Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sali78 píše:
Nějak nechápu proč se tady dohadujete a napadáte. Každý to má prostě nastavený jinak. Nemůžeme mít každá stejný názor na výchovu stejný. Někdo dítě nedá z ruky 5 let někdo jen měsíc. Neznamená to, ale že jedna je máma roku a ta druhá je máma, která by se měla stydět. Jde o to co z našich dětí jednou vyroste a to záleží na výchově a ne na tom, v kolika poprvé spaly jinde. Moje děti od 2 měsíců jezdily k babičce na víkendy a nepřipadám si jako špatná matka. Děti jsou hodné, dobře se učí a myslím, že i přes to že jezdily od malička k babičkám, jsem je vychovala dobře.
Souhlas, taky to dohadování nechápu, každý to má prostě jinak a to neznamená, že jedno nebo druhé je špatné nebo dobré…
@randr píše:
Ježiš, jak rada bych bydlela s našima, aby mi mama mohla pomahat. Ted jsem tam jela na tyden, aby si mala babičku oblibila, protoze doted si ji nemohla ani vzit do ruky, jak rvalaTakze ted obrovsky uspech, vcera jsem si umyla vlasy a mala byla s mamou. Jabych byla za hlidani vdecna, 7mesicu jsme s manzelem nebyli na veceri, v kine, v podstate nikde bez maly a uz nam z toho hrabe
ja uprimne nechapu, ze se nekdo raduje, ze ma dite na sobe nalepeny 24/7. Jak delate treba kadernika, pochuzky na uradech, konicky?
![]()
jak jsem psala, pokud potřebuji k lékaři nebo na úřad, malou hlídá babička(cca 2hodiny max.)
ke kadeřnici chodím dvakrát do roka, takže to jsem zatím neřešila
jinou situaci, kdy bych potřebovala hlídat neznámjiank dnes se chystáme s manželem na večeři, malou bude hlídat má kamarádka, která bydlí hned přes chodbu, takže až malá usne, my odejdeme…ona je fakt moc hodná, spí mi celou noc, takže ani ted nevidím důvod, dávat jí někomu na noc
@Bábrdl píše:
někdo sem napsal, že nechápe ten blbý zvyk, že dřív se o děti nestaraly výhradně matky
proto jsem napsala o tech hruskach, podle me ty doby nejde srovnavat, to jsou obrovitansky rozdily. Myslim, ze kdybychom my dnesni matky zili v te doby, nemely bychom to jinak. Tim, ze je dneska moznost volby jsem pro to, at si dela kazdy jak chce a nikoho neodsuzuje..
@dendule4 píše:
Už mě nebaví poslouchat věčné narážky na to, že nejsem schopná se od malé hnout ani na krok, chci se zeptat zdali to má někdo stejně a zda je to normální..pokud ne, tak jak to napravit:
Mé dceři je 7měsíců. Nedávám jí často na hlídání, nemám potřebu. Malá je hodná, po obědě klidně 2-3hodiny spí a já tak stihnu uklidit i uvařit. Babičky hlídají jen když potřebuju k lékaři, nebo si udělat velký úklid doma.
Poprvé strávila malá noc beze mě před 14dny, kdy jsem se vdávala a dost špatně jsem to nesla, ale zvládla jsem to. Nicméně nemám v plánu jí v nejbližší době opět někomu svěřit na noc i když by si to asi manžel přál. Jeho přání jsem vyslyšela už včera, kdy jsem se vrátila spát k němu a malou nechala v pokojíčku samotnou…Nevím, asi jsem přecitlivělá, ale nevím proč by si jí např. tchýně měla ráno odvézt a přivézt mi jí až večer, že prý si odpočinu, ale jak se znám, tak o žádném odpočinku nemůže být řeč, protože bych na ní stále myslela…tak to dělám tak, že jí dám třeba manželovi, at si jí vezme k rodičům na dopoledne, já si uklidím atd a odpoledne jdu za nimi. a hned slyším, že to je hrůůůza, že se bez ní ani nehnu…tak já nevím…jsem normální???
