Poradna duly
Jana Čurdová
Presne jak rikas, muj mi rikal: ty na to ted nemas chut, ze? ja ze nemam a on: ja vim, cetl jsem o tom na netu, ze to tak mivate, tak ja to radeji vydrzim, nez abychom se kvuli tomu hadali… No to bylo nekdy minuly mesic, pak jsem na to jednou chut mela a ted (asi po trech tydnech) ji ma zase on
to bylo silnych reci, ze to vydrzi ![]()
Ahojky holky
Včera jsme se vrátili z takové menší dovolenky v Budapešti a to teda koukám, jak jste se tu rozepsaly
V první řadě gratuluji Vondrýskovi k registraci a Akrim k úspěšné prohlídce a holčičce
Byla radost, si to tady všechno přečíst
Uff, tož abych vás dohnala…
… Janulen, já chodím do práce a s tím výtokem si nedělej hlavu, přidávám se totiž do klubu-jsem na tom stejně
Taky vítám E-vu:) Já jsem dnes 11+6, TP mám až na konci srpna, takže jsem tu z vás jak to tak vypadá nejvíce po zadu
První screening mě čeká teď v pondělí, tak držte pěsti:) Holky, musím vám popsat příhodu, co se mi stala, poněvadž jsem z toho fakt nechápala
Tak si lebedíme s přítelem na pohovce a on začal dělat kraviny, až jsem se začala tak moc smát (slzy mi tekly), že to přešlo v takový zvláštní „heky“, a smíchu se to přestalo podobat a vzápětí jsem brečela jak malá a nešlo to zastavit!
Miláček se nejdříve polekal, pak mě pohladil a říká mi: „Lásko, ty jsi plačtivá!“
No zvláštní věc ty hormony jen co je pravda! ![]()
Tedy to se to snáma dějou věci, co holky?
Já na sex někdy mám, někdy ne, ale taky bych řekla, že celkově je ta chuť menší. Nettinko a jaké to bylo v Budapešti? přemýšlela jsem, že bych zajela někam na eurovíkend a Budapešť také nabízí.
Ahoj holky, s tím sexem je to u nás hodně podobné, já na to nemám chuť od té doby, co jsem zjistila, že jsem těhotná (asi 4 dny před očekávánou menstruací)
, takže už celkem dlouhá doba, do 8 týdne jsem špinila, takže nějaký sex mě ani nezajímal a manžel byl z toho taky vyplašené, že ho taky ne. Teď po tom prvním trimestru se to třeba zlepší - aspoň se to všude píše
Nettinko, na screening budu držet pěsti, všechno určitě dobře dopadne. A Ty hormonální citové projevy - chvíli smích, chvíli podrážděnost až plačtivost jsem prožívala nasrosto stejně, řekla bych, že po tom 13 týdnu se to uklidňuje
. Já jdu dnes odpoledne k praktikovi nechat si ukončit neschopenku, jsem na sebe zvědavá, jak se mi bude chtít do práce, spinkala jsem si do 9 i do půl 10, tak to mi teď skončí ![]()
Akrim, Ty když máš neschopenku, jak často máš vycházky? Prý pokud má žena neschopenku od gynekologa (rizikové), tak mohou být vycházky jen 6 hod. denně, dřív to omezené nebylo.
Janulen, ano vychazky jsou ted od noveho roku omezene na max. 6 hodin denne v dobe od 7-19 hod. Ja mam napsane vychazky jeste od minuleho roku (z 30.12) a mam tam psane 8-18, tak mi to tak doktor nechal no a pry kdyby mela kontrola nejake problemy, tak to pak prepisem
ale stejne nikam poradne nikam nechodim, jen kdyz jdu k dr. nebo s drahym na veceri, jinak v dobe odpolednich vychazek, treba az bude teplo, tak se mi bude chtit vic ![]()
Akrim, tak to máš štěstí, že jsi byla u Dr. ještě v loňském roce - 30.12.
Ty vycházky změnili na 6 hod. určitě kvůli tomu, že po 21dnu Ti neschopnost platí sociálka a kontroly teď chodí docela výrazně, někoho nachytají, že není doma a nemusí mu nic platit a ještě mu dají pokutu
.
