Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, dlouho jste se tu neukázaly.
Zítra mě v 11:30 čeká NT screening, tak nám držte pěsti. A jak se jinak máte?
Tak to budu na screening držet palečky!
Já pořád výsledky ještě nevím, ale že čekáme mimi ví snad už všichni. A taky mi připadá,že se mi začíná zvětšovat bříško…no možná se zvětšuje spíš tuk, protože mi přijde,že přibírám i jakoby nad zadkem. Podle prvního sona jsem dnes 13+6. Jinak mám pár nových věciček: tašku na kočár a dětská ramínka na oblečení z ikey
Jo a tu rýmu jsem od přítele chytla, tak snad to nepřejde v nic jiného. papa ![]()
Ahojky holky, vondrysku, tak co NT? Povidej prehanej… Ja tam jdu az ve stredu, tak uz se nemuzu dockat… ![]()
Ahoj holky, dřív jsem se na net nedostala…
Celé vyšetření trvalo cca 20 min. UTZ dělal dr. přes bříško a všechno jsme krásně viděli na velkém monitoru. Pan doktor nejdříve našel tu nosní kůstku, pak měřil šíjové projasnění, pustil nahlas srdíčko
, změřil miminko od hlavičky k zadečku (7cm) a potom ještě zkoumal nějaké dvě věci (průtok krve v bříšku a to druhé si už nepamatuju
). Podle UTZ vše v pořádku a jelikož jsem na krvi byla už před 14 dny, tak všechna data hodil hned do PC a vytisknul nám zprávu se závěrem: screening negativní!
Jupííííí. Když jsem se ho ptala, jestli nám řekne pohlaví miminka, tak se začal smát a řekl, raději počkáme na UTZ ve 20. týdnu.
Asi nechtěl věštit. No a s mimi jsme už 13 + 2 a ne 12 + 6, jak jsem původně myslela. Držím vám holky pěstičky ať vám to taky dobře dopadne!!!! Pak si můžeme porovnat hodnoty, které nám vyšly.
Teda vondrysku, to je krasne napsane
uz se tesim az to budu mit za sebou ![]()
Akrim: to věřím, já už jsem se taky nemohla dočkat.
No ale nervíky to byly teda, hlavně jsme přišli na řadu až o hodinu později, takže fantazie pracovala naplno.....
V pondělí mě čeká registrace v porodnici v Praze, musím tam přijít přesně ve 14. týdnu, jinak mám smůlu. Půjdu tam o dvě hoďky dřív, ale ani tak nemám jistotu, že mě vezmou, protože mají na den max. 12 maminek.
Dnes jsem mluvila po telefonu s paní, která má registraci na starosti a říkala, že včera se tam lidi málem porvali, prý sado maso.
No manžel jít se mnou nemůže, tak si tam to své místečko budu muset obhájit sama. ![]()
Teda o registraci v porodnici slysim poprve, to ja si i rikam, ze mi bude celkem jedno, kde budu rodit, hlavne aby bylo mimco v poradku…
To je pražská specialita.
Máme tady od nás kousek docela dobrou porodnici, ale pokud by bylo po porodu něco se mnou nebo s miminkem, tak jsem si jistá, že by se o nás dobře nepostarali. Mám vrozenou vadu ledvin a neví se jak to v těhu a hlavně při porodu zvládnou, takže proto jsme raději volili Podolí v Praze.....
Aha, tak to jo, to ja prave budu resit az podle toho kdy zacnu rodit a v jakem stavu s mimi budem, mam tu v okruhu tak 25 km 4 porodnice tak se uvidi…
Ahoj holky
Vondrýsku, moc gratuluji k skvělým výsledkům na screeningu
Jen se chci zeptat, jestli tomu dobře rozumím, tak drahá polovička může jít do ordinace se mnou? Jdeme poprvé toho 20.2. tak už se taky těším
Jinak se omlouvám, že jsem sem nedala ještě tu slíbenou fotku té autosedačky, ale pořád to jaksi zazdívám
O víkendu to už snad konečně pořeším ![]()
Holky, tak ja uz mam doma konecne kolebku, neodolala jsem a musela jsem ji slozit
Je uzasna, uz se tesim, az v ni bude miminko
Jinak co jsem se informovala na NT + screening v Brne, tak tam muze jit doprovod s tebou, uz se s drahym nemuzeme dockat, hlavne drahy, ten jeste mimco nevidel, jen na jednom obrazku z 5 tt, takze tam jeste nebylo co videt, ale ted… Ach, jak se tesim…
Ahoj holky,
jsem tu úplně nová a ráda bych se k Vám přidala do diskuze, v srpnu (17.8.) čekáme naše první miminko. Mám za sebou už screening I trimestru a výsledky vyšly dobře ( 1:22050), ale musím přiznat, že jsem ze všeho taková vyplašená a to budu mít letos 33 let ![]()
Ahojky Janulen, myslim, ze vyplasene jsme vsechny
Ale docela prijemne
Uz se nemuzu dockat, az budu citit pohyby, abych vedela ze je vse v poradku… Takhle to cekani mezi vysetrenimi u doktora je nekonecne… A co na screeningu? Rekli ti uz pohlavi?
Nettinko, šli jsme do ordinace společně. Myslím, že už s tím dnes nikde nemají problémy, ba naopak. Miminko je na UTZ moc hezky vidět, takže to bude krásný zážitek pro oba dva. ![]()
Vítám Janulen
.