Prvorodičky srpen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5011
8.3.12 11:04

Ahoj Jardinero, vítej mezi náma :). Po amniocentéze odpočívej a přeju, aby výsledky byly dobré. Snad to nebude příliš troufalé, když se Tě zeptám, z jakého důvodu jsi šla na amnio? Vyšly špatné výsledky v I. screeningu nebo triple testu nebo je Ti nad 35let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
8.3.12 11:16

Jardiner raději odpočívej,řikaji aspon dva dny odpočívat a nechat se obskakovat. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
8.3.12 11:19

Ahoj Jardinero, taky zdravím. Tak to jsem zvědavá, kdo bude mít větší žirafátko - asi ty :D . My ten kočarek budeme objednávat v půlce dubna, aby byl koncem července, s tím že si ho vyzvedneme až se to narodí - tedy přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
8.3.12 12:35

Janulen

to je v poho…jednak jsem stará (36) :-) a druhak moje mamka měla trable, dvě děti se nedopekly úplně dobře, jedno zemřelo po porodu, druhé do dvou měsíců, měly obě nějaké dost vážné malformace hlaviček. Tak já od začátku jdu do všeho, co mi řeknou, 1.trim. i 2.trim. screening vyšly OK, i jsem šla soukromě na konzultaci k jinému genetikovi, než co chodím normoš, oni stejně všichni řeknou, že se musí člověk rozhodnout sám, i když hodnoty vychází OK.

Příspěvek upraven 08.03.12 v 14:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
8.3.12 12:37

Lucko,

dík, odpočívám fakt poctivě… včera ležení furt (což tedy pro mě je něco, nejsem válecí), ani jsem nesměla mýt nádobí, nést si batůžek (asi 0,5 kg)… Když jsem v čekárně včera od jiné adeptky vyslechla příhodu, co jí řekl genetik, že jiná adeptka si nechtěla nechat po amnio odpískat basketový zápas, tak to ě fakt pobavilo :-) Zas takový cvok nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
8.3.12 12:42

Bealy,

já se úplně děsím právě… mám od kamošky právě doporučený Hartan, ona ho má furt i po 3.děcku a jezdí jako drak, kdysi jsme prvního vozily lesem…to bylo dobrodrůžo. Ale ta korbička je ukrutně úzká a není zázračně dlouhá, tak teda nevím. Když všecko klapne, budu mít v lednu půlročního habána…a to je nejvíc zima. Před chvílí jsem koukala na jinou diskusi, kočárek Roan Marit a teď eště koukám na Libertu… Dva kočáry to je na můj vkus trochu dost, ale krutibrko, zas aby nebyl prcek jak sardinka, to pak bude zoufalství :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
8.3.12 12:43

Jardiner a výsledky budeš mít kdy z toho amnio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
8.3.12 12:49

Dva týdny, jdu na velký UZ 26.3 + mají být výsledky. Já tak jako věřím, že to bude všecko OK, tak se nenervím… Nervila jsem se minulý pátek, úplně se to ve mně všecko pralo, hnus. Srovnala jsem se až po víkendu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
8.3.12 13:13
Jardinera píše:
já se úplně děsím právě… mám od kamošky právě doporučený Hartan, ona ho má furt i po 3.děcku a jezdí jako drak, kdysi jsme prvního vozily lesem…to bylo dobrodrůžo. Ale ta korbička je ukrutně úzká a není zázračně dlouhá, tak teda nevím. Když všecko klapne, budu mít v lednu půlročního habána…a to je nejvíc zima. Před chvílí jsem koukala na jinou diskusi, kočárek Roan Marit a teď eště koukám na Libertu… Dva kočáry to je na můj vkus trochu dost, ale krutibrko, zas aby nebyl prcek jak sardinka, to pak bude zoufalství :think:

S tím mám stejný problém. Jenže já 90% budu jezdit po lesních cestách a terénu se psem, takže mi vychází nejlépe. Korbička mi dělá starosti, tak eventuelně bychom to na přechodnou dobu řešili druhým kočárkem, který bychom si půjčili. Ale doufám, že zas takový obr nebude. V lednu chci jet s prckem na týden do Alp, tak se tam musí vejít.
Tak odpočívej a drzím palce na výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
8.3.12 13:37
BealyAM píše:
Jardinera píše:
já se úplně děsím právě… mám od kamošky právě doporučený Hartan, ona ho má furt i po 3.děcku a jezdí jako drak, kdysi jsme prvního vozily lesem…to bylo dobrodrůžo. Ale ta korbička je ukrutně úzká a není zázračně dlouhá, tak teda nevím. Když všecko klapne, budu mít v lednu půlročního habána…a to je nejvíc zima. Před chvílí jsem koukala na jinou diskusi, kočárek Roan Marit a teď eště koukám na Libertu… Dva kočáry to je na můj vkus trochu dost, ale krutibrko, zas aby nebyl prcek jak sardinka, to pak bude zoufalství :think:
S tím mám stejný problém. Jenže já 90% budu jezdit po lesních cestách a terénu se psem, takže mi vychází nejlépe. Korbička mi dělá starosti, tak eventuelně bychom to na přechodnou dobu řešili druhým kočárkem, který bychom si půjčili. Ale doufám, že zas takový obr nebude. V lednu chci jet s prckem na týden do Alp, tak se tam musí vejít.
Tak odpočívej a drzím palce na výsledky.