myslim, ze jsi uplne normalni. my sice nechali nasi dcerku hlidat od babicky casto a poprve pres noc byla sama pred 14 dny, v pul roce. nejsem nejaka uzkostliva matka, ale chybela mi, uz to zase pekne dlouho neudelam. ale co je dulezite, kazdy si to musi naplanovat podle sebe. neni na to nejaka tabulka. takze pokud citis, ze nechces, tak to nedelej.
necetla jsem eda celou diskuzi, ale oc jsem nepochopila jak to mate se spanim… ![]()
Jsi úplně normální
já mám také 7 měsíční holčičku a taky nemám potřebu ji nikam dávat na hlídání. Blbých keců ostatních si nevšímej, třeba jen závidí jak krásně to to zvládáte samy. Takže buď v klidu a na hlídání dej až budeš sama chtít, je to přece tvoje dítě.
![]()
@berry4 jééé tak to jsem si opravdu nevšimla. Asi to bude tím že netrávím hodiny na internetu a nekontroluju ostatní kdo kdy a co píše. Vy ale máte postřeh
![]()
@Kasperle nekontroluji, netrávím tu hodiny, ale když už na něco reaguji, tak se aspoń kouknu na datum
![]()
Tak já bych tedy také napsala i když vím, že diskuze je už staršího data
ale mám to podobně jako zakladatelka, mám skoro 7 měsíční dcerku a nemám absolutně potřebu dávat ji někomu na hlídání - byla jsem bez ní 3 hodiny, když jsem jednou chtěla vypadat dobře a objednala jsem se ke kadeřnici a potom, když jsme se s manželem šli pobavit, abych nebyla pořád zavřená doma, ale to jsem se rozbrečela už v autě, že se mi po ní stýská
vždy hlídala má mamka, ale na noc bych jí samotnou nikam nedala, vím že bych to prostě nevydržela a pořád myslela na to, jestli je vše tak jak má
tchán mi NEUSTÁLE předhazuje, že nejsem normální, že jí mám dávat hlídat, abych si odpočnula a oni hlídali, ale já i kdybych padala na hubu jak se říká, dala bych jí opět na pár hodinek jen mamce, ale jim ne a už vůbec ne na celý den nebo noc!
těch rýpalů se najde víc, dřív jsem nevěděla co na to říct a měla jsem špatný pocit, že jsem možná vážně „divná“ ale po té, co jsem to už nevydržela a na tchánovo „trapné“ narážky odpověděla, že je to moje dítě a já jsem jeho máma, takže prostě bude se mnou a tečka a pokud vím, tak na tom není nic špatného a jestli si myslí, že je lepší máma co své dítě cpe po příbuzných, jen aby se ho na chvíli zbavila, tak já taková prostě nejsem! je mi lépe… cítím, že to tak má být a nevím proč by to mělo být špatně, chci si užít každé chvilky kdy můžu s malou být, vždyť roste tak rychle
![]()
Dítě patří k mámě. Právě taky mám pocit že si musíme užívat každé chvilečky protože tááák strašně rychle roste. nedávno jsme dojeli z porodnice a teď už začíná lozit a má už dva zoubky ![]()
@Kasperle - taky mám takový pocit
malá už se také plazí, teprve tedy pár dní, ale dělá docela pokroky
už má dva zoubky? to malá nemá zatím žádný, tedy pořád to vypadá, že se nějaký tlačí, ale to už dlouho a nikde nic
a kolik je tvé malé teď?
13.března bude mít už 8 měsíců, jejda to strašně letí. Já jsem se na miminko strašně těšila, je pravda že je vymodlená a já si chci užít každou chvíli kdy jsme spolu, baví mě to a jsem tak spokojená. Na hlídání dávám vždy na chvíli jen svým rodičů, kteří bydlí o patro níž ![]()