Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, já jsem kdysi dávno viděla porod v rámci studia, ale pamatuju si, že jsem vždycky trochu zavírala oči, abych se neodradila:-). Určitě chci pak chodit do předporodní přípravy. Nejdůležitější je stejně psychika a zachovat chladnou hlavu. V neděli rodila v Brně Bohunicích moje jedna známá a trochu měla smůlu,bylo to v noci a rodily zrovna zárověň další 3 maminky. Jedna porodní asistentka přecházela z pokoje do pokoje a rodila 4 ženské najednou. Dál to popisovat nebudu, protože bych mohla některou z Vás polekat. Důležité je, že všechno se zvládlo a miminka jsou zdravá na světe. Myslím, že to zvládnem! Ale zatím na přemýšlení o porodu máme fakt čas ![]()
Tož pozdě.. včera jsem se už na něco málo koukla
Vím, že na to je ještě spousta času, ale tak zvědavost mi prostě nedala ![]()
Videa byly vesměs hezké a přímo vytlačení miminka bylo pokaždé vystřiženo, takže kdo je taky zvědavý jako ja
doporučuji zhlédnout na youtube - „Těhulka LIVE! 4 Bára - porod“ Moc hezké video(slzička mi ukápla;), kde je pěkně natočena první koupel miminka hned po porodu atd..
Takže žádný sadomaso
hihi… To jen tak pro zajímavost ![]()
Já myslím, že ke konci těhotenství už budeme porodu toužit a budem si přát, aby bylo miminko už venku, zvlášť v srpnu, jestli bude horko
Teď se porodu ani moc nebojim, zaprvé je daleko a za druhé je to prostě potřeba, fuška to bude, ale to zvládnem
Na video se podívám, já jsem stejně zvědavá a hned si všechno googlim ![]()
![]()
No já se právě porodu taky vůbec nebojím, ale tuším, že až to bude na spadnutí, tak v takové pohodičce asi už nebudu
Ale máš pravdu, přát si, aby bylo mimčo už venku budeme na 100% ![]()
Já se, holky, musím přiznat, já už bych si přála, aby bylo mimčo na světe už teď, ani se mi do srpna nechce čekat
Až se to bude blížit, tak porodu se bát budu, teď spíš přemýšlím nad tím, aby těhotenství probíhalo přesně jak má a bylo vše v pořádku. Budete někam chodit na předporodní kurzy? (ta gynekologie, kam chodím já, nabízí několik druhů kurzů - např. o kojení, příprava na porod atd)
No já bych miminko taky brala už hned teď
Nemůžu se dočkat, ale zároveň se těším i na bříško a celkové užívání těhotenství
Do předporodního kurzu chceme s přítelem určitě chodit.. v úterý jdu na kontrolu k doktorovi, tak se rovnou zeptám, co by mi doporučil.
Ahojky Oce, jasne, pridej se
a vitej. Jinak holky, ja si chci taky na jednu stranu uzivat brisko, pohyby a tak… Ale na druhou stranu bych brala uz porod a miminko, to cekani mi prijde hrozne zdlouhave… Ale uz se tesim… Jinak do predporodniho kurzu urcite chci, sice jsem se peci o mimco ucila ve skole, ale z te uz jsem 10 let a moc si toho nepamatuju…
Pce vítej
Jak to tady čtu, tak některé z nás jsme z oboru zdravotnictví, to jsme se hezky sešly
Já se budu hlásit do kurzu: speciální příprava (jak se rodí, postupy, polohy, pomůcky, které můžeme využívat, relaxace při porodu, jak je důležité dýchání, problémy, které mohou nastat, co proti bolesti). Kurz stojí 300Kč pro maminku a pro doprovod tatínka 150Kč. Další kurz je prohlídka porodních sálů - jezdění po Brně a prohlížení porodnic, dále příprava na kojení a šestinedělí a péče o miminko - toto nabízí gynekol.centrum, kam chodím.
Holky, tak jsem neodolala a koupila si ten domaci ultrazvuk
uz se nemuzu dockat a prijde ![]()
Ja ho mam a je to super vzdycky me to mezi kontrolama udrzuje v klidku. Hlavne hodne namastit brisko ja mam klasickej olejicek s azulenem. Hlavne to chce trpelivost ze zacatku mi trvalo dyl nez jsem mimiska nasla ale pak jakmile uz vis kde asi ho hledat tak je to brnkacka.
Ahoj holky
Vítám Pce
Tak se mi dnes zdálo, že už je čolek na světě a bylo potřeba kojit a já o tom nic nevěděla
no, ale jinak to bylo super. A Pce, už víš, co se vám narodí? a je to první mimčo? pa ![]()
Ahojky:) Pce vítej
Týý jo, no jak to tak poslouchám, tak začínám o tom ultrazvuku taky přemýšlet
Lucinko, nekoukala jsi náhodou na to video, že se ti zdál takový sen? ![]()
Nettinko já na to video koukala až dnes ráno a obrečela jsem, když toho prcka umývali
a rovnou jsem koukala i na kojící polštář, ale pak mi volala známá, co má trojčata a říkala, že pokud budeme mít jen jedno, tak je zbytečný, že udělá stejnou službu obyčejný polštář, tak uvidím ![]()
Krásné ráno holky, tak jsem se na chvilku urvala od práce…
Vítám Pce
, už se hezky rozrůstáme. ![]()
Lucinko, s tím polštářem má známá pravdu. Já jsem si ten kojící taky chtěla koupit, ale moje kámoška mi řekla to samé. Používá obyč. větší polštář.
Jak jste se tu bavily o chození na malou, tak já se od začátku těhu budím pravidelně ve dvě ráno a musím.
Je to opruz, ale prý to bude ještě horší. ![]()
Jinak mám doma dvd Cvičení pro těhotné a „už“ jsem se dvakrát přinutila cvičit.
Je to fajn, hezky se u toho člověk protáhne.
Kdy vás čeká odběr krve na triple test? Já jdu ve středu. Snad bude zase vše OK! ![]()