Poradna duly
Jana Čurdová
@kateři97 Tak to je hlavní, že stihneš dodělat školu
pokud letos maturuješ nebo prostě nějak končíš, je to pohodička, vzdělání mít budeš a budeš hezká mladá maminka
Naši to ještě neví a to mám teda školu hotovou, ale já k nim nikdy neměla tak moc otevřený vztah takže i když jsem zajištěná a dospělá, normálně se bojím to říct
A budete bydlet s přítelem? Je přítel starší? ![]()
@AnetttS Já jdu teď 25. 5. do centra prenatální diagnostiky do Brna, na ten prvotrimestriální screening na Downův syndrom, zkoumá se tam nuachální projasnění, krev, dělá se velký UTZ s určením pohlaví, atd. Stojí to 1450,– a má se to stihnout do 13.tt, já až tam teda půjdu, tak budu ve 14tt, ale dřív neměli čas tak ale asi ví co dělají.
Tak jsem na to zvědavá, těším se až drobka skoro po měsíci uvidím opět. No a pak jdu 1. června do poradny a pak akorát zase po měsíci.. ![]()
@Blackyyy Na tom jsem byla před týdnem ve 12+6tt. Poslala mě moje doktorka a měla jsem to teda zadarmo. Pohlaví mi zatím neřekli, ale nějak si myslím, že to bude holčička… Jsem hrozně unavená pořád a to je prý často u holek.. a že by mi těhotenství přidávalo na kráse jako u kluka, tak to teda taky ne
Každopádně držím palečky ať je vše v pořádku a výsledky jsou co nejlepší… Jestli už se budeš vědět pohlaví, hned se nám svěř
![]()
@AnetttS Mě tisícovku z toho hradí pojišťovna, takže sama zaplatím akorát ty čtyřistovky, ale je to tak, že musím v tom centru to vyšetření zaplatit, dostanu stvrzenku a až s ní jdu pak dodatečně na pojišťovnu. To vyšetření na které jdu je nějaké NT+ a je nadstandartní. A určitě se s pohlavím svěřím hned jak to zjistím jsem z toho natěšená hned to bude po tom zjištění veselejší
Já se taky cítím na holčičku, hodně se mi zvětšily prsa, únava, pleť a vlasy nic moc.. Ale uvidíme, vím, co jsem schopná si vsugerovat
![]()
@Blackyyy To je pravda no, taky jsem schopná si to vsugerovat
ahaaa to ani nevím, že nějaké takové nadstandardy jsou.. No moje gynekoložka se se mnou moc nebaví.. Je pravda, že jí je asi 100let
a v čem se tyto nadstandardní vyšetření liší to asi nevíš/te? No já si to myslím i pro to, že kdyby doktorka už na ultrazvuku viděla pindíka, tak by se mě zeptala jestli chci pohlaví už znát.. U těch holčiček je to přeci jen nejistější no…
@AnetttS Hele, mrkni na stránku http://prenatal.cz a tam se podívej co tam celkově píšou a co tam pak píšou o tom vyšetření NT+.. jak jsem tam ještě nebyla a nejsem odborník tak nechci kecat ![]()
Aha tak to se neboj jim to říct
já se též bála ale tak ze začátku si vyslechneš možná pár řečí ale potom se mě vyptávala jak to chceme živit a kde budeme bydlet a takové ty otázky a že jsme mohli ještě počkat aspoň rok po pár dne už říkala aspoň ten půl rok a teď už nakupuje věcičky pro miminko a všude se chlubí že bude babička.
No bydlení to je trošku u nás komplikované, přítel chce bydlet u jeho táty jenomže on je takový tip že řekne že se musí něco na zahradě nebo v domě udělat a my musíme pracovat a on si pozve kamarády a chlastají takže tam nechci bydlet. Dále mám alergiii na psí roztoče a nemůžu užívat léky a právě že oni mají doma dva psi jednoho velkého a druhý je střední velikosti a už se víckrát stalo že jsem skrz ty psi měla záněty, takže mi to prostě neprospívá tam. Dále mě tam štvou ty psí chlupy jo jsem milovník psů ale toto je strášně abych převlékla postel a musela to vyprané povlečení pucovat od chlupů anebo kalhotky a všechno oblečení abych si znovu pucovala i když to je vyprané to mě už přestává bavit. -_- Chtěla bych bydlet s přítelem jenomže ho do bytu nedostanu a mám od babičky byt že bychom mohli bydlet tam jenže on do bytu nechce a tak jsem se dívala na domy že bychom si koupily dům, jenomže hypotéku nám nedají když já nepracuji a přítel má hrubou mzdu 14000,– :/ má sehanou práci kde má 20000-25000 hrubého a on to nechce, nechápu proč :/ aspoň bychom bydleli pohromadě jenže mi řekl že když já se nenastěhuji k němu tak budeme žít oddělené tak jsem zvědavá jak to vlastně všechno dopadne ![]()
@kateři97 Moje životní situace je teda dost jiná. Můj partner je o 12 let starší, je mu 32 takže bydlíme spolu v jeho domečku. Teda, dole bydlí jeho rodiče a nahoře je udělaný náš byt, ale vchod a vše je samostatné, máme společnou prakticky jen zahradu, ale vůbec mi to nevadí, protože jeho rodiče jsou super a já je mám dost ráda
U nás v bytě je teda kuchyň, jen taková menší ale pro dva stačí, koupelna se sprchou a WC, naše ložnice, nynější pracovna/místnost na sušení prádla - budoucí dětský pokoj
a pak obývák s jídelním koutem, takže pro malou rodinu akorát prostor. U nás není problém se zázemím, blbou situací, nedostatkem peněz a tak, ale spíš že já nikdy neměla s rodiči blízký vztah, takže se to stydím říct
no zní to hloupě, ale je to tak ![]()
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? V létě mi bude 25, Jsem momentálně 14tt, čekáme první miminko a termín máme 12.11. Na podzim jsem potratila, tak mám teď ze všeho strach, aby bylo vše ok
na screeningu jsem už byla, vše je zatím ok. Akorát mám strach z rozštěpů, manžel to má v rodině. Ale musím pevně doufat, že vše bude ok a mimísek bude zdraví ![]()
@Blackyyy aha tak to na tom jsi lip nez ja
tez bych chtela mit s pritele baracek jenze kde na to vzit ty penize no
a tak uvidim jak to vse jeste dopadne ![]()
@kateři97 Ono to je samozřejmě i kvůli věku, příteli je 32 takže pracuje a spoří už dlouho, tak je jasné že má už trošku jiné zázemí
určitě to dopadne dobře neboj ![]()
@Terrrezka vitej vitej
to jsme kousek od sebe termin mam 8.11. 2016 a v lete mi bude 26
urcite bude vse v poradku neboj.. hlavne bud v klidu ty ![]()
@AnetttS Ahoj, děkuji. Byla jsem v týdnu na kontrole a bohužel jsem dostala neschopenku, mám vysoký tlak. Tak jsem dostala prášky na snížení a ležet doma ![]()
Ahoj
tak se k vám vtěrknu ![]()
je mi 23 a TP máme 12.11. ![]()
@AnetttS u Prenatalu jsem byla na vyšetření (ze známosti) a teď ve středu jdu znovu, kdyby jsi něco chtěla vědět, klidně napiš ![]()