Prvorodičky srpen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5011
23.2.12 09:42

Ahoj holky, já jsem kdysi dávno viděla porod v rámci studia, ale pamatuju si, že jsem vždycky trochu zavírala oči, abych se neodradila:-). Určitě chci pak chodit do předporodní přípravy. Nejdůležitější je stejně psychika a zachovat chladnou hlavu. V neděli rodila v Brně Bohunicích moje jedna známá a trochu měla smůlu,bylo to v noci a rodily zrovna zárověň další 3 maminky. Jedna porodní asistentka přecházela z pokoje do pokoje a rodila 4 ženské najednou. Dál to popisovat nebudu, protože bych mohla některou z Vás polekat. Důležité je, že všechno se zvládlo a miminka jsou zdravá na světe. Myslím, že to zvládnem! Ale zatím na přemýšlení o porodu máme fakt čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
23.2.12 10:59

Tož pozdě.. včera jsem se už na něco málo koukla :D Vím, že na to je ještě spousta času, ale tak zvědavost mi prostě nedala :P
Videa byly vesměs hezké a přímo vytlačení miminka bylo pokaždé vystřiženo, takže kdo je taky zvědavý jako ja ;) doporučuji zhlédnout na youtube - „Těhulka LIVE! 4 Bára - porod“ Moc hezké video(slzička mi ukápla;), kde je pěkně natočena první koupel miminka hned po porodu atd.. :) Takže žádný sadomaso :lol: hihi… To jen tak pro zajímavost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
23.2.12 11:38

Já myslím, že ke konci těhotenství už budeme porodu toužit a budem si přát, aby bylo miminko už venku, zvlášť v srpnu, jestli bude horko :) Teď se porodu ani moc nebojim, zaprvé je daleko a za druhé je to prostě potřeba, fuška to bude, ale to zvládnem :) Na video se podívám, já jsem stejně zvědavá a hned si všechno googlim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
23.2.12 12:00

:)
No já se právě porodu taky vůbec nebojím, ale tuším, že až to bude na spadnutí, tak v takové pohodičce asi už nebudu :D Ale máš pravdu, přát si, aby bylo mimčo už venku budeme na 100% :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
23.2.12 16:42

Já se, holky, musím přiznat, já už bych si přála, aby bylo mimčo na světe už teď, ani se mi do srpna nechce čekat :) Až se to bude blížit, tak porodu se bát budu, teď spíš přemýšlím nad tím, aby těhotenství probíhalo přesně jak má a bylo vše v pořádku. Budete někam chodit na předporodní kurzy? (ta gynekologie, kam chodím já, nabízí několik druhů kurzů - např. o kojení, příprava na porod atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
23.2.12 17:12

:) No já bych miminko taky brala už hned teď :mrgreen: Nemůžu se dočkat, ale zároveň se těším i na bříško a celkové užívání těhotenství 8) Do předporodního kurzu chceme s přítelem určitě chodit.. v úterý jdu na kontrolu k doktorovi, tak se rovnou zeptám, co by mi doporučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
23.2.12 17:14

Ahoj holky můžu se přidat? Mám termín 3.8.2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
23.2.12 18:23

Ahojky Oce, jasne, pridej se :) a vitej. Jinak holky, ja si chci taky na jednu stranu uzivat brisko, pohyby a tak… Ale na druhou stranu bych brala uz porod a miminko, to cekani mi prijde hrozne zdlouhave… Ale uz se tesim… Jinak do predporodniho kurzu urcite chci, sice jsem se peci o mimco ucila ve skole, ale z te uz jsem 10 let a moc si toho nepamatuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
23.2.12 19:07

Pce vítej :kytka: Jak to tady čtu, tak některé z nás jsme z oboru zdravotnictví, to jsme se hezky sešly :) Já se budu hlásit do kurzu: speciální příprava (jak se rodí, postupy, polohy, pomůcky, které můžeme využívat, relaxace při porodu, jak je důležité dýchání, problémy, které mohou nastat, co proti bolesti). Kurz stojí 300Kč pro maminku a pro doprovod tatínka 150Kč. Další kurz je prohlídka porodních sálů - jezdění po Brně a prohlížení porodnic, dále příprava na kojení a šestinedělí a péče o miminko - toto nabízí gynekol.centrum, kam chodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
23.2.12 21:35

Holky, tak jsem neodolala a koupila si ten domaci ultrazvuk :) uz se nemuzu dockat a prijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
23.2.12 21:50

Ja ho mam a je to super vzdycky me to mezi kontrolama udrzuje v klidku. Hlavne hodne namastit brisko ja mam klasickej olejicek s azulenem. Hlavne to chce trpelivost ze zacatku mi trvalo dyl nez jsem mimiska nasla ale pak jakmile uz vis kde asi ho hledat tak je to brnkacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
24.2.12 07:41

Ahoj holky :) Vítám Pce :) Tak se mi dnes zdálo, že už je čolek na světě a bylo potřeba kojit a já o tom nic nevěděla :D no, ale jinak to bylo super. A Pce, už víš, co se vám narodí? a je to první mimčo? pa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
24.2.12 09:06

Ahojky:) Pce vítej :) Týý jo, no jak to tak poslouchám, tak začínám o tom ultrazvuku taky přemýšlet :D Lucinko, nekoukala jsi náhodou na to video, že se ti zdál takový sen? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
24.2.12 09:10

:mrgreen: Nettinko já na to video koukala až dnes ráno a obrečela jsem, když toho prcka umývali :) a rovnou jsem koukala i na kojící polštář, ale pak mi volala známá, co má trojčata a říkala, že pokud budeme mít jen jedno, tak je zbytečný, že udělá stejnou službu obyčejný polštář, tak uvidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
24.2.12 09:19

Krásné ráno holky, tak jsem se na chvilku urvala od práce… :pocitac: Vítám Pce :kytka: , už se hezky rozrůstáme. :lol:
Lucinko, s tím polštářem má známá pravdu. Já jsem si ten kojící taky chtěla koupit, ale moje kámoška mi řekla to samé. Používá obyč. větší polštář.
Jak jste se tu bavily o chození na malou, tak já se od začátku těhu budím pravidelně ve dvě ráno a musím. :cert: Je to opruz, ale prý to bude ještě horší. :mrgreen:
Jinak mám doma dvd Cvičení pro těhotné a „už“ jsem se dvakrát přinutila cvičit. :dance: Je to fajn, hezky se u toho člověk protáhne.
Kdy vás čeká odběr krve na triple test? Já jdu ve středu. Snad bude zase vše OK! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí