Poradna duly
Jana Čurdová
@paola white ahoj moc gratuluji k holčičce
. Tak jaký byl 2.porod? A co bráška, jak přijal sestřičku? Ty datumy se vám povedly
.
@majkla0 dekuju za gratulaci. tak nakonec se nam ten parecek podaril ![]()
Maty ji prijal hrozne hezky. snazi se pomahat. prebaluje, koupe, pusinkuje ji. jen je proste moc hrr takze ho musime krotit.
jinak porod byl drama. muzes si precist denicek Normalni porod? Ne dekuji ![]()
@paola white teda, to byl fofr porod
. At vám pěkně roste princezna
. Jestli bude se vším tak spěchat, tak se máte na co těšit ![]()
Ahoj holky tak co jak se daří? Stellince bylo včera 6 týdnů. Je moc hodná a šikovná. Maty ten teda zlobí jak ďábel, ale k ségře se chová moc hezky. Občas jí sice pozlobí, ale už pochopil, že oči jsou zakázaná zóna ![]()
A jak vaše batolátka zvládají nočníček?
@paola white Jééé mám radost, že se vám daří. Jak je tobě? šestinedělí v pohodě? Malý nočník docela bojkotuje, ale u babičky se tam vyčurá, jí banány, které mi doma plive a tak, asi babička hlídá jiné dítě nebo co
no ale je to trochu i moje nedůslednost, rozhodla jsem se odplínkovat, až po šestinedělí, snad to pak půjde líp.
@suricata u nás proběhlo šestinedělí tak nějak v klidu. jsem teda víc dojímací, ale to mi asi už zůstane
občas se teda taky pěkně vytočím, ale s tím asi hormony nemají moc co společného. Maty chodí doma na nočník už v pohodě, ale musí být od pasu dolu nahatý. Jak má kaťata nebo slipáče tak to jde do nich.
A ty už máš taky po porodu ne? Tak povídej co a jak. Jsem zvědavá!
@paola white ne ne mně zbývá ještě měsíc, ale už mám pořádný pupek. No mimino se furt točí jednou je kp, jednou hlavou dolů, dělá mi to zajímavé
Už mám vybranou porodnici, ale je skoro hodinu dojezd, tak uvidím, jestli nepůjdu v tvých šlépějích, i když v lednu bych raděj uvítala vyhřátou porodku
Dneska se chci konečně dokopat sbalit si tašku do porodnice.
Jinak malý teď má kašel a celou noc se dusí, takže se teď moc nevyspím. A jak učíš na nočník? řekne si sám? náš malý se občas vyčůrá, když ho dám na redukci na záchod, ale že by si sám řekl nebo že by mu třeba vadilo, že je pokakaný, to vůbec ![]()
@suricata no já si původně vybrala nemocnici ve Slaném, že se tam dá rodit do vody to je cca hodina cesty, ale manžel mě přemluvil ať si vyberu něco blíž, že nedojedeme. Tak jsem vybrala Mělník ten je jen minut a jak to dopadlo…
Teda tak to je docela čipera, že se ti pořád točí. Mě se Matěj otočil ve 29tt a bolelo to jako prase takže si nedokážu představit jaký to musí být když ti tam rotuje takhle ke konci.
Maty chodí doma do půl těla a nočník má položený v obýváku aby ho měl na očích a když se mu chce tak si tam sám doběhne. Mimo se teda nepočůrává, ale když má plenu nebo oblečení tak si prostě neřekne
@paola white no bolí to, hlavně, když je v příčné poloze, ta děloha na to není stavěná, má už 3500g, takže už ho je kus
točí se hlavně v noci, když to srovnám, tak první kluk se chvilku hýbal a chvilku spal, tenhle lumpík se hýbe hodně a míň, příjde mi, že moc nespí. A v noci se tam otáčí, no ráno si ošahám břicho a říkám si, jak tam asi leží.
Tak to je Mates šikula
můj nočník nesnáší a většinou se vyčůrá vedle nočníku, nebo to drží, dokud ho nesundám z redukce a pak to jde pustit na koberec
přitom v létě byl hrozně šikovný a nebyl problém, no jak jsem říkala, nechám to po šestinedělí.
@suricata mě se tam taky dlouho nechtěl vyčůrat, ale pak přišel na to, že sladkost dostane jen jako odměnu tak se snažil ![]()
@paola white takže dáváš sladkost? no už jsem o tom taky uvažovala ![]()
@suricata ač to je proti mému původnímu přesvědčení tak jo, ale už to pomalu odbouráváme. teď vyneseme nočník a já se tvářím jako že nic ![]()
@paola white donesla Stelinka dáreček pro Matyho z porodnice? Byl za tebou v nemocnici? přemýšlím, kdyby to šlo, že bych podepsala reverz s šla domů dřív, no uvidíme jak to dopadne…
@suricata nedonesla nic jen jsme pozadali návštěvy aby vždycky něco malého donesli i pro něj. Jinak za mnou chodili každý den 2×. Dopoledne i podle odpoledne. Mela jsem nadstandard.
Já si taky rikala ze odejdu dřív ale nakonec jsem si tam krasne odpocala. I kdyz fyzicky bych domu mohla hned po porodu.
Ahoj holky,
ten čas tak strašně letí, to je šílený ![]()
Suricata: to už máš za pár, takže přeji rychlý a pohodový porod ![]()
Paola white: to už je malé 6 týdnů, fakt to děsně letí
.
Zavedla jsem, jak jste psaly cukrovinku za nočník, ale nějak to nefunguje. Takže budou doma 2 děti na plínkách
, v létě už na ni půjdu tvrdě a odplenkuju ![]()