Jé, po lesích…to se tak někdo á :-) Já plánuju tak ty berounské lesy, ale v ziě to na ně nebude, a na léto abych s sebou vozila nějakého voziče, to už budu chtít jezdit na koni, s kočárem i koně radši ne :-)
A už hory naplánované, tak to je teda radost! Já si to na horách neumím moc představit…loni a předloni jsem byla na místech, kde se jen vyjelo na lyžích z chaty, tam by to chtělo spíš saně. Ale teď jsme byli v Itálii, no ale to je 9 hodin jízdy, uf. I bez mimíse náročné.
Ale říkám si, budem ho tužit, prcka, páč sedět na zadku tedy nechci.
Už i teď se těším, až pomine odpočinek, hurá do bazénu. Funím jak sentinel, i ta minifyzička odešla kamsi na výlet :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
8.3.12 14:33

my už taky plánujem na únor-březen hory s prckem…sice ne Rakousko jako každý rok, tentokrát dáme čechy a ten další rok už to bude v poho :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
8.3.12 14:36

Jardinero, děkuji za upřímnou odpověď. Přeju Ti, aby výsledky byly dobré, což tak určitě bude. Tuším, že ani jedna z nás, které si tady píšeme, na amniocentéze nebyla. Ty aspoň budeš mít pak jistotu, že je všechno v pořádku. Já se musím přiznat, že ten červíček přemýšlení, jestli je vše, jak má být, tam trochu je, ale myslím, že je to přirozené a že to tak máme všechny.
Holky a dneska jsem byla zase v obchodě, jsem z těch Vašich přichystaných výbaviček trochu nervozní :) , že já pořád nic nemám a koupila jsem ty nejmenší ponožky, dupačky a pyžamko jaké tam měli :) - tak strašně už bych potřebovala vědět to pohlaví, držím se neutrálních barev, ještě musím necelé 3 týdny vydržet do dalšího UZ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
8.3.12 14:41
janulen píše:
Jardinero, děkuji za upřímnou odpověď. Přeju Ti, aby výsledky byly dobré, což tak určitě bude. Tuším, že ani jedna z nás, které si tady píšeme, na amniocentéze nebyla. Ty aspoň budeš mít pak jistotu, že je všechno v pořádku. Já se musím přiznat, že ten červíček přemýšlení, jestli je vše, jak má být, tam trochu je, ale myslím, že je to přirozené a že to tak máme všechny.
Holky a dneska jsem byla zase v obchodě, jsem z těch Vašich přichystaných výbaviček trochu nervozní :) , že já pořád nic nemám a koupila jsem ty nejmenší ponožky, dupačky a pyžamko jaké tam měli :) - tak strašně už bych potřebovala vědět to pohlaví, držím se neutrálních barev, ještě musím necelé 3 týdny vydržet do dalšího UZ :)

buď v klidu…já mám dvoje rifličky jedny lacláčky a deku do autosedačky…toť vše. Začnu nakupovat po tom 3D UTZ takže cca za týden :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
8.3.12 15:17
janulen píše:
Holky a dneska jsem byla zase v obchodě, jsem z těch Vašich přichystaných výbaviček trochu nervozní :) , že já pořád nic nemám a koupila jsem ty nejmenší ponožky, dupačky a pyžamko jaké tam měli :) - tak strašně už bych potřebovala vědět to pohlaví, držím se neutrálních barev, ještě musím necelé 3 týdny vydržet do dalšího UZ :)

Janulen, jistota… já ti nevím - jak říkal genetik alibisticky, jistota není nikdy…spontánní potrat se může přihodit i tak a nikdo neví proč, prostě medicína nevyřeší vše. Snažit se mohou, to ano. Včera jsme se na amnio sešly samé potřicítky, jedna maminka byla 37, ostatní spíše mladší a z toho, co říkaly, dostaly spíše věkové doporučení. Jediná byla ve 22.týdnu a dostala doporučení po UZ, gynekologovi se nezdálo něco na srdíčku a v hlavičce a tak to doporučil. Už jsem si vyslechla i hlášku typu „to ho necháš píchnout, jo?“ a musím říct, že jsem obrněná :-) Jsem spíš typ s tendencí nechávat vše intuici a nehrotit nesmyslně kdeco, osvědčilo se mi to. Ale vím, co má mamka za sebou a před těmi 40 lety ty možnosti a znalosti byly jinde - nejsem snílek, co bude říkat, že zvládne i postižené miminko a bude ho milovat. Osobně bych řekla ano, ale nejsem to jen já, musela by takto za mnou stát celá rodina, protože to není pro jednoho člověka, to je závazek opravdu pro celou rodinu. Tak jsem taková „krutá krůta“ :-)

Jinak výbavička, to vidím na květen…asi ve mně trochu hlodá i ta pověrčivost…jsem odhodlaná skladovat tašky od kamošek v práci :-)
Kočárek, autosedačku a postýlku ale rozjedem asi brzy… to nejsou věc na poslední chvíli, pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
8.3.12 15:24
BealyAM píše:
http://www.ceskatelevize.cz/…rnemu-kasli/ tady je k tomu článek. Já to zvažuji. Kamarádka má synka, co se jí ve třech měsících kvůli černému kašli málem udusil.

Bealy,
ten černý kašel, dobrala jsi se k něčemu? :-)
Fakt jsme taková těhule zatím příliš nedotčená…ale ten odkazovaný článek je zajímavý. Zatím jsme nidke nepátrala extra info, asi jde vygooglit kdeco. člověk aby si dělal takové informativní exporty, mám pocit… aby věděl, která bije.
Nemám doma žádnou „těhotnou literaturu“, tohle je moje premiéra na inetu v těhulí diskusi :-), ale začíná mě hlodat studium.. Chtěla bych si počíst něco o bondingu a tu a tam natrefím na něco zajímavého (třeba o učení miminka spát v určitou dobu a uspávání), co si říkám, že by stálo za koupení… Paradoxně třeba i dětské knížky, i když je na ně času dost! :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí