Prvotrimestriální screening a odběr

Anonymní
28.9.21 12:21

Prvotrimestriální screening a odběr

Ahoj 😊

Potřebuji poradit 😄
Dneska jsem byla u své gyn. na prohlídce ( jsem 9+3)
A už mě posílá na prvotrimestriální screening, napsala mi to už na tento čtvrtek 30.9, předtím se ještě zmiňovala že se chodí na odběr krve (dala mi žádanku na transfůzku, ale na tu mi datum neřekla jen napsala mezi 7-9:30.
Každopádně říkala že se před screeningem dělá odběr krve, který trvá cca 14 dní, a jak jsem teď na to doma koukla tak si říkám jak? Když mám žádanku na ten screening už tenhle čtvrtek? Nějak tomu teď nerozumím 😂
Poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
28.9.21 12:25

Ja jsem mela vysledky krve asi za dva dny, 14 dni to netrva. Navic se na screening chodi mezi 11.-14. tydnem, spise pozdeji nez driv, zda se mi, ze jdes hrozne, ale hrozne brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2702
28.9.21 12:25

No pujdes na krev a za 14 dni na ultrazvuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.21 12:26

Většinou se dělá předem, aby se mohli výsledky ze screeningu rovnou porovnat a vyhodnotit..

Takhle si jen počkáš než dojdou výsledky krve.. :) takže výsledek screeningu nebudeš mít hned po utz.. ale bude se čekat na krev.

• Citovat
  • Upravit
35938
28.9.21 12:27

Dneska někdo ordinuje? Já jsem byla na odběru den před screaningem, určitě to netrvá 14 dní. Výsledky se pak dávají dohromady s ultrazvukem a asi je jedno co je dřív, ale podle mě tě poslala docela brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
28.9.21 12:29

Já byla včera na kontrole 10+2, brali mi i krev. Sestra mi pouze řekla, že kdyby byly výsledky špatné, že mi zavolají. A na screening jdu za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
28.9.21 12:29

U nás berou krev a dělají utz v jeden den a výsledky jsou ještě ten den. Ale na screening je u tebe ještě brzo, tos to spíš blbě pochopila a půjdeš teď na krev a pak na utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.21 12:32

Já si právě taky říkám, že je to hrozně brzo, tak nevím no, snad ví co dělá :? No zítra odběr asi nestihnu, tak půjdu ve čtvrtek na ten screening a uvidím, taky si myslím že to bude nejdřív odběr

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.21 12:35

@Kriss Tina
Nevím, mám to takhle a řekla ať jdu co nejdřív, tak napsala ve čtvrtek.

• Citovat
  • Upravit
69018
28.9.21 13:20

Předpokládám, že nejprve naberou krev (ale i tak by to měl být ukončený 10.tt) a 14 dní poté ultrazvuk. Ne, že by ta krev trvala 14 dní, ale je výhodnější dělat krev kolem toho 11.tt a utz pak 12.-14.tt, že jsou ty výsledky přesnější či co. Předpokládám, že jdeš na akreditované pracoviště, takže tam by si to měli umět spočíst a v nevhodný termín ti ten screening prostě neudělají. Je dost rozdíl, jestli má embryo 3 cm nebo 6. Ale jinak jsou na všecko tabulky, takže samozřejmě hodnoty se vztahují vždy k tomu správnému termínu, akorát moc brzo nebo moc pozdě to není vypovídající a screening se nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
28.9.21 13:52

Chodila jsem na screening vždy na akreditovanou kliniku. Postup byl takový, že od 10+0, pokud se nepletu, berou krev a objednávají na ultrazvuk cca za 2 týdny. Při ultrazvukovém vyšetření už tedy mají v počítači mé výsledky krve a rovnou dávají kompletní výsledky. Tak to asi myslela i tvoje lékařka. Možná došlo jen k nepřesnostem v termínech, ona to bere tak, že screening = krev + ultrazvuk, tzn. posílá tě na první část screeningu a tys pod screeningem viděla pouze ten ultrazvuk? Každopádně na tu krev jdeš malinko brzo, no :think: Zeptej se před odběrem, jestli je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2702
28.9.21 15:03

Ja teda ctu na zadance, ze jsi 11tt tak ti vezmou krev a pak te objednaji na ultrazvuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.21 18:05

@podzim Nn,jsem opravdu 9+3 dneska mi to ještě říkala, že má 3 cm.
No jsem z toho zmatená právě:( mě to přijde brzo hrozně, že pak ty výsledky nebudou tak dobré jako třeba ve 12tt :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.21 18:06

@podzim je to 30.9 v 11 hodin
Né 11 týden

• Citovat
  • Upravit
2702
28.9.21 18:40

Aha promin, tak to mi prijde taky brzy

• načítám...