Prvorodičky leden 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6638
7.7.13 09:02

@Kacenka020 @paola white holky a měly vaše děti při těch neštovicích horečky? a jak dlouho? docela vám závidím, že už je to za vámi, mám strach, aby to malý nechytl, až budem mít kojence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
7.7.13 09:04

@Markuška nevím, jestli ti to doktorka řekla, ale kdyby se ti osypal, můžeš mu to natřít fenystilem a kdyby měl horečku nad 38 stupňů, sráží se to čípkama, ale přeju vám, ať to je bez reakcí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.7.13 10:33

@suricata srážení horečky po očkování je největší chyba. bráníš tím imunitě vytvořit protilátky takže je pak celý slavný očkování k ho**u

Maty měl horečku asi 12 hodin. vyletěla mu nad 39 a ještě myslím dopoledne měl kolem těch 39 pak se to uklidnilo. to bylo ve středu a v pátek dopoledne se začal osypávat. od čtvrtka odpol už neměla ani teplotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
7.7.13 13:54

Kacenka020 :mavam:
paola white :mavam:
tak to hledím není to brzo?? :think:
to muselo být hrozné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
7.7.13 13:55

Kacenka020 :mavam:
paola white :mavam:
tak to hledím není to brzo?? :think:
to muselo být hrozné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.7.13 14:01

@Markuška proč hrozné? naopak to bylo úplně v pohodě. jsem ráda, že to máme za sebou. byl kojený takže to zvládl krásně. měl celkem tak 30 pupínků, horečku těch 12 hodin a nijak dramaticky se neškrábal. zvládli jsme to naprosto bez léků (stejně jako všechny ostatní nemoci) já jsem byla v 6tt takže by mělo mít imunitu i mimino v břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
7.7.13 14:06

No tak to jste šikovní to je super
:pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
7.7.13 15:26
@paola white píše:
@suricata srážení horečky po očkování je největší chyba. bráníš tím imunitě vytvořit protilátky takže je pak celý slavný očkování k ho**u

tvorba protilátek při očkování s horečkou nesouvisí a naopak je vhodné při horečce srážet, protože je organismus oslabený vakcínou, nemá cenu ho dále oslabovat horečkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.7.13 15:46

@suricata antipyretika potlačují imunitu. velmi laicky vysvětleno, pokud tělo produkuje horečku, produkuje jí aby se aktivovala specifická i nespecifická část imunity. pokud během probíhající reakce horečku uměle srazíš tělo imunitu deaktivuje a přestane vytvářet protilátky. podle mě je důležitější sledovat celkové projevy. pokud má dítě evidentně bolest tak bych léky podala, ale srážet jen proto, že je horečka vyšší než 38 mi přijde zbytečné. Naopak se tím zvyšuje riziko febrilních křečí. Já Matějovi nikdy horečku farmakologicky nesrážela. Nechávám jí proběhnout a srážím max fyzikálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
7.7.13 16:16

Na některých bodech se shodneme, na některých ne. Horečka nad 38 se vyskytuje u 10% naočkovaných, z toho co píšeš by vyplývalo, že 90% naočkovaných nemá imunitu, protože neprodělalo horečku.
Určitě s tebou souhlasím, že je důležité sledovat celkové projevy nemocného, taky nerada srážím horečky, protože se malému uleví a má tendenci lítat, což prodlužuje uzdravení, u očkování bych ale srážela, protože je tělo oslabeno vakcínou, naštěstí u malého se horečka nedostavila a měl jen průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.7.13 16:27

@suricata pokud se horečka neudělá tak pak jsou dvě kategorie dětí. ty co mají tak silnou imunitu, že to zvládnou i bez horečky a ty co mají imunitu naopak tak slabou, že horečku vytvořit neumí.

navíc když už jsme u toho kolik dětí nemá po očkování protilátky to je celkem zajímavé. v mém okolí si po očkování nechali nabrat rodiče protilátky u 3 dětí.
1. holčička 15 měsíců- očkovaná standardně hexa+ Pevenar 3,4 a 6 měsíc. v 15. měsíci odebrané protilátky- měla je pouze proti pneumokokům, tetanu a hraničně obrnu, vše ostatní negativní
2. holka kompletní schéma hexy a hep. A odběr v 3 letech- aktivní protilátky proti černému kašli (pravděpodobně ho prodělala), tetanus a žloutenka
3. chlapec komplet očkování hexou odběr v 5. letech vše negativní…

zatím jsem neslyšela o nikom, kdo by měl po očkování kompletní protilátky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
7.7.13 19:04

Myslím, že téma je obsáhlé a nemá cenu tlachat bez vědecky ověřených dat, proto končím akademickou diskuzi :mrgreen:

byli jsme na koupališti a malý miluje vodu, za což jsem ráda, já strávila celé prázdniny u vody a bylo to super, chtěla bych, aby to měly moje děcka stejně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
8.7.13 06:36

No tak Kuba měl asi 3 dny skoro 40 teplotu. pupínky úplně všude, jeden vedle druhého, u očích, v puse, uších, ve vlasech… tak že né pro každého pohoda… tři noci sme nespaly, bračel pomalu v kuse. bylo to něco hroznýho, lěky na svědění moc nezabírali…

a já teplotu taky srážím, nedovedu si představit ho v tom nechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dasenka11
8.7.13 09:21

Ahoj, tak ja teda taky srazim, protoze ho nerada trapim, ale to, ze ta ockovani jsou nakonec celkem neucinna me fakt sokuje a jsem z toho smutna :( Jinak nestovice jsme nemeli jen 6.nemoc. My mame ockovani na nestovice, ale tak vam pak muzu povedet pozdeji jestli to neco prineslo, nebo ne :)

• Citovat
  • Upravit
6638
8.7.13 09:48
@dasenka11 píše:
ockovani jsou nakonec celkem neucinna me fakt sokuje a jsem z toho smutna :(

neúčinná? vždyť už nejsou smrtící epidemie jako dřív, při epidemii černého kašle bylo 50 tisíc nemocných ročně, 50 umřelo, po roku 58 kdy se začalo očkovat, žádná epidemie nebyla, dětská obrna, 600 nemocných ročně, 10% zemřelo, očkování se zavedlo v 60tém roce, od té doby žádné úmrtí, epidemie spalniček 50 000 nemocných, 60 úmrtí, očkování se zavedlo v 70.tých letech, a od té doby se úmrtí nevyskytlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí