Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj ![]()
My byli s malou v zoo, dokonce 2×
, ale víc jak zvířátka ji zajímaly děti okolo
. Jinak příští týden se chystámé k babičce na pár dní, poprvé nebudeme spát doma, tak jsem zvědavá, jak to zvladneme
. Dneska jsme byly na očkování priorixem…má zakázané koupání do čtvrtka
.
Jinak mimi v bříšku uvidim zítra
, jedu na genetiku a pak jdu ještě ve středu do poradny, pro prukazku
. Nevolnosti mám už jen občas, ted mě pro změnu často pobolivaji prsa a při prudsim pohybu mě píchá v tříslech (vazy)…u prvního to tak nebylo cítit.
suricata: přeji brzké uzdravení prckovi ![]()
Ahoj holky, jaké hrajete hry se svými batolátky? Musím být teď víc doma a šetřit se, protože mě pobolívá břicho, tak nevím jak zabavit prcka, hrajem kolo, kolo mlýnský, zlatá brána, vaříme v kuchyňce, udělala jsem mu pelíšek z polštářů, každý den nakrmíme plyšáky, dáme je na nočník a spinkat, čteme si knížku, ale všechny hry ho zabaví jen na chvíli a už ho to ani nebaví a popravdě ani mě ne ![]()
@suricata ahoj. u nás se hraji karty (válka), uklízení, i kolíčky ji zabaví (presypava je a furt nekam nosí), nejvíce by si vyhrála v kuchyni s hrnci a miskami… ale u všeho je pak kupa uklízení do původního stavu. hry co pises, u tech mala taky dlouho nevydrží. je ještě malujeme pastelkama. snad ti to trosicku pomůže, opatrujte se
.
Koupila jsem prstový barvy tak s nimi občas malujeme, jinak si kreslíme, čteme, říkáme básničky, ale celkově se mu aktivně věnuju tak hodinu denně. jinak ho zapojuju do domácích prací. když věším prádlo tak podává, plní pračku, když vyndaváme nebo plníme myčku tak dělá spodní koš, vybalujeme nákup, zametá smetáčkem, dneska jsme spolu pekli koláč…
ale Maty je teda hodně schopný se zabavit sám. buď si maluje (na stole má pořád čtvrtku a tužku) nebo si jezdí autama, dělá garáž apod.
@majkla0 @paola white holky děkuju za rady, teď to bude ještě víc potřeba, protože jsme nakonec skončil s miminkem v nemocnici a musím ležet a vstát můžu jen na záchod. Ale malý byl statečný a perfektně to s taťkou doma zvládli.
@paola white děkujem, krvácení a zkracování čípku, ale pokud budu ležet, měli bychom to doklepat do konce, já se modlím, ať to mimi zvládne co nejdýl. A co nového u vás?
@suricata u nás nic. ve 30tt dopadl utz dobře. za 14 dní už nastupuju na mateřskou. hrozně to uteklo… jinak miminko na posledním utz bylo šikmo tak se uvidí jak se ještě natočí. mě se zdá, že už je hlavičkou ![]()
tak snad budete oba v pohodě. znám hodně holek co se začali otvírat dřív a ještě přenášely, ale ono s batoletem ten klid moc nejde. taky mám pořád břicho jak kámen
@paola white no utíká to krásně, za chvilku už budeš mít miminko doma, jak jsem odcházela z rizikového oddělení a minula novorozenecké, zahlédla jsem tam ty miminka, uplně se mi to připomělo a hrozně se těším, ale musíme ještě vydržet, já se taky uklidňuju tím, že ještě budu přenášet, musím teď chodit na kontroly co týden, aby byl vidět progres a pak se uvidí dál…
@suricata my když jsme byli na prohlídce porodnice tak mi přišli všechny ty mimina nedonošený jak byli malinký
no já už se taky těším, hlavně proto, že už se mi všechno blbě dělá ![]()
@paola white já jsem si po příchodu domů nastudovala nedonošeňátka půlkilový, musí to být těžké ![]()
jinak proti těm našim obříků je každě miminko malinké ![]()
@suricata to jo. teď minulý týden jsem připravila oblečení pro mimino a jen jsem zírala, že to někdy Matymu bylo
a už vlastně víš co to bude?
to naše už mělo 31+0 1585g takže je na tom docela dobře. je fakt, že se člověk toho předčasnýho porodu bojí každý den méně a méně, ale do termínu chceme doklepat ![]()
@paola white představ si, že to je zas kluk
a já byla na stopéro přesvědčená, že čekám holku
no hlavně, aby neposeda vydržel v bříšku
@suricata ahoj, taky vám držím palecky, at mimi vydrží co nejdéle v bříšku
.
Jinak u nás dobrý, první genetika v pořádku, už cítím pohyby (už jsem zapomněla, jak je to krásný
), za týden jdu na kontrolu, tak snad se dozvíme, co to bude ![]()
@majkla0 no já si taky napřed říkala jaký to bylo krásný, ale teď už to teda zase krásný není ![]()