Poradna duly
Jana Čurdová
Lucinko, moc blahopřeju
, konečně ty výsledky máš. Řekla bych, že jsi z nás teda asi nejvíc těhotná
. Já jsem dle PM 14+1 a dle UZ 14+4. Jen ať nám to všem pěkně utíká
. Jestli máte nějaký další tip tak jako to DM, pište. Já jsem se ptala kamošky, která má info o tom veletrhu PRODÍTĚ a slevy a lepší nabídky by tam být měly.
Tak jsem zjistila: do DM se přes net na baby bobus zaregistrovat dá, ale dle podmínek nejdřív 2 měsíce před porodem (vyplňuješ tam datum porodu a nyní je to tam nastaveno do půlky dubna). Nebo jsem to špatně pochopila? Až budu mít cestu, zeptám se na to na prodejně.
Holky, tak ja to mam jeste 26 tydnu do porodu
to uz nezni tak strasne dlouho
Dneska jsem byla v Brne nakupovat a musim rict, ze v cele olympii zadne poradne tehu obleceni, jen hadry a za sileny ceny, no zlaty internet… Jinak jsem dneka koupila malicky boticky
Uz se tesim az v nich bude mala capat
Prvni botky a hned od bati ![]()
Arim, to nezní špatně, počítat to obráceně
V Olympii jsem se také byla dívat na těhu oblečení a koupila jsem 1 těhukalhoty za 800Kč.
Lucinko, gratuluju.
Janulen pochopila jsi to asi dobře, oni teď ty podmínky měnili, takže to jde asi až ty 2 měsíce před porodem. Já jsem se tam hlásila někdy začátkem ledna a to ještě šlo. Raději se ale v prodejně zeptej. ![]()
Janulen ja mam kalhot dost
chtela jsem nejake pekne tunicky a nic z toho… Ale jinak jsem nakoupila spoustu blbustek ![]()
Taky ti Lucinko moc moc gratuluji
Tak jsi se konečně dočkala ![]()
Holky tak jsem viděla dnes ve zprávách, o screeningu sluchu novorozeňat. Provádí ho jen v Praze a v Moravskoslezském kraji
. No pro rodiče to musí být hrozný zjistit u jejich, třeba už tříletého dítěte, že neslyší
Velká škoda je, že u nás ten screening zatím není povinný a ten přístroj na to stojí šílený peníze… Chjo…krapet mě to znervóznilo, že mimi nebude mít 100%prohlídku ![]()
Ahoj holky, děkuju za gratulace. Dnes jsem byla na gyndě a mám mykózu, tak jsem vyfasovala Gynopevaryl. Musím teda říct, že jsem tam skoro nešla, krom toho výtoku mě totiž netrápí žádné pálení ani svědění, pak se v tom má člověk vyznat, když všichni tvrdí, jak je to v těhotenství normální
Prý je to zvýšenou hladinou estrogenu, mykózkám pak sliznice víc chutná ![]()
Zdar holky, já jdu na kontrolu na gyndu příští úterý, už se těším. Ta mykóza je hodně běžná, nějaké kvasinky má každá ženská, ale hlavně, aby nebyly přemnoženy:-(.Já mám ten těhotenský výtok pořád a taky mě nic nepálí ani nesvědí. Teďka začínám pozorovat, že od 4 měsíce chodím častěji čurat a už mě to i budí ze spaní a 1× za noc musím jít, což mě teda krajně nevyhovuje ![]()
Jo a dneska jsem byla v té DM drogérii nakupovat a je to opravdu tak, že na ten baby bonus se můžeme zaregistrovat nejdřív 2 měsíce před porodem ![]()
Janulen, to jako, že dřív mi ani nic neprodají anebo, když už tu knížku mám tak ano? No tak ty kvasinky jsou právě už přemnožené potvory. Taky chodím častěji na záchod, ale možná je to i proto, že se snažím hodně pít ![]()
Lucinko, když už tu šekovou knížku máš, tak Ti to prodají, to je jasné. Mají tu změnu od února asi proto, že se jim na to hlásil kde kdo, i netěhotné a bezdětné. Když to elektronicky vyplňuješ u nich nebo na netu, tak v nabídce je nyní nejzašší termín porodu druhá polovina dubna a to dítě se tam musí potom registrovat. Řekla mi, že se tam můžu teoreticky zaregistrovat na termín porodu červenec,že ten 1 měsíc nehraje takou roli v té pozdější registraci dítěte a taky můžeme rodit o chvíli dřív.Takže my, co to nemáme, si to vyplníme v květnu a zadáme porod červenec a šeková knižka nám taky pak už dojde. Dala mi zatím normální šekové knížky, kde jsou taky slevy - dneska jsem ušetřila 25% při nákupu šampónů
![]()
Jinak Lucinko, ten Gynopevaryl Ti rychle zabere, doporučuju v těch dnech a chvílu poté, co si budeš čípky dávat, nejíst sladké - cukry jsou živná půda pro kvasinky ![]()
Jéé Nettinko, no na to se snad ani radši nedívej
Na něco už jsem koukala, něco nám pouštěli i na zdrávce a vím, že byly holky co se chtěli jít podívat i na skutečný porod, ale já mezi nima nebyla ![]()