No nevim, ja jsem doma mesic a pul a jeste zadna kontrola… A stejne si myslim, ze sehnat si razitko od lekare neni zas takovy problem… Ale tak do leta to vydrzim a pres prazdniny budu uz stejne na materske bez omezenych vycházek ![]()
LucinceS: Bylo to tam hezké, i když jsme tam byli autem, tak to bylo krapet hektické… Spíš bych ti doporučila Paříž, tu jsme si vychutnali každým douškem-nádhera ![]()
Sex u nás je teď taky problémovější..Ta chuť mi jaksi chybí a k tomu ta věčná únava!
Radši si večer kecnu k televizi a nechce se mi už ani hnout…Doufám, že se to co nejdříve zlepší no. ![]()
Akrim: Ale na těhotné prý kontroly chodí málo. Hlavně, že máš vycházky. Já si říkám, jestli jsem ještě neměla zůstat doma, venku pěkná kalamita. Už se strašně těším na jaro.
Janulen, jako nejhur placene jsou prvni tri tydny, pak uz to jde… ja dostala od socialky skoro to co od zamestnavatele za prvnich 21 dni… Ale reknu ti, ze doma je dost nuda, nikdy jsem nemyslela, ze mi bude prace chybet, ale chybi… Ale zase nez v praci neco chytnout nebo se s nekym tahat, tak se radeji budu nudit doma…
Zitra uz mi zacina druhy trimestr, tak se tesim…
Já jsem byla doma právě přesně měsíc, odpočinula jsem si, ale furt se sleduju (např.těhot.výtok už mi leze na mozek), tak třeba v práci příjdu na jiné myšlenky. Uvidím, jak to půjde, dost často jsem na cestách, tak pokud cokoliv, tak půjdu znova na neschopenku. Je fakt, že to utíká a když se to tak vezme, tak musíme vydržet něco málo přes 3 měsíce a jdeme všechny na mateřskou
.
to jo uz se nemuzu dockat, to ja jsem se pozorovala mezi svatkama, ted jsem si nasla novou zalibu sleduju net kde, co a za kolik maji a pomalicku kupuju vybavu
Je toho tolik a koupit to najednou, tak jsem na mizine, ale takhle pomalicku mi to ani neprijde tak drahe
no a jinak se zdokonaluju v kucharskem umeni ![]()
Ahoj, Akrim tak to nám pak poskytneš seznam, co všechno musíme mít
Mě už kolikrát napadlo, že zapomenu koupit něco důležitého a budu namydlená
Zatím jsem toho pořád moc nekoupila, ale na konci víkendu bych chtěla zkontrolovat postýlku, jestli je opravdu ok,přeměřit ji a pak koupím novou matraci. Povlečení už mám,ale budu potřebovat mantinely (asi budu chtít kolem celé postýlky, nejen kolem hlavičky), ochranu matrace proti počůrání. Pak začnu studovat respirační podložku a… a pak si uvědomím,že mi pořád neřekli výsledky z prvotrimestrálního a mám vztek a zakazuju si cokoli plánovat
To jsem si fakt naběhla s tímhle vyšetřením, vždyť holky v už výsledky všechny máte a přitom první z nás budu rodit nejspíš já ![]()
Jako Lucinko, tak si tam zavolej… me volali vysledky jeste ten den vecer a dostala jsem i pristupovy kod na net, kde si muzu stahnout celou zpravu… jo a jak pises o te proticuraci podlozce, tak ted se dokonce prodavaji napinaci prosteradla, ktere jsou ze spodni strany pogumovane, takze proticuraci podlozku uz nepotrebujes… No a povleceni pry nejlip troje, protoze pry nejcasteji se zaspini druhe povleceni, kdyz prvni vysi mokre na snure
je, nejak bych ten druhy trimestr rada preskocila a skocila rovnou do toho tretiho… uz se nemuzu dockat..
Tak prvni trimestr uspesne za mnou, riziko potratu pry dnesnim dnem kleslo o 60%, tak hura do druheho ![]()