Mám jako prvorodička pár otázek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15301
30.1.20 17:55

Porod bolí víc než si umíš představit, ale ve finále tu bolest vydrží každá, dá se i trochu utlumit. Přítel má ze zákona nárok na volno, měl by se domluvit se zaměstnavatelem hned. Není důvod nezvladnout jedno mimino a fretku. Neplas dopředu s operaci, žádná nebude potreba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.1.20 17:55

@Sarihuana Jestli chceš aby miminko mělo příjmení po otci tak si zajděte na matriku. Jinak automaticky dostane Tvoje příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
30.1.20 17:58
@Oliverka28 píše:
@Sarihuana Jestli chceš aby miminko mělo příjmení po otci tak si zajděte na matriku. Jinak automaticky dostane Tvoje příjmení.

Ji, ale není 18, takže nemůže sepsat prohlášení o otcovství a zvolit příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
30.1.20 18:04
@Oliverka28 píše:

Nezletilá může sepsat souhlasné prohlášení o otcovství jen u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.20 18:04

Mam stejnou zkusenost, furt jsem cekala, kdy prijde ta hrozna bolest a prcek uz byl venku :-) Takze bolet to nemusi. Zenske telo je stvoreno k tomu rodit a kdyz to vsechno pustis a prestanes premyslet, tak i samo tlaci, dle moji zkusenosti :-) tak se hlavne neboj a pokud si muzes vybrat porodni polohu, nerod v pololehu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.1.20 18:05

@JancaS84 Vidíš, to mě vůbec nenapadlo. :think: Nejde to ani přesto kdyby tam přišla se svým zákonným zástupcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.1.20 18:05
@Oliverka28 píše:

proč by dítě mělo mít jméno po otci?.V břiše ho snad nosí ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.20 18:06

Bolí, bolí. Jako když ti přejíždí auto přes pánev. Tohle přirovnání mě napadlo hned jak se to rozjelo. :) Na oblbováky se vykašli, trpěla jsem jak pes 6 hodin a tlačila tak 3 minuty, uteklo to celý ale hodně rychle. Skoč si v porodnici do vany/pod sprchu, choď, lež, potom ucítíš že musíš tlačit a bude to. Ten pocit tlačení bývá třeba těsně před začátkem menstruace, to poznáš. No ale k těm oblbovákům. Sousedka si nechala píchnout epidurál a měla strašný bolesti celý den po porodu. Aplikovali jí ho nejen pozdě ale ještě špatně. Já byla celá sešitá, hopskala jsem tam jak srnka a ona byla chudák úplně přejetá s jedním stehem díky epidurálu. Hele mě víc než ta bolest děsila představa že mi budou bodat jehlu do zad. :) Když to přítel nestihne, tak nestihne. A co.. to zvládneš. Já si uvědomila že vlastně porodim až když jsem šla do porodnice. Šla jsem pěšky s taškou přes rameno. Nehroť to, potom to bude teprve záhul. Tohle je easy. :)

• Citovat
  • Upravit
1378
30.1.20 18:08
@Burj Chalifa píše:
proč by dítě mělo mít jméno po otci?.V břiše ho snad nosí ona.

Sama psala, že chce radši příjmení po otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.1.20 18:13
@Oliverka28 píše:
Sama psala, že chce radši příjmení po otci.

tak hlavně když je obě uživí a nezůstane na krku státu jako každá druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.1.20 18:15
@Burj Chalifa píše:
tak hlavně když je obě uživí a nezůstane na krku státu jako každá druhá.

No, to je věc druhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.1.20 18:19
@Oliverka28 píše:
No, to je věc druhá…

tak nějak pochybuji, stačí tu číst ty nekonečné a podobné příběhy samoživitelek a jejich selhané antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
30.1.20 18:40

@Sarihuana no jenže pokud nejde jít na matriku teď nevím jak je to u nezletilich tak miminko bude mít automatiky příjmení po tobě a změnit to budete muset soudně po porodu já mám termín na konci března a chystám se s přítelem jít v únoru na matriku aby malá měla příjmení po něm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.1.20 18:45
@Burj Chalifa píše:
tak nějak pochybuji, stačí tu číst ty nekonečné a podobné příběhy samoživitelek a jejich selhané antikoncepce.

To mě taky dokáže zvednout ze židle. Diskuze typy na co mám nárok a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.1.20 19:48

@Burj Chalifa U nás tajto nehrozí že bych,,vysela" na nějakých dávkách podporach a tak. Ikdyby se semnou přítel rozešel furt jsem finančně opatřena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí