Poradna duly
Jana Čurdová
Akrim, já jsem o něm přemýšlela. Nejvíce se mi zamlouvá Angelcare AC 401 je to monitor a chůvička v jednom. Tady na emiminu jsou na něho velmi dobré recenze, jen ta cena je vyšší… Cena nového je okolo 4 tis., použitý jsem viděla za 2. Tak nevím, jestli do něho jít a jestli vůbec monitor… ![]()
Tak to ja chci jit do monitoru dechu urcite, jen premyslim jestli nanny nebo respisense. Asi bych nejradeji mela oba, doma nanny a na prochazky respisense. No a jeste jsem na netu cetla, ze by se nemely monitory pozivat dyl, nez jsou v zaruce, ze pak uz nejsou ty cidla tak presne, tak nevim…
Ahoj holky, monitor dechu budu určitě také chtít. Dokonce je půjčují v některých porodnicích za poplatek domů, ale nevím na jak dlouho, tak si myslím, že koupíme nanny vlastní. Jinak na SONO chodíme vždycky s přítelem, řekla bych, že je i doktor radši, že má přítel zájem
Janulen vítám tě mezi námi ![]()
Ahoj holky,
děkuji za přivítání.Máte pravdu, že to čekání mezi vyšetřením u doktora je nekonečně dlouhé. Byla jsem 1.2. na tom screeningu a teď jsem objednaná až na 28.2. Pohlaví zatím nebylo vidět. Screening dělá přímo můj gynekolog v Brně na Orlí.Vždycky jsem chtěla holku, ale teď je mi to úplně jedno, hlavně, ať máme zdravé miminko. Monitor dechu si myslím, že si pořizuje dnes už snad každá maminka. O typu jsem zatím nepřemýšlela, ale slyšela jsem, že když jej nemá někdo nově koupený, je nutno jej nechat po 2 letech používání projít servisní kontrolou, jestli ukazuje v pořádku. Už jste oznámily Vaše těhotenství okolí?
Ahoj holky, monitor dechu si určitě pořídíme taky. Byla jsem se podívat v týdnu u kamarádky, která má skoro roční holčičku, a ukazovala mi, jak ta podložka funguje. Janulen, taky tě vítám:) My už jsme to okolí oznámili…nevydržela jsem to nechat si to pro sebe;)
My už jsme taky skoro všem oznámili, ono to moc tajit nešlo. Žádný alkohol, prsa obří
A v práci chodím do laboratoří a tam se teď musím ptát kam můžu a kam ne, abych třeba nevdechovala formalín nebo jiné škodlivé látky…
My jsme to oznámili zatím jen rodičům a sourozencům a ví to mé nejbližší tři kamarádky, které nejsou ze stejného bydliště, ale jinak nikdo. Jsem z malé vesnice a tady je to neskutečná drbárna, takže jakmile to řekneme jednomu, bude to vědět celá dědina
.
Ahoj holky, tak jsem asi objevila dalsi taj tehotenstvi, jsem neuveritelne podrazdena, vse me maximalne stve a jsem hrozne unavena… tak jsem to volala priteli a ten, ze je to normalni, at si vypnu mobil a jdu spinkat… No zlaticko… Tak jsem se ted po ctyr hodinovam spanku probudila, ale stejne me porad vsechno stve ![]()
Akrim, z toho si vůbec nic nedělej. Myslím, že podrážděnost patří také k jednomu z příznaků těhotenství
. Měla jsem také chvíle, kdy jsem byla naprosto i bezdůvodně podrážděná, chvíli plačtivá, chvíli vysmátá. Když se řeší v práci nějaké věci, tak mě občas připadne, že jsou všichni úplně natvrdlí a úplně mě štve, že řeší blbosti
. Holky, jste doma na neschopence nebo chodíte do práce?
Akrim to jsi mě potěšila, že v tom nejsem sama. Já co jsem těhotná, tak se dovedu hrozně snadno rozčílit a hned startuju
Jinak jsem asi i citlivější, snadněji se dojmu u nějakého smutného filmu, ale není to tak hrozné. Unavená jsem nejvíc byla ve druhém měsíci,teď už se to lepší. Dnes jsem byla koukat v obchodech po těhotenském oblečení…no holky, byla jsem zklamaná, jak výběrem, tak cenama, všechno drahé anebo naprosto obludné
Na internetu je spoustu hezkých věcí, ale bojím se třeba nákupu kalhot bez vyzkoušení. Pro Janulen: Já chodím do práce.
LucinkaS ja uz mam doma tehotenskeho obleceni spoustu, nakupovala jsem na aukru a mimibazaru, jako co jsem se divala na cenu za nove, tak to si radeji za to same koupim treba troje obnosene… No a pak mi taky dvoje kalhoty pujcila kamaradka, takze ja bych se asi stavila v obchode (HM nebo CA) vyzkousela si to a pak od tehle znacek kupovala na netu… Ale to je muj nazor
jinak citlivejsi jsem byla tak minuly a predminuly tyden, ted jsem vylozene porad podrazdena ![]()
Ahoj holky, tak jsem se dnes úspěšně registrovala do porodnice.
Čekala jsem tam od 6.00, abych se v 10.00 mohla zaregistrovat. No hrůza
. Po práci jsem se stavila v obchoďáku, protože jsou mi malý džíny, že si koupím těhotenské, ale žádné jsme nesehnala.
V HM neměli moji velikost a v CA mi žádný neseděly, takže jsem zvědavá v čem budu chodit. Jak píše Lucinka, na internetu je spousty hezkých věci, ale zrovna kalhoty si musím vyzkoušet, protože mi jen málokterý padnou.
Jo a pro Janulen: Já taky chodím do práce. ![]()
Já budu taky nosit klidně obnošené, nechci za oblečení utrácet moc, když nemám ponětí, jak moc narostu. Zrovna v CaA a v HM jsem byla, ale už jsem byla líná cokoliv zkoušet
Tak tam budu muset ještě asi jednou a pak budu shánět na netu
Ale něco jsem dnes přeci jen riskla…těhotenské šaty. Posílám odkaz: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Lucinko ty vypadaji moc hezky, ja nejsem satovy typ, ale taky uz jsem si nejake koupila, ale spis sportovnejsiho stylu
Jinak zrovna tehotenske kalhoty mam ted doma sestery
jo a taky uz jsem si koupila dve kojici nocni kosile, byly za dobrou cenu, tak uz se tesi ve skrini na pouziti ![]()