Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky
, už máme všechny 1. trimestr za sebou? Kolipak jste zatím přibraly?
Ahojky, tak ja mam zatim o kilo min nez jsem mela pred otehotnenim…
Lucinko,to je divné, že ty výsledky ještě nemáš.Kde jsi na tom screeningu byla? Jak to trvá dlouho? Z UZ víš výsledek hned a krev trvá max 3dny, záleží, kam do laborky to posílají a pak zadají 4 výsledky, věk a váhu do vzorce a víš poměr. Podstatné je, jestli víš dle UZ, že dítě má nosní kůstku a nízké šíjové projasnění a můžeš už být klidnější.Myslím, že máme 1 trimestr všechny za sebou. A Akrim, moc se těším na ten seznam věcí, které budeme potřebovat
. To je super, že si to takto koupíš za velmi dobré ceny. Vondrýsku, já jsem zatím nepřibrala, mám pořád 3 kg dole, ale myslím, že to brzy doženu
, žádná vychrtlina nejsu
Já jsem typ postavy - štíhlý pas a vršek, zadek dosti větší (taková ta hruška)
Bříško už začíná být trošku větší ![]()
Já mám teda dvě kila nahoře, nezvracela jsem a mám pořád na všechno stejnou chuť, tak se pak asi budu muset začít trošku krotit.
Jinak jsem si do podpisu dala obrázek, tak vám to snad nebude vadit.
Včera a dnes jsem koukala na různé věci pro mimi od povlečení, přes hrazdičky až po kočárky. Holky to je věcí, co mají…
Já bych nakupovala jak divá
, ale ještě chvíli počkám. ![]()
Ahoj holky. Já už na ty výsledky volala nevím kolikrát a nejdřív mi trvdili, že to je takza 14 dní a teď mi zas říkají, že měsíc. Výsledky krve byli 19.1. a sono 25.1. od té doby čekám jen na to až to doktor hodí do softwaru a vyjede mu výsledek, no uháněla jsem to už i přes vrchní sestru, slíbila, že to zkusí urychlit, ale stále nic, prý to dělá jeden doktor na klinice, ale ikdyby… nechápu, co mu na tom tak trvá. Jinak sono bylo dobré, krev vypadá taky dobře, ale nemám spočítaný ten poměr a tedy konečný výsledek. Udělala jsem chybu,že jsem si to nechala vyšetřit tady, ale koho by to napadlo, že? ještě když tam pracuju ![]()
Vondrýsku, já s nakupováním taky ještě počkám, ale už mě to láká, zvlášť když holky píšou o věcech, které už mají koupené
Před týdnem jsem od ségry dostala krásné dupačky, tak jsem je schovala a je to první věc, co mimuško má.
Holky, co berete za vitamíny? Já Mamavit, od 13týdne jsem se rozhodla, že to budu brát ob den.
Lucinko, v pondělí bych na doktora naběhla, donesla mu drobnost, zvlášť, když tam pracuješ a ať ty výsledky hodí už do toho počítače a nenapíná Tě.To je teda sakra dlouhá doba. Ale když píšeš, že UZ i krev dobrá, tak se nemáš čeho bát.
A holky, jaký Vám vyšel ten poměr - teda jestli to není moc důvěrná informace?
Já dobrala Femibion a teď mám zas jen listovku. Přemýšlím co si koupit dál a také bych to brala asi už jen obden, ale o mamavitu jsem slyšela zatím jen chválu, tak možná, že ho taky zkusím.
V Mamavitu je komplexní složení, ale je to trochu velká tableta, někdo může mít problém s polykáním, ale to je detail. Prodávají to dohromady s malým krémem na strie
Stejně je nejdůležitější pestrá strava. Zítra vařím na oběd pstruha ![]()
Hmmm pstruha bych si taky dala
, u nás bude asi jen vinná klobása
Já mamavit kupovala dokonce kamarádce jako dárek, když byla těhotná a mně velké tabletky nevadí,tak do něj asi půjdu ![]()
Ahojky, tak ja mam od zacatku Gravital a budu ho brat az do konce, snazim se kazdy den, ale jsem skleroza, jinak mam k nemu jeste listovku a rybi tuk
Dneska mi dosli z netu tehu saticky a k nim jako darek miminkovske ponozecky, je to uplne uzasne, jak je to malinke
![]()
Já beru Mamavit s DHA, teď je k tomu balení jako dárek lahvička pro mimi. ![]()
Ahoj těhulky
Já jsem brala Baby vit vitamíny, ale od té doby, co mi doktor předepsal to železo proti chudokrevnosti, tak ty vitámíny už neberu moc pravidelně
Trápí vás některou taky chudokrevnost? Jinak na váze jsem zatím taky nepřibrala… Vypadá to, že jsem tu ještě asi jako jediná v prvním trimestru,co? Dnes jsem 12.týden. No,aspoň budu vědět, co mě čeká ![]()
Holky tak to závidím, že jste žádná pořádně nepřibrala, já teda jo
Budu se muset začít hlídat, ale mám častěji hlad a hroznou chuť na sladké. Holky co u vás ostatní tipujou, že budete mít? u Akrim už je to jasné, ale mně všichni říkají holčičku…no hlavně kvůli mé pleti, dost se mi zhoršila a jsem jak puberťák. Teď aspoň trochu pozitivní, že mi rostou nové vlásky nad čelem, mám tam takové malé pankáče
někde jsem četla, že miminku v tomhle období rostou vlásky a někdy z toho začnou růst i mamince
Jinak já trpěla na chudokrevnost jako malá, ale teď jsem měla výsledky krve prý vzorové ![]()