiného, je samozřejmě věc jiná :D. Ale jinak zrovna s tím mateřským mlékem mi to přijde docela srozumitelné a logické ( sama se snažím řídit zdravým rozumem a pokud nevím, tak se zamýšlím nad tím, jak to mámy dělají v přírodnějších kulturách, případně- jak se to dělalo tady x století před průmyslovou revolucí). Když si to pak dám dohromady třeba s vývojovou psychologií, tak to docela sedí- třeba v tom, že nemá smysl učit děti na nočník před druhým rokem, že první rok potřebuje dítě kontakt s jednou osobou- takže dávat v půlroce miminko do jeslí je blbost a střídat mu chůvy taky.. Že nejsou minimálně do tří let potřeba žádné složité hračky, a tak podobně :-) Prostě tím chci říct, že zdravý rozum se mi docela osvědčuje v různých oblastech :-)

Příspěvek upraven 21.03.14 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
21.3.14 10:34

@Agáta13 určitě před průmyslovou revolucí nekupovaly sklenicky :mrgreen: A prostě dávaly co bylo
Bohužel hodně lidí nepřemýšlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.3.14 10:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
21.3.14 19:46

@zelenaprisera No ona nejdřív říkala, že po ukončení 6. měsíce to stačí, ale pak na další návštěvě říkala, že už můžu začít po ukončení 5. měsíce. Prý kvůli tomu, aby si pomalu zvykala na stravu + ty ta výživa z masa, kterou v mém mléce nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
21.3.14 19:49

@Agáta13 to mělo být pro tebe: No ona nejdřív říkala, že po ukončení 6. měsíce to stačí, ale pak na další návštěvě říkala, že už můžu začít po ukončení 5. měsíce. Prý kvůli tomu, aby si pomalu zvykala na stravu + ty ta výživa z masa, kterou v mém mléce nